Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 10. 2023,
20.20

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Rolling Stones špansko prvenstvo el clasico Barcelona

Četrtek, 19. 10. 2023, 20.20

6 mesecev, 1 teden

El Clasico

Barcelona in Rolling Stones bodo združili moči proti Realu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Rolling Stones Barcelona | Tako so v dresih Barcelone, s katerimi bodo izbranci Xavija nastopili proti madridskemu Realu, pozirali člani "neuničljive" skupine Rolling Stones Ronnie Wood, Mick Jagger in Keith Richards. | Foto Reuters

Tako so v dresih Barcelone, s katerimi bodo izbranci Xavija nastopili proti madridskemu Realu, pozirali člani "neuničljive" skupine Rolling Stones Ronnie Wood, Mick Jagger in Keith Richards.

Foto: Reuters

Vodstvo Barcelone je  potrdilo, da bodo izbranci Xavija na večnem derbiju 28. oktobra z madridskim Realom, ta se zaradi gradbenih del ne bo igral na kultnem stadionu Camp Nou, ampak na olimpijskem stadionu Lluís Companys, nosili prav posebne drese. Na svoj račun bodo prišli ljubitelji britanske rock skupine Rolling Stones, saj bodo zvezdniki Barcelono na dresu nosili njihov prepoznavni simbol, jezik.

Real Madrid  Jude Bellingham
Sportal Yamal se je ob točki Barce vpisal v zgodovino, Atletico do zmage z bele pike

Pri Barceloni bodo tako zaznamovali izid novega albuma skupne Rolling Stones Hackney Diamonds, vse skupaj pa je del sodelovanja v okviru sponzorstva, ki ga ima španska La Liga s ponudnikom vsebin na medmrežju Spotify. Že v sezoni 2022/23 so imeli nogometaši Barcelone na dresih reklamo za Spotify, tokrat pa ga bo zamenjal znani logotip ust z jezikom.

To pa ne bo prvič, da bodo v klubu tako opozorili na posamezne glasbene skupine. V pretekli sezoni so imeli na eni od tekem na dresih stilizirano sovo, logotip kanadskega raperja Draka, in s tem zaznamovali novi album, enako so storili v primeru španske pevke Rosalie in njenega albuma Motomami.

Najboljši strelec Barcelone Robert Lewandowski naj bi po zadnjih napovedih do derbija z Realom že odpravil zdravstvene težave. Podobno velja tudi za Pedrija. | Foto: Reuters Najboljši strelec Barcelone Robert Lewandowski naj bi po zadnjih napovedih do derbija z Realom že odpravil zdravstvene težave. Podobno velja tudi za Pedrija. Foto: Reuters

Pogodba med La Ligo in Spotifyjem je po poročanju španskih medijev vredna kar 435 milijonov evrov. Za Barcelono pa so sredstva še kako pomembna, saj se klub v zadnjih letih bojuje s finančnimi težavami, zaradi tega jih je leta 2021 zapustil tudi prvi zvezdnik, Argentinec Lionel Messi.

V zadnjih dneh so se v Španiji celo pojavile novice, da se bo Messi med zimsko sezono vrnil v Katalonijo kot posojeni igralec Interja Miamija, a je to nogometaš nedavno zanikal.

Kalkulacija medijev na Iberskem polotoku temelji na domnevi, da naj bi se to zgodilo, ker se Inter Miami ni uvrstil v končnico lige MLS in klub bo sezono končal prihodnji konec tedna. Messija nato v novembru čakata le še reprezentančna obračuna Argentine v okviru kvalifikacij za SP 2026 z Urugvajem (17. 11.) in Brazilijo (22. 11.).

Stonesi so kot perzijski vojaki

O novem albumu Hackney Diamonds smo se pred dnevi na poti na Severno Irsko pogovarjali s slovenskim glasbenikom Petrom Lovšinom. "Stonesi so kot Perzijci, ki so bili včasih neumrljivi, najboljši azijski vojaki. Stonesi so neumrljivi. Tudi ko jih ne bo več, bo njihova glasba še živela." Drugi singel Sweet Sound of Heaven ga je tako navdihnil, da je na približno takšno raven, poudaril je besedo približno, poskušal dvigniti tudi eno izmed svojih skladb, saj pravkar snema novi album.

Peter Lovšin je velik ljubitelj Rolling Stonesov. | Foto: Mediaspeed Peter Lovšin je velik ljubitelj Rolling Stonesov. Foto: Mediaspeed

Peter Lovšin Belfast
Sportal Legendarni Slovenec, s katerim smo se pogovarjali nad oblaki
Ne spreglejte