Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 6. 2024,
15.00

Osveženo pred

5 dni, 8 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Litva Aleksander Sekulić Josh Nebo Luka Dončić Luka Dončić Zoran Dragić Slovenska košarkarska reprezentanca

Sobota, 22. 6. 2024, 15.00

5 dni, 8 ur

Slovenska košarkarska reprezentanca odpotovala v Litvo

Zoran Dragić: Pomembno je, kako se bomo povezali na igrišču

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Zoran Dragić | Zoran Dragić od prijateljskih tekem pričakuje predvsem to, da povežejo slovensko ekipo. | Foto Katja Kodba/STA

Zoran Dragić od prijateljskih tekem pričakuje predvsem to, da povežejo slovensko ekipo.

Foto: Katja Kodba/STA

Slovenska moška košarkarska reprezentanca bo v nedeljo v Vilni odigrala prvo prijateljsko tekmo pred julijskimi olimpijskimi kvalifikacijami. Na petkovem treningu v ljubljanski dvorani Tivoli je eden najizkušenejših članov Zoran Dragić dejal, da je, čeprav Slovenci še niso kompletni, pomembno, kako se bodo povezali na igrišču.

Luka Dončić
Sportal Fantastična novica: Luka Dončić je že v Sloveniji #video

"Največ pozornosti smo dali akcijam, zdaj smo približno dva tedna skupaj. V nedeljo nas čaka prva tekma, bomo videli, kako bo. Vemo, da še nismo kompletni, v vsakem primeru pa smo se pripravljali, šli čez akcije in poskušali delati čim bolj pravilno," je uvodoma zbranim novinarjem povedal Zoran Dragić in se ozrl na tekmo proti Litvi.

"Mislim, da je še prehitro za govoriti, kako bo Slovenija videti na prvih pripravljalnih tekmah. Kakšen teden in pol smo skupaj, nismo popolni. Vemo, da je dvorana v Litvi težka za igrati, vemo pa tudi, da je to pripravljalna tekma in rezultat ni pomemben. Pomembnejše je, kako se bomo mi med seboj povezali na igrišču," pravi slovenski košarkar, ki ravno danes praznuje 35. rojstni dan.

Dončića še čakajo, Nebo že z ekipo

Slovenski košarkarji se bodo morali, kot kaže, v teh pripravljalnih tekmah povezati brez prvega zvezdnika Luke Dončića, ki je še nekaj dni nazaj igral v finalu lige NBA. Selektor Aleksander Sekulić tako še vedno čaka na odgovor, ali bo lahko na Dončića, ki ga pesti tudi poškodba kolena, računal na prihajajočih olimpijskih kvalifikacijah. So pa danes slovenski mediji poročali, da je prvi zvezdnik okoli 10.30 že pristal v Sloveniji

"Kaj naj rečem, je prijeten fant, normalen," o novem reprezentančnem kolegu pravi Dragić. | Foto: Katja Kodba/STA "Kaj naj rečem, je prijeten fant, normalen," o novem reprezentančnem kolegu pravi Dragić. Foto: Katja Kodba/STA

Je pa slovenska reprezentanca dobila okrepitev pod košema, saj se je ekipi pridružil naturalizirani ameriški košarkar Josh Nebo. Dragić je s 26-letnim Američanom skupaj že igral v dresu Žalgirisa, tako da ga pozna že od prej: "Kaj naj rečem, je prijeten fant, normalen. Mislim, da lahko marsikaj prinese s svojo atletiko, predvsem ta 'pick and roll' z Luko, skok v obrambi in napadu, torej marsikaj."

Slovence olimpijske kvalifikacije v Grčiji čakajo v začetku julija. Do odhoda v Pirej 30. junija pa bodo odigrali še tri prijateljske tekme. Po tekmi v Litvi z gostiteljico jih dva dni kasneje isti tekmec čaka v Stožicah, 28. junija pa bodo v Ljubljani igrali še obračun z Brazilijo.

Priprave na Pirej

"Vsekakor je dobro, da po dveh tednih treningov pride tudi tekma." | Foto: Katja Kodba/STA "Vsekakor je dobro, da po dveh tednih treningov pride tudi tekma." Foto: Katja Kodba/STA Kot pravi Dragić, gre za primerna tekmeca za pripravljalni obračun: "Litva je na sploh ena izmed boljših reprezentanc, za nas bo dober tekmec, tako kakor tudi Brazilija. Vemo, da Brazilija ni kar ena država v smislu reprezentance in bo zanimivo. Še posebej se veselimo domačih tekem."

"Gledamo nase. V smislu prijateljske tekme je tekma še zmeraj pomembna, da iz nje izvlečemo maksimalno in se pripravimo na turnir v Grčiji. Vsekakor vemo, kakšna imena ima Litva, da je pri njih košarka številka ena. Z njimi smo že tolikokrat igrali prijateljske tekme, da se zavedamo, v kaj se spuščamo," je še dejal mlajši od bratov Dragić.

Slovenski košarkarji bodo na olimpijskih kvalifikacijah v skupinskem delu igrali s Hrvaško (2. 7.) in Novo Zelandijo (4. 7.), v primeru uvrstitve v polfinale pa se bo Slovenija križala z Grčijo, Egiptom ali Dominikansko republiko.

"Kar nekaj časa je minilo, odkar nismo igrali tekme"

A po besedah Dragića se Slovenci s prihajajočimi tekmeci še ne ukvarjajo precej: "Trenutno nismo še nič gledali preostalih reprezentanc. Predvsem se osredotočamo na našo igro in samo na naše zadeve."

Vseeno se po treningih, najprej v Zrečah in zdaj v Ljubljani, prileže prva tekma: "Vsekakor je dobro, da bo po dveh tednih treningov pride tudi tekma. Kar nekaj časa je minilo, odkar smo igrali tekme, ampak kot sem rekel, moramo na prvi prijateljski predvsem gledati nase, da bomo iz tekme izvlekli čim več tega, kar potrebujemo."

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal "Luka Dončić je bojevnik." Pa bo zaigral za Slovenijo?
Marko Milić
Sportal Marko Milić: Vse poti so vodile v NBA
Vlatko Čančar
Sportal Čančar brez strahu: Nisem zaman toliko treniral
Boban Marjanović
Trendi Boban Marjanović v ljubljanski restavraciji: "Ko pridejo visoki gosti"
Aleksander Sekulić
Sportal Luka Dončić ni edina selektorjeva neznanka
T - Josh Nebo in Jessica Shepard
Sportal Slovenski košarkarski reprezentanci na pomoč Američan Josh Nebo

 

Ne spreglejte