Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 4. 2023,
17.03

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,91

Natisni članek

Chelsea Liverpool Brighton Tottenham Newcastle United Manchester United Manchester City Southampton Arsenal angleško prvenstvo Premier League

Nedelja, 23. 4. 2023, 17.03

12 mesecev

ANGLEŠKO PRVENSTVO, 32. KROG

Popoln polom Tottenhama v Newcastlu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,91
Newcastle - Tottenham | Newcastle je ponižal Londončane. | Foto Reuters

Newcastle je ponižal Londončane.

Foto: Reuters

Že uvod v 32. krog angleškega prvenstva je postregel s strelsko poslastico na stadionu Emirates, kjer je vodilni Arsenal po številnih pretresih na koncu proti do tega kroga zadnjemu Southamptonu izvlekel točko. Topničarji so po 87 minutah tekme še zaostajali z 1:3, ob koncu pa so si priigrali remi s 3:3. Arsenal ima zdaj na vrhu premier lige z dvema odigranima tekmama več pet točk prednosti pred drugim Manchester Cityjem. Liverpool se je po zmagi nad Nottinghamom (3:2) povzpel na sedmo mesto. Tottenham je v nedeljo doživel popol polom na gostovanju v Newcastlu, ta je Londončane premagal kar s 6:1. 

Nedelja, 23. april:

Manchester United
Sportal Rdeči vragi po 11-metrovkah v finale angleškega pokala

Četrti Newcastle se je v nedeljo na derbiju za četrto mesto, ki še vodi v ligo prvakov, pomeril s Tottenhamom. Že po 21 minutah tekme na St. James Parku so bili domači navijači v deliriju, gostujoči pa so že množično zapuščali stadion, saj so srake vodile že s 5:0! Mrežo gostov iz Londona je v drugi minuti tekme načel Jacob Murphy, v šesti je vodstvo domačih povišal Joelinton, za 3:0 je v deveti minuti spet zadel Murphy, v 19. in 21. minuti pa je za izid prvega polčasa poskrbel Alexander Isak. V drugem polčasu sta padla še dva gola, Harry Kane je v 49. minuti dosegel častni zadetek za Londončane, šestega za domače pa je v 67. minuti zabil Callum Wilson.

Poslastica, ki je ni pričakoval nihče

Petkov večer na stadionu Emirates je poskrbel za pravo nogometno poslastico in presenečenje, ki ga je pred obračunom vodilne in zadnje ekipe lige, Arsenala in Southamptona, ni pričakoval nihče. Že uvod je napovedal noro tekmo. Ta se je začela z velikanskim šokom za Arsenal, saj je Southampton povedel že v prvi minuti srečanja, potem ko si je veliko napako privoščil vratar topničarjev Aaron Ramsdale, ki je žogo podal naravnost do Carlosa Jonasa Alcaraza, ta pa je izkoristil veliko napako nasprotnikov in samo po 27 sekundah igre zadel za 1:0. A kot da to za domače ne bi bilo dovolj, je v 14. minuti sledil nov šok. Po protinapadu gostov je po podaji Alcaraza na 2:0 povišal Theo Walcott in domače navijače spravil v obup.

Aaron Ramsdale je že v prvi minuti storil velikansko napako, po kateri si nogometaši Arsenala po začetnem šoku dolgo niso opomogli. | Foto: Reuters Aaron Ramsdale je že v prvi minuti storil velikansko napako, po kateri si nogometaši Arsenala po začetnem šoku dolgo niso opomogli. Foto: Reuters

Gostitelji so se nato vendarle zbrali, v 20. minuti je po desni strani prodrl Bukayo Saka, ki je žogo poslal v kazenski prostor do Gabriela Martinellija, ki je z močnim strelom znižal na 1:2. V drugem polčasu pa je sledilo novo veselje gostov, odbito žogo je z glavo v gol Arsenala spravil Hrvat Duje Ćaleta-Car in povišal na 3:1. Ko je že bilo videti, da se bo tekma končala z bolečim porazom za Arsenal, pa je najprej za nekaj upanja domačih v 88. minuti poskrbel Martin Odegaard, ki je z natančnim strelom znižal na 2:3. Le dve minuti kasneje pa je na stadionu Emirates sledila eksplozija navdušenja, ko je na 3:3 izenačil Saka. Že v sodnikovem podaljšku je imel nato lepo priložnost še Leandro Trossard, a je njegov poskus zadel prečko, tekma pa se je končala z delitvijo točk.

Strelca prvih dveh zadetkov na tekmi Carlos Alcaraz in Theo Walcott. | Foto: Reuters Strelca prvih dveh zadetkov na tekmi Carlos Alcaraz in Theo Walcott. Foto: Reuters

Arsenal je tako še tretjo zaporedno tekmo končal s točko, potem ko je pred obračunom s Southamptonom najprej z 2:2 remiziral z Liverpoolom, nato pa še z West Hamom, na obeh srečanjih pa je Arsenal zapravil vodstvo z 2:0. Z dvema odigranima tekmama več ima zasedba Mikela Artete na vrhu pet točk več od drugega Manchester Cityja, ki bo tekmo tega kroga proti Brightonu odigral naknadno, saj sinjemodre, ki so se med tednom uvrstili v polfinale lige prvakov, ta konec tedna čaka polfinale pokalnega tekmovanja. Zaradi istega razloga je prestavljen tudi derbi med Manchester Unitedom in Chelseajem. 

Velikanski odgovor v boju za naslov prvaka bo zagotovo dal že sredin derbi vodilnih ekip, ko bo Arsenal gostoval na Etihadu pri Manchester Cityju.

Angleško prvenstvo, 32. krog:

Petek, 21. april:

Sobota, 22. april:

Nedelja, 23. april:

Najboljši strelci:

32 – Haaland (Man City),
24 – Kane (Tottenham),
19 – Toney (Brentford),
16 - Salah (Liverpool), 
15 – Martinelli (Arsenal), Rashford (Man Utd), 
14 - Watkins (Aston Villa),
13 – Saka (Arsenal), 
12 – Odegaard (Arsenal), 
11 – Almiron (Newcastle), Mitrović (Fulham), Rodrigo (Leeds), Wilson (Newcastle),
10 – Barnes (Leicester), Isak (Newcastle),
9 – Firmino (Liverpool), Foden (Man City), Jesus (Arsenal), Maddison (Leicester), Nuñez (Liverpool), 
...

 

Ne spreglejte