Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
10. 8. 2018,
9.45

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,58

3

Natisni članek

Steven Gerrard Glasgow Rangers Liga Europa NK Maribor NK Maribor Darko Milanič

Petek, 10. 8. 2018, 9.45

5 let, 8 mesecev

Odziv trenerjev po zmagi Rangers nad Mariborom (3:1)

Milanič ni vajen izgubljati: Treba bo nekaj spremeniti

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,58

3

Darko Milanič | Darko Milanič je izpostavil, da so njegovi varovanci na Škotskem storili preveč napak. | Foto Vid Ponikvar

Darko Milanič je izpostavil, da so njegovi varovanci na Škotskem storili preveč napak.

Foto: Vid Ponikvar

''Rezultat ni dober, o tem ni dvoma. Odigrali smo dvoboj različnih polčasov. V prvem v določenem delu izredno dobro, v drugem pa v celoti slabo. Skupaj je bilo to bistveno premalo, zato tekme ne moremo oceniti kot pozitivne,'' je bil kritičen trener Maribor Darko Milanič po porazu vijolic na Škotskem, s katerim si je močno otežil možnost napredovanja v play-off kvalifikacij za ligo Europa. Trener Glasgow Rangers Steven Gerrard je sijal od zadovoljstva in poudaril, da so njegovi varovanci odigrali najboljši polčas, odkar deluje na Škotskem.

Vsaka tradicija se enkrat konča. Tako je tudi Darko Milanič doživel prvi poraz na gostovanju na Škotskem, odkar je trener Maribora. Pred tem je ostal nepremagan pri Hibernianu (2010), Glasgow Rangers (2011) in Aberdeenu (2016), v četrtek pa izgubil na Ibroxu (1:3) in se znašel v težavah, saj bo Maribor za napredovanje v play-off prihodnji četrtek potreboval izdatno zmago v Ljudskem vrtu.

Olimpija : HJK
Sportal Olimpija zelo blizu napredovanja, Maribor v težavah

''Oba polčasa smo slabo začeli, predvsem pa je nenavadno, da smo iz odličnega izhodišča po prvem tako slabo vstopili v drugi polčas in potem nismo nehali delati napak. Težko je reči, kaj je šlo narobe. Pričakovali smo njihov začetni pritisk in se ga v določenem obdobju dobro otresli, ko smo začeli igrati po tleh in s kombinatoriko prihajali naprej. Kljub tisti napaki in hitro prejetem zadetku smo bili v nadaljevanju 'okej'. Ko nam je zmanjkal Tavares v organizaciji igre, ki je bil v prvem polčasu res dober, pa nam ni več uspevalo. Preprosto smo naredili preveč napak proti tako kakovostnemu nasprotniku,'' je ocenil, da je organizacija mariborske igre po tem, ko so kapetanu Marcosu Tavaresu pošle moči, doživel usoden udarec. To so izkoristili gostitelji in si v drugem polčasu z dvema zadetkoma zagotovili dokaj prepričljivo zmago s 3:1.

Zadetki na dvoboju v Glasgowu:

Mariboru ni všeč, da izgublja

Milanič kljub porazu z 1:3 ostaja optimist, saj je prepričan, da je Maribor v določenih delih predstave na Škotskem dokazal, da se lahko kosa z Glasgowčani. Potrebno bo le omejiti ali povsem izkoreniniti število napak. Zlasti tistih v obrambi in organizaciji igre. Gostitelji so jih izkoristili. Čeprav so bili v prvem polčasu manj nevarnejši tekmec, so pred več kot 48 tisoč gledalci proslavljali dragoceno zmago s 3:1.

''Tretji zadetek je otežil naš položaj. Ta rezultat nam otežuje delo. Ker smo si med tekmo dovolili preveč napak, gradimo na tem, da še zmeraj zmoremo. Nasprotnik je dober, toda imamo kvaliteto, ki jo moramo pokazati skozi celotno tekmo, ne tako kot tokrat samo v enem polčasu. Treba bo nekaj spremeniti, narediti vse, da pospešimo zadeve v igri. Še enkrat bo osnova v dobri pripravi na tekmo. Ni nam všeč, da izgubljamo, tega nismo vajeni in vse bomo naredili, da bi bili v povratnem dvoboju na najvišjem mogočem nivoju," je po porazu v deželi kiltov in dud poudaril Milanič, ki bo poskušal prihodnji teden nadoknaditi zaostanek.

Darko Milanič
Sportal Rangers na krilih polnega Ibroxa do zmage nad Mariborom

Viler po evrogolu: Vse je še odprto

Mitja Viler je v prvem polčasu z izjemnim strelom izenačil na 1:1. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Mitja Viler je v prvem polčasu z izjemnim strelom izenačil na 1:1. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Maribor je v sezono vstopil z jekleno obrambo, ostal nepremagan na uvodnih šestih tekmah v Sloveniji in Evropi, nato pa na zadnjih dveh srečanjih prejel kar pet zadetkov. Dva v Kidričevem, ko Mariborčanov prejeta gola nista pretirano bolela, saj so zmagali s 5:2, tri pa v Glasgowu, kar je spravilo slovenske podprvake v nehvaležen položaj. Na povratnem dvoboju bo lovil zmago z vsaj dvema zadetkoma prednosti, hkrati pa se trudil, da ohrani mrežo nedotaknjeno.

''V prvem polčasu smo po naši veliki napaki dobili hiter zadetek. Igrali smo dober nogomet. V prvem polčasu smo izpeljali nekaj lepih akcij, tekmeca smo dobro umirili. Drugi polčas smo začeli slabo, občasno smo bili prepočasni v spremljanju napadov Rangers, ki je igral zelo agresivno. Posledica je bil drugi zadetek. Tekmec je skozi naše napake dobival energijo,'' je priznal trofejni trener Maribora, ki je otoški nogomet pobližje spoznal tudi kot kratkotrajni strateg Leeds Uniteda, in izpostavil napake v organizaciji igre.

Sportal Kapetan Olimpije po zmagi odprl dušo in povedal, kaj zameri navijačem #video

Za Glasgow Rangers so v polno zadeli Alfredo Morelos, James Tavernier in Lassana Couilbaly, za Maribor pa je evrogol dosegel Mitja Viler. ''Upam, da bo ta gol pomagal v skupnem seštevku z drugo tekmo. Vse je še odprto. Ne bo lahko, smo v težki situaciji, a verjamem v zmago v Mariboru. Upam, da bo dovolj," je po porazu dejal strelec atraktivnega zadetka za vijolice. 

Zmagovalca slovensko-škotskega obračuna čaka v play-offu kvalifikacij boljši iz obračuna med Jokićevo Ufo in Progresom iz Luksemburga. Ruski klub je bil na prvi tekmi na domačem terenu boljši z 2:1.

Gerrard dočakal najboljši polčas, odkar je trener na Škotskem

Steven Gerrard je na dobri poti, da po hrvaškem (Osijek) izloči še slovenskega predstavnika (Maribor). | Foto: Reuters Steven Gerrard je na dobri poti, da po hrvaškem (Osijek) izloči še slovenskega predstavnika (Maribor). Foto: Reuters Legendarni angleški nogometni zvezdnik Steven Gerrard, ki je trenersko kariero začel na klopi mladih upov Liverpoola, prvič v članski konkurenci pa sedi na odgovornem stolčku škotskega velikana, je bil ponosen na izbrance, zlasti kapetana Jamesa Taverniera.

''Drugi polčas je bil najboljši, odkar vodim Rangers. Tako bi želel, da bi igral Glasgow tako vseh 90 minut. Če bi to uresničili, bi bili zelo dobro. To bo velik izziv za nas. V prvem delu smo po 20 minutah igrali preveč individualno. Med polčasom smo se le zbrali in zaigrali bolje. Ko smo dosegli še tretji gol, smo si zagotovili večjo prednost, kar je vedno dobrodošlo v Evropi, a ne smemo dovoliti, da nas ta prednost preveč ponese,'' je bil presrečen, a hkrati previden nekdanji angleški reprezentant, ki si je z zmago s 3:1 zagotovil ugodno popotnico za povratni dvoboj v Ljudskem vrtu, kjer bo Maribor lovil preobrat. Vložek bo velik, saj bo skupni zmagovalec ostal v boju za nastop v skupinskem delu evropske lige, ki prinaša nagrado Evropske nogometne zveze (Uefa) v vrednosti treh milijonov evrov.

Olimpija : HJK
Sportal Začasni trener Olimpije po visoki zmagi: Rad bi ostal, ampak …

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte