Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 5. 2022,
15.40

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

Robert Prosinečki Prva liga Telemach 1. SNL NK Bravo NK Olimpija NK Olimpija Svit Sešlar

Ponedeljek, 2. 5. 2022, 15.40

1 leto, 11 mesecev

Svit Sešlar

Bil bi prvi strelec lige, če bi vsako tekmo igrali z Bravom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
Olimpija Bravo Stožice | Svit Sešlar je oba svoja gola v prvi ligi zabil Bravu. | Foto Grega Valančič/Sportida

Svit Sešlar je oba svoja gola v prvi ligi zabil Bravu.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Olimpija se v zaključku domačega nogometnega prvenstva bori samo še za tretje mesto in Evropo. Da so ohranili dve točki prednosti pred Muro, je za zmago proti Bravu zabil 20-letni Svit Sešlar. Ta postaja pravi strup za klub iz Spodnje Šiške.

Olimpija Bravo 2022
Sportal Olimpiji po šestih tekmah končno mestni derbi, remi na tekmi za vrh

Junak nedeljske Olimpijine zmage nad Bravom Svit Sešlar je januarja podpisal dolgoročno pogodbo z ljubljanskim prvoligašem (do leta 2026). V lanski sezoni je odigral svoje prve štiri tekme v prvi ligi, v tej sezoni je nastopil na 29, od tega je na 18 začel v prvi postavi. Sin nekdanjega reprezentanta in legende NK Celje Simona Sešlarja je v nedeljo zabil svoj drugi gol v prvi ligi.

To je bila prava mojstrovina - z levico z okoli 25 metrov. Tako kot prvega je tudi tega poslal v mrežo Brava. Oba sta bila izjemno atraktivna. Tokrat je bil 20-letnik boljši. Ker je pač prinesel zmago. "Oče se je pošalil, da bi bil prvi strelec lige, če bi vsakič igrali z Bravom," so Svitove besede zapisali na klubski spletni strani. Dvajsetletnika je po tekmi pohvalil tudi trener Robert Prosinečki. In ko te pohvali taka legenda, to nekaj šteje. "Bravo, mali! Odličen gol. Le tako naprej. Kdor trdo in pridno dela, bo slej ali prej nagrajen."

Fotogalerija
1 / 20

Prosinečki: Evropa je naš največji cilj

Prosinečki je pohvalil Sešlarja in poudaril, kako pomembno je, da si priborijo Evropo. | Foto: Grega Valančič/Sportida Prosinečki je pohvalil Sešlarja in poudaril, kako pomembno je, da si priborijo Evropo. Foto: Grega Valančič/Sportida Olimpija je prvič po oktobru 2020 premagala mestnega tekmeca. Tri točke so še toliko bolj pomembne, ker se zeleno-beli z Muro borijo za končno tretje mesto v prvenstvu in s tem za Evropo. Pred zadnjimi tremi tekmami imajo dve točki prednosti. "Moje mnenje je, da smo v prvem polčasu igrali zares zelo dobro. V nadaljevanju nismo bili več na tako visoki ravni. Mislim celo, da smo se ob koncu kar nekoliko ustrašili zmage. Toda gledano v celoti moram biti zadovoljen," je po tekmi na novinarski konferenci razlagal trener Prosinečki.

"Imeli smo še nekaj lepih priložnosti in morda bi lahko že v prvem polčasu odločili tekmo, če bi zadeli za 2:0. Če bi, nam bi bilo v drugem polčasu lažje, toda na koncu smo osvojili tri točke in to šteje največ. Smo na tretjem mestu, ki vodi v Evropo. To je zdaj naš največji cilj. Narediti moramo vse, da bomo tu ostali do konca sezone."

Olimpijo do konca sezone čakata še gostovanji v Kidričevem in Celju ter domača tekma z Muro. Ta bo 15. maja. Črno-beli imajo težji razpored, saj jih ob medsebojnem dvoboju čakata še tekmi z Domžalami in Mariborom. Je pa res, da bodo ti dve igrali v Fazaneriji.

Maribor Koper 2022
Sportal "Če bo Koper igral tako dobro, moramo zmagati na vseh treh tekmah"
Ne spreglejte