Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 6. 2024,
14.15

Osveženo pred

4 dni, 17 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

italijansko prvenstvo serie A Verona Paolo Zanetti nemško prvenstvo Bundesliga Borussia Dortmund Edin Terzić

Četrtek, 13. 6. 2024, 14.15

4 dni, 17 ur

Bundesliga

Edin Terzić zapušča Borussio Dortmund

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Edin Terzić Borussia | Foto Reuters

Foto: Reuters

Borussia iz Dortmunda in trener Edin Terzić sta prekinila sodelovanje. Nemški klub je na svoji spletni strani zapisal, da je 41-letnik odstopil z mesta glavnega trenerja letošnjih finalistov lige prvakov.

"Enainštiridesetletnik, ki je leta 2021 z Borussio osvojil nemški pokal, leta 2023 končal na drugem mestu v bundesligi in 2024 v ligi prvakov, je prosil klub za takojšnjo prekinitev pogodbe, klub pa je po pogovorih ugodil njegovi prošnji," je klub iz Porurja zapisal na spletu.

"Izjemno boleče mi je to povedati vsem navijačem rumeno-črne barve, a danes se poslavljam od Borussie. V veliko čast mi je bilo s klubom osvojiti pokal in ta fantastični klub popeljati v finale lige prvakov. Po tekmi na Wembleyju sem zaprosil za sestanek z vodstvom, saj po devetih letih pri klubu, od tega šest v trenerskem štabu ter dveh in pol kot glavni trener, menim, da bi se morala nova doba kluba začeti z novim človekom na klopi," je Edin Terzić zapisal v osebnem sporočilu.

"Vsi, ki so mi blizu, vedo, da je bila ta odločitev v zadnjih nekaj tednih zame zelo težka, vendar se po intenzivnih pogovorih moje temeljno prepričanje ni spremenilo. Borussii želim vse najboljše, zahvaljujem se vam in se kmalu vidimo," je še dodal nemško-hrvaški strateg, ki je od otroštva navijač Borussie..

V zapisu so se Terziću zahvalili še generalni direktor Hans-Joachim Watzke, izvršni direktor Lars Ricken in športni direktor Sebastian Kehl. "Edin Terzić je v času svojega službovanja pri Borussii opravil izjemno delo in vsi smo mu zelo hvaležni. Edin in jaz bova vedno ostala prijatelja," je dejal vodja kluba Watzke.

Zanetti prevzema Verono
Paolo Zanetti je novi glavni trener italijanskega nogometnega prvoligaša iz Verone. Kot so potrdili na spletni strani kluba, se je 41-letni Zanetti rumeno-modrim pridružil do 30. junija 2025 z možnostjo podaljšanja sodelovanja še za eno leto. Zanetti, nekdanji nogometaš Torina in Ascolija, ni neznanec v italijanskem nogometu. Leta 2021 je Venezio presenetljivo povedel do prve lige, a se nato s klubom v najvišjem rangu tekmovanja v Italiji ni najbolje znašel. Po sezoni v serie A z Venezio se je leta 2022 preselil k Empoliju, s katerim se je razšel septembra lani. Verona je preteklo sezono končala na 13. mestu prvenstvene lestvice.
Real Madrid sprejem
Sportal Real Madrid z lovoriko najprej v cerkev, nato na sprejem #video
Luka Dončić
Sportal Dončić čestital Realu, Mourinho vabi Bellinghama v Turčijo
Real Borussia
Sportal Čeferin dvignil prst in razvnel domišljijo navijačev Reala

 

Ne spreglejte