Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 11. 2020,
9.38

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,25

4

Natisni članek

Jürgen Klopp Koronavirus Liverpool

Ponedeljek, 23. 11. 2020, 9.38

3 leta, 4 mesece

Klopp brez dlake na jeziku: Konec je z nami, ampak vem, da vam je vseeno #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,25

4

Klopp | Jürgen Klopp je opozoril na brutalen tempo, ki ga krojijo televizijske pravice.  | Foto Reuters

Jürgen Klopp je opozoril na brutalen tempo, ki ga krojijo televizijske pravice.

Foto: Reuters

Jürgen Klopp, karizmatični strateg Liverpoola, ki je včeraj na domačem igrišču kljub zdesetkanim vrstam, v derbiju 9. kroga angleške lige prepričljivo s 3:0 premagal do takrat vodilni Leicester in skočil na drugo mesto prvenstvene lestvice, je v intervjuju po tekmi brez dlake na jeziku napadel nosilce televizijskih pravic.

V pogovoru za televizijo Sky je opozoril na dejstvo, da se nogometaši Liverpoola pa tudi nogometaši iz drugih klubov, ki so močno zdesetkani zaradi poškodb, bolezni ali izčrpanosti nogometašev, še dodatno uničujejo v prenatrpanem urniku, ki ga kroji televizijski razpored.

Kot krivca za nastalo situacijo Klopp vidi televizijske hiše, ki vztrajajo pri tem, da se odigrajo vse klubske in reprezentančne tekme, da bi se jim obrestovale drago plačane televizijske pravice.

Klopp se je v izjavi obregnil ob televizijo Sky in BT Sport. "Če se vi (Sky, op. a.) in BT Sport ne dogovorita, potem je z nami konec. Če nadaljujemo s tekmami ob sredah in četrtkih za ligo prvakov in reprezentanco ter v soboto in nedeljo za angleško ligo, nisem prepričan, da bomo sezono končali z 11 zdravimi igralci. Vem, da vam je vseeno, in ravno to je problem," je bil oster Klopp.

Dejal je, da na težavo ne opozarja zgolj zaradi igralcev Liverpoola, ampak je problematika precej širša in se nanaša na celotno falango angleških nogometašev, ki bodo prihodnje leto svojo državo zastopali na evropskem prvenstvu.

"Če me nekdo samo še enkrat spomni na televizijske pravice, bom zares ponorel. Zavedam se, da je treba spoštovati podpisane dogovore s televizijskimi hišami, ampak ti dogovori niso bili niti pripravljeni niti podpisani v času koronasezone." | Foto: Reuters "Če me nekdo samo še enkrat spomni na televizijske pravice, bom zares ponorel. Zavedam se, da je treba spoštovati podpisane dogovore s televizijskimi hišami, ampak ti dogovori niso bili niti pripravljeni niti podpisani v času koronasezone." Foto: Reuters

"Izgleda, da si je Saka (Bukayo Saka, op. a.) za vikend na tekmi Premiershipa poškodoval koleno, in to po tem, ko je v zgolj v tednu dni za angleško reprezentanco odigral kar tri tekme," je dodaten razlog za svojo jezo pojasnil Klopp.

Opozoril je tudi na dejstvo, da je njegova klop enostavno prekratka. "Govorijo nam, naj rotiramo igralec. Katere igralce? Ostali so nam samo še otroci," je dejal.

"Če me nekdo samo še enkrat spomni na televizijske pravice, bom zares ponorel. Zavedam se, da je treba spoštovati podpisane dogovore s televizijskimi hišami, ampak ti dogovori niso bili niti pripravljeni niti podpisani v času koronasezone.

Vsi se moramo prilagoditi novi situaciji. Tudi midva se zdaj pogovarjava v maskah. Vse se je spremenilo, življenje se je spremenilo, enaki ostajajo samo dogovori s televizijskimi hišami, ki imajo na vsak ugovor enak odgovor: To je naše in mi vam tega ne dovolimo."

Preberite še:

Roberto Firmino - Liverpool
Sportal Oslabljeni Liverpool razbil Leicester, Arsenal tone vse globlje
Jürgen Klopp
Sportal Klopp o prevzemu mesta selektorja Nemčije: Zdaj? Nimam časa, imam službo
Ne spreglejte