Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 8. 2018,
19.23

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,83

8

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Darko Milanič Mitja Viler Liga Europa Glasgow Rangers

Petek, 10. 8. 2018, 19.23

5 let, 8 mesecev

Darko Milanič in Mitja Viler po porazu z 1:3 proti Rangersu

Dan po porazu v Glasgowu v Mariboru jeza in razočaranje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,83

8

Danes zgodaj zjutraj so se mariborski nogometaši, ki so v četrtek zvečer v Glasgowu v prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za ligo Europa izgubili proti Rangersu z 1:3, vrnili domov in popoldne že opravili regeneracijski trening. Ob tem sta pred mikrofone stopila trener Darko Milanič in strelec edinega gola za Mariborčane na Škotskem Mitja Viler.

Darko Milanič
Sportal Milanič ni vajen izgubljati: Treba bo nekaj spremeniti

"Na žalost smo naredili preveliko napak. Za nami je tekma, v kateri je bilo nenavadno veliko grobih posamičnih napak, kar nas je stalo boljši rezultat," je bil po tekmi na nekatere svoje nogometaše jezen Darko Milanič.

"To, da že v peti minuti narediš tako napako pri sprejemu žoge, ne more biti posledica utrujenosti zaradi napornega ritma. Pri drugem zadetku, ki so ga Škoti zabili z enajstih metrov, smo spet naredili napako. Podobno, kot smo jo na tekmi proti Aluminiju nekaj dni pred tem. Tudi tretji zadetek je bil nepotreben," je nadaljeval trener Maribora, ki na prvih šestih tekmah nove sezone ni prejel niti enega gola, na zadnjih dveh (ob porazu v Glasgowu še zmaga s 5:2 proti Aluminiju) pa jih je v njegovi mreži končalo kar pet.

Darko Milanič ima po tekmi v Glasgowu kar nekaj očitkov na igro svojih varovancev. | Foto: Planet TV Darko Milanič ima po tekmi v Glasgowu kar nekaj očitkov na igro svojih varovancev. Foto: Planet TV

"To je zelo slabo. Že proti Aluminiju, ko smo imeli tekmo povsem pod kontrolo, a prejeli dva gola, smo vedeli, da zna v Glasgowu goreti. To se je na žalost uresničilo," je še dejal Milanič in našel tudi opravičilo, zakaj se njegovim igralcem to dogaja.

"Dejstvo je, da imamo veliko težavo, saj takih tekem skozi celotno sezono skoraj ne igramo. Proti takim šprinterjem igramo mogoče enkrat, maksimalno dvakrat na sezono. Tekem pa odigramo ogromno," je povedal Primorec na klopi najbolj trofejnega slovenskega nogometnega kluba, ki ga do povratne tekme proti Rangersu prihodnji teden v Ljudskem vrtu na istem prizorišču čaka še en izpit. V nedeljo se bo v Prvi ligi Telekom Slovenije udaril z Gorico. "Moramo zmagati. Igrala bo najboljša postava. Naša prioriteta je prvenstvo," je sporočil trener slovenskega podprvaka.

Darko Milanič
Sportal Rangers na krilih polnega Ibroxa do zmage nad Mariborom

Mitja Viler Kolumbijcu napovedal vojno

Pred mikrofone je stopil tudi strelec edinega gola na Škotskem za Maribor, ki je ob koncu prvega polčasa poskrbel za izenačenje na 1:1. "Škoda, da smo ob koncu tekme prejeli še en gol. Ko zaostajaš z 1:2, morda tudi malce preračunavaš, saj veš, da te naprej na domači tekmi popelje tudi zmaga z 1:0. Zgodil se nam je padec in zgodilo se je, kar se je. Škoda, da smo v zadnjih tekmah prejeli toliko golov. Ko je tako, ne moreš računati na uspeh," je povedal Mitja Viler.

"Pričakovali smo, da bodo Škoti igrali tako, kot so, ampak na igrišču je to potem neka povsem druga zgodba. Bili so zelo agresivni, predvsem njihov napadalec (Alfredo Morelos, op.p.), za katerega sem prepričan, da bomo o njem v prihodnosti še veliko slišali, nas je tolkel in bil vseskozi nevaren. Je zelo umazan igralec. V Mariboru ga bo moral vsak malce udariti po nogi, da se bo umiril," je mlademu kolumbijskemu napadalcu sporočil izkušeni dolgoletni bočni branilec vijoličastih.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Preberite še:

Olimpija : HJK
Sportal Olimpija zelo blizu napredovanja, Maribor v težavah
Ne spreglejte