Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 11. 2022,
9.54

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

2

Natisni članek

Katar 2022 FIFA SP 2022 Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Petek, 25. 11. 2022, 9.54

1 leto, 2 meseca

Razjezil je Ronalda

Bes: ne drznite si oponašati Ronalda #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

2

Cristiano Ronaldo | Foto Reuters

Foto: Reuters

Cristiano Ronaldo, eden največjih zvezdnikov nogometnega SP v Katarju, je bil na tekmi proti Gani povsem iz sebe in besen, potem ko je ganski nogometaš Osman Bukari svoj gol slavil na način, kot ga po navadi Portugalec.

SP Anglija ZDA
Sportal Po Nizozemski z bledo igro razočarala še Anglija

Na četrtkovi tekmi med Portugalsko in Gano smo pri Cristianu Ronaldu videli vrtiljak čustev. Od solz, veselja in nazadnje tudi do besa. Ronaldo je v 65. minuti tekme z bele točke poskrbel za vodstvo Portugalske z 1:0. Izkušeni nogometaš se ni ustrašil izziva, suvereno izvajal enajstmetrovko in v svojem značilnem slogu proslavil gol.

Oponašal je Ronalda in ga razjezil

Sedemintridesetletni nogometaš se je v 88. minuti usedel na rezervno klop, dve minuti za tem pa je Gana znižala izid n 2:3. V polno je zanjo zadel Osman Bukari, sicer nogometaš srbske Crvene zvezde. Namesto da bi Bukari zagrabil žogo in jo čim prej nesel na polovico igrišča, se je odločil, da bo gol proslavil tako kot Cristiano Ronaldo.

V tistem trenutku so bile kamere usmerjene tudi v portugalskega zvezdnika. Ta ni skrival jeze nad potezo, in to kljub temu, da je Portugalska vodila s 3:2, kar je bil tudi končni rezultat tekme. So pa ganski nogometaši Portugalcem povzročili kar nekaj težav.

Osman Bukari | Foto: Reuters Osman Bukari Foto: Reuters

Osman Bukari je zanikal, da bi bil nespoštljiv do portugalskega zvezdnika

Na vse medijske zapise se je odzval tudi Osman Bukar, ki je dejal, da ni želel biti nespoštljiv do Ronalda. "Vidim, da je moje današnje proslavljanje gola povzročilo komentarje, da sem bil nespoštljiv do Ronalda. To ne drži. Bil sem zelo čustven, ko sem zadel za svojo državo na prvem nastopu na svetovnem prvenstvu. To je bila tudi posledica mojega slavja. Vzgojen sem, da nikoli nisem nespoštljiv do starejših, kaj šele do mojih idolov. Hvala za vašo podporo in osredotočeni smo že na naslednjo tekmo.

Cristiano Ronaldo je bil med igranjem portugalske himne na robu solz. | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo je bil med igranjem portugalske himne na robu solz. Foto: Reuters

Portugalska - Gana, Katar 2022
Sportal Cristiano Ronaldo se je v Katarju podpisal pod sijajen mejnik

Izjemen mejnik Ronalda

Cristiano Ronaldo je že svoji prvi tekmi tega svetovnega prvenstva dosegel neverjeten mejnik. Postal je prvi nogometaš, ki je zadel v polno na kar petih svetovnih prvenstvih. V 92-letni zgodovini svetovnih prvenstev ni to uspelo še nikomur.

Portugalska reprezentanca je s tremi točkami prva v skupini H. Na drugem in tretjem mestu sta s po eno točko Urugvaj in Južna Koreja, na zadnjem mestu pa je Gana, ki še ni osvojila nobene točke. 

Neymar Brazilija Srbija
Sportal Neymar v solzah, Brazilce preganja najhujši scenarij
Brazilija - Srbija, Katar 2022 Richarlison
Sportal Brazilci strli srbski oreh, Portugalci zmagoviti na krilih Ronalda
Ne spreglejte