Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 10. 2017,
17.08

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

1

Natisni članek

rekreacija Ljubljanski maraton Ivan Bartol Kazimira Lužnik Obrazi Ljubljanskega maratona

Ponedeljek, 30. 10. 2017, 17.08

5 let, 6 mesecev

Legendi Volkswagen Ljubljanskega maratona

Ivan Bartol: Tisti, ki smo praktično že za na Žale, se moramo kosati z mladeniči

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

1

Klena seniorja Ivan Bartol in Kazmira Lužnik, veličasten vzgled čilosti in iskrivosti.

Ivan Bartol in Kazimira Lužnik sta se ljubljanskega maratona udeležila 43-krat. Bartol, ki bo v začetku novembra praznoval okroglih 80 let, ni manjkal še na nobeni izvedbi "ljubljanca", medtem ko je 83-letna Lužnikova izpustila le enega, pa še za to je imela tehten razlog. Namesto na ljubljanskem je tekla na newyorškem.

Ivan Bartol | Foto: Siol.net/ A. P. K. Foto: Siol.net/ A. P. K. Bartol nam je v lanskem intervjuju zatrdil, da bo za 80. rojstni dan znova tekel na 42-kilometrsi razdalji, a mu fizično stanje tega ni dopuščalo, zato se je odločil za maratonsko polovičko (21 km je pretekel v zavidljivem času 1:55:47). Poleg tega bo 80 let dočakal šele v začetku novembra in bi obljubo lahko uresničil prihodnje leto, je namignil.

  • Maratona v Ljubljani se bo udeleževal, dokler bo lahko stal na nogah, je dejal, znova pa je opozoril na dejstvo, da v Ljubljani ni posebne razvrstitve za tekače nad 80 let. "Tako se moramo tisti, ki smo praktično že za na Žale, kosati z mladeniči iz nižje kategorije." Še več zanimivih izjav vas čaka v videu, ki smo ga posneli po tem, ko se je Bartol vrnil iz šotora za medicinsko oskrbo.

Ivan Bartol: Do 19. kilometra sem tekel kot baletka, potem pa ...

Tudi Kazimiro Lužnik, zgovorno in radoživo 83-letno Korošico, smo na Sportalu že večkrat predstavili. Seveda ni manjkala niti na 22. izvedbi največjega rekreativnega dogodka na Slovenskem. V cilj 21-kilometrske preizkušnje je prišla do ušes nasmejana. Utrujenost? "Ah, kje. Jaz bi še tekla." Vsestransko nadarjena in širokega obzorja igra tudi klavir in orgle, vodi pevski zbor in z velikim zadovoljstvom neguje svoj vrtiček.

"Tekla sem do te mere, da bi lahko nadaljevala tudi po 21 kilometrih. Nisem dala vsega od sebe. Saj veste, ne bi rada skupaj padla. Podpora navijačev je bila vsepovsod, še zdaj težko verjamem. Vidimo se tudi prihodnje leto," je zagotovila zagrizena rekreativka.

V cilj polmaratonske razdalje je s časom 3:23:59 pritekla predzadnja, v svoji starostni kategoriji pa je zasedla sedmo mesto.

Podoživite nedeljski maraton:

Ne spreglejte