Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 1. 2023,
23.13

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Joao Felix Fulham angleško prvenstvo Chelsea

Četrtek, 12. 1. 2023, 23.13

1 leto, 3 mesece

Angleško prvenstvo, 7. krog (zaostala tekma)

Trpljenje Chelseaja se nadaljuje, Joao Felix si je na debiju privoščil neumnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
Joao Felix | Joao Felix je ekspresno debitiral v dresu Chelseaja. Po koncu sezone se bo vrnil v Madrid. Na gostovanju pri Fulhamu je odigral le 58 minut, saj je prejel rdeči karton. | Foto Reuters

Joao Felix je ekspresno debitiral v dresu Chelseaja. Po koncu sezone se bo vrnil v Madrid. Na gostovanju pri Fulhamu je odigral le 58 minut, saj je prejel rdeči karton.

Foto: Reuters

Nogometaši Chelseaja so padli v hudo rezultatsko krizo. Na zadnjih osmih tekmah so zmagali le enkrat, kar šestkrat pa izkusili grenkobo poraza ter izpadli iz obeh angleških pokalnih tekmovanj. Trenerju Grahamu Potterju, nad katerim so vse bolj nezadovoljni navijači modrih, se vse bolj maje stolček. Pomagati mu ni mogel niti Joao Felix. Fulham je zmagal z 2:1 in se utrdil na visokem šestem mestu, Chelsea pa ostaja na zanj skromnem desetem.

Prvi zadetek je na londonskem obračunu dosegel Brazilec Willian in popeljal Fulham v vodstvo v 25. minuti. Willian je sicer nekdanji nogometaš Chelseaja. Na začetku drugega polčasa je izenačil Senegalec Kalidou Koulibaly, a se modri vseeno niso mogli izogniti porazu.

Portugalec Joao Felix je med tednom prišel v London in se proti Fulhamu že znašel v udarni enajsterici. V 58. minuti je zaradi grobega prekrška in nevarne igre nad Kennyjem Tetejem prejel rdeči karton, s tem pa poskrbel za debi kot iz nočnih mor. Za nameček je Fulham izkoristil številčno prednost in si v 73. minuti prek Carlosa Viniciusa zagotovil zmago.

Joao Felix je moral zaradi tega prekrška po slabi uri predčasno pod prho. | Foto: Reuters Joao Felix je moral zaradi tega prekrška po slabi uri predčasno pod prho. Foto: Reuters

Chelsea je sicer za nastope Felixa v drugi polovici sezone odštel Atleticu 11 milijonov evrov, Portugalec pa je postal prvi nogometaš v zgodovini bogatega londonskega kluba, ki je na krstnem nastopu prejel rdeči karton.

Manchester United
Sportal Velika senzacija v Angliji, to se Guardioli ni zgodilo še nikoli
Stevenage
Sportal Arsenalu se je le odprlo, sledi poslastica z Man Cityjem
Joao Felix
Sportal Uradno: Joao Felix na Otok

Angleško prvenstvo, 7. krog (zaostala tekma):

Četrtek, 12. januar:

Najboljši strelci:

21 – Haaland (Man City),
15 – Kane (Tottenham),
12 – Toney (Brentford),
11 – Mitrović (Fulham), 
10 – Rodrigo (Leeds),
– Almiron (Newcastle), 
7 – Firmino (Liverpool), Foden (Man City), Maddison (Leicester), Martinelli (Arsenal), Odegaard (Arsenal), Rashford (Man Utd), Salah (Liverpool), Trossard (Brighton),

 

Ne spreglejte