Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 6. 2024,
18.40

Osveženo pred

5 dni, 19 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Natisni članek

Edin Terzić Nuri Sahin liga prvakov liga prvakov nemško prvenstvo Bundesliga Borussia Dortmund Mats Hummels

Petek, 14. 6. 2024, 18.40

5 dni, 19 ur

Borussia Dortmund

Odhaja še Hummels, novi trener nekdanji igralec Sahin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39
Mats Hummels | Mats Hummels se po 13 letih poslavlja od Borussie. | Foto Reuters

Mats Hummels se po 13 letih poslavlja od Borussie.

Foto: Reuters

Nemški nogometni branilec Mats Hummels bo pred začetkom nove sezone zapustil nemškega prvoligaša Borussio Dortmund. Navijače letošnjega finalista lige prvakov je že v četrtek presenetila novica, ko je klub zapustil trener Edin Terzić. A zdaj imajo že novega: ekipo bo v prihodnje vodil njihov nekdanji igralec Nuri Sahin.

Edin Terzić Borussia
Sportal Edin Terzić zapušča Borussio Dortmund

"Borussia in branilec Mats Hummels se bosta po več kot 13 letih uspešnega sodelovanja razšla. To je rezultat pogovorov, ki so jih ta teden opravili direktor za šport Lars Ricken, športni direktor Sebastian Kehl in nogometaš," je v izjavi zapisal klub iz Porurja. Petintridesetletni Mats Hummels je v Dortmundu sprva igral med letoma 2008 in 2016 ter se nato leta 2019 vrnil iz münchenskega Bayerna. Branilec sicer ni bil vključen v nemško izbrano vrsto za evropsko prvenstvo na domačih tleh.

"Končuje se moj čas v črno-rumenem dresu"

"Dragi navijači, po več kot 13 letih se končuje moj čas v črno-rumenem dresu. Bilo mi je v veliko čast in zadovoljstvo, da sem lahko tako dolgo igral za Dortmund," je v izjavi zapisal Hummels. Pogodba se je svetovnemu prvaku iz leta 2014 iztekla po koncu pretekle sezone. Pred kratkim je dejal, da v negotovi prihodnosti sicer ne razmišlja o upokojitvi.

Hummels je z Borussio osvojil naslova nemške bundeslige v letih 2011 in 2012 ter nemški pokal v letih 2012 in 2021. Dvakrat je igral tudi v finalu lige prvakov, toda obakrat izgubil (2013, 2024).

Novi trener je Nuri Sahin

Nuri Sahin bo pri 35 letih postal glavni trener. | Foto: Guliverimage Nuri Sahin bo pri 35 letih postal glavni trener. Foto: Guliverimage Nuri Sahin se je v klub vrnil januarja letos kot pomočnik trenerja, pred tem je nazadnje delal kot trener turškega Antalyasporja. "Velika čast je biti trener Borussie Dortmund. Rad bi se zahvalil vsem v klubu, da so pokazali zaupanje, veselim se nove vloge v BVB. Od prvega dne bom delal na polno, s strastjo in predanostjo bom poskrbel, da bo klub dosegel kar največ," je dejal 35-letni Sahin. Pogodbo je sklenil do leta 2027.

Kot igralec je Sahin zbral 274 tekem za rumeno-črne in dosegel 26 golov. Izvršni direktor kluba Lars Ricken ga je v vlogi novega trenerja navijačem predstavil kot "mlado silo", prepričan je, da bo imel zaradi igralske zgodovine tudi navijaško podporo. "Kot nekdanja igralca bova delovala tesno poveza in imela visoke cilje," je sporočil Ricken, tudi sam nekoč zelo uspešen igralec porurskega kluba in član ekipe, ki je leta 1997 osvojila ligo prvakov. Kot aktivni nogometaš je Sahin nastopal še za Real Madrid, Liverpool, Werder Bremen in Antalyaspor, za turško reprezentanco je zbral 52 nastopov.

Real Borussia
Sportal Čeferin dvignil prst in razvnel domišljijo navijačev Reala
Real Madrid sprejem
Sportal Real Madrid z lovoriko najprej v cerkev, nato na sprejem #video
Ne spreglejte