Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 11. 2022,
11.01

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

6

Natisni članek

FIFA Gianni Infantino Katar 2022

Sobota, 19. 11. 2022, 11.01

1 leto, 5 mesecev

Bizaren govor predsednika Fife: Danes se počutim kot gej, invalid in delavec migrant #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

6

Gianni Infantino | Predsednik Fife Gianni Infantino je dan pred začetkom svetovnega nogometnega prvenstva presenetil z bizarnim govorom.  | Foto Guliverimage

Predsednik Fife Gianni Infantino je dan pred začetkom svetovnega nogometnega prvenstva presenetil z bizarnim govorom.

Foto: Guliverimage

Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino je na novinarski konferenci v Dohi pred svetovnim prvenstvom v Katarju med drugim izjavil, da je možno preživeti tri ure brez piva. S tem se je odzval na odločitev katarskih organizatorjev, ki so dan prej kljub drugačnim poprejšnjim dogovorom prepovedali točenje alkohola pred stadioni. Izjavil je še, da se danes počuti kot gej, invalid in delavec migrant, čeprav ni nič od tega.

delavci Katar
Sportal Sramotne številke, ki Katarju niso v čast

Prvi mož Fife: Zahodne kritike so dvolične

Prvi mož svetovnega nogometa je pretežno zahodne kritike zaradi kršenja človekovih pravic v Katarju ocenil kot dvolične, obenem je podprl pravice delavcev migrantov, žensk in skupnost LGBTQ.

"Ne želim vam dajati lekcije o življenju, toda te kritike so v osnovi nepravične, enostranske, so le hipokrizija. Za vse, kar smo Evropejci počeli v zadnjih treh tisoč letih, bi se morali opravičevati naslednjih tri tisoč let, preden bi začeli dajati moralne lekcije drugim ljudem," je menil Infantino.

"Obenem se danes počutim kot Katarec, Arabec, Afričan, počutim se kot gej, kot invalid, kot delavec migrant," je po poročanju AFP dodal Infantino.

Katarski uradni predstavniki so kritike na njihov račun, predvsem glede položaja tujih delavcev in pravic istospolnih parov ter žensk, označili kot rasistične, saj naj bi bila izrečena na podlagi dvojnih meril.

Izpostavili so še velike reforme, ki so jih v zadnjih letih napravili pri pogojih za delo in varnost delavcev migrantov, ki so gradili stadione in drugo infrastrukturo za svetovno prvenstvo.

700 milijonov evrov več kot SP 2018

 Infantino je dejal še, da bo prvenstvo v tej zalivski državi prineslo približno 700 milijonov evrov več prihodkov v blagajno njegove organizacije kot prvenstvo pred štirimi leti v Rusiji.

Pojasnil je, da bodo medijske pravice višje za približno 200 milijonov, podobno vsoto več bodo prinesli sponzorski dogovori, od prodaje vstopnic pa naj bi Fifa dobila med 200 in 300 milijonov več. V nedeljo bo Fifa razkrila, kako bodo del sredstev razdelili nacionalnim nogometnim zvezam.

"Govorili so nam, da bodo zaradi prvenstva v Katarju sponzorji bežali od Fife, da bodo ljudje protestno zamenjali programe, ko bodo tekme SP, da ne bo nihče prišel v Katar, ker je prvenstvo med zimo na severni polobli. Ne vem, ali so vsi ti ljudje, ki verjamejo Fifi, Katarju in imajo radi nogomet, neumni, ali pa so se na drugi strani malce zmotili kritiki in skeptiki," je dejal predsednik Fife.

Preberite še:

Sportal Angleški branilec z veselo novico: Napihljivi samorogi so nazaj!
Lionel Messi
Sportal Lionel Messi bo prvič v karieri sam v sobi in to z razlogom
Slovenija : Romunija slovenska nogometna reprezentanca Benjamin Šeško
Sportal Slovenija zmagala v Romuniji, petarda Srbije, poraz Belgije
Sportal Ni piva, ni panike. Največja zabava leta se je začela! #video
Sebastjan Cimirotić
Sportal Cime jih je vedno občudoval

 

Ne spreglejte