Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 6. 2024,
11.00

Osveženo pred

5 dni, 7 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

kvalifikacije za olimpijske igre Slovenska košarkarska reprezentanca Luka Dončić Luka Dončić

Sobota, 22. 6. 2024, 11.00

5 dni, 7 ur

Fantastična novica: Luka Dončić je že v Sloveniji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
Luka Dončić | Luka Dončić je danes pripotoval v Slovenijo. Fotografija je iz aprila lani.  | Foto Ana Kovač

Luka Dončić je danes pripotoval v Slovenijo. Fotografija je iz aprila lani.

Foto: Ana Kovač

Spodbudna novica za vse slovenske ljubitelje košarke! To soboto okoli 10.30 je na letališču Ljubljana pristalo zasebno luksuzno letalo z najboljšim slovenskim košarkarjem Luko Dončićem na krovu. Prihod zvezdnika lige NBA v Slovenijo je bržkone pozitiven znak za njegov nastop na kvalifikacijskem turnirju v Pireju v Grčiji (2. do 7. julij), kjer si bo Slovenija skušala priboriti nastop na olimpijskih igrah v Parizu.

Luka Dončić se je ob prihodu v domovino uspel izogniti medijem in peščici navijačev na letališču, opazili smo zgolj njegovega očeta Sašo Dončića (v zgornjem videu), je pa varnostnik potrdil informacijo o prihodu in dejal, da je zvezdnik lige NBA že zapustil letališče. Po nekaterih informacijah, naj bi Dončić najprej opravil dodaten zdravniški pregled poškodovanega kolena in nato sprejel odločitev o igranju na kvalifikacijskem turnirju v Pireju v Grčiji, ki se bo začel 2. julija.

Zasebno letalo gulfstream G650 je dolgo 30 metrov in sprejme do 19 potnikov.  | Foto: Ana Kovač Zasebno letalo gulfstream G650 je dolgo 30 metrov in sprejme do 19 potnikov. Foto: Ana Kovač

Notranjost letala gulfstream G650. | Foto: FlexJet Notranjost letala gulfstream G650. Foto: FlexJet

Dončić je v Slovenijo pripotoval z zasebnim letalom gulfstream G650, ki sprejme do 19 potnikov, upravlja pa ga posadka dveh pilotov. Po podatkih spletne strani www.flightaware.com je letalo iz Dallasa odletelo nekaj čez 1. uro zjutraj po slovenskem času, na letališču Ljubljana pa je pristalo okoli 10.40, po dobrih devetih urah leta in skoraj pet tisoč navtičnih miljah (4781) oziroma nekaj več kot 8800 kilometrih. O prihodu Dončića v domovino je prva poročala spletna stran EkipaSN.

Luka Dončić je prav na današnji dan pred šestimi leti stopil v svet NBA. Na naboru najmočnejše lige na svetu ga je kot tretjega med vsemi izbralo moštvo Atlanta Hawks in ga takoj zatem z Dallas Mavericks zamenjalo za Traeja Younga, kar je bil že pred naborom dogovor med organizacijama.  

donke | Foto: zajem zaslona Foto: zajem zaslona donke | Foto: zajem zaslona Foto: zajem zaslona

Prihod Luke Dončića v Slovenijo je dobra novica tudi za slovensko košarkarsko reprezentanco, ki bo od 2. do 7. julija v Pireju v Grčiji lovila olimpijsko vozovnico, saj zbuja upanje, da bo najboljši slovenski košarkar (ki si ga lastijo tudi srbski ljubitelji košarke) na kvalifikacijskem turnirju kljub načetemu telesu in utrujenosti po naporni sezoni vendarle zaigral. O tem je prepričan tudi direktor moštva Dallas Mavericks Nico Harrison. 

Aprila lani so z Dončićem v Slovenijo pripotovali tudi njegova zaročenka Anamaria Goltes in njuni trije kužki. | Foto: Ana Kovač Aprila lani so z Dončićem v Slovenijo pripotovali tudi njegova zaročenka Anamaria Goltes in njuni trije kužki. Foto: Ana Kovač

Slovence na turnirju najprej čakata tekmi skupine A z Novo Zelandijo in Hrvaško, najboljši ekipi pa se bosta nato v polfinalu spopadli z najboljšima iz skupine B, v kateri bodo igrale Grčija, Egipt in Dominikanska Republika. V Pariz bo iz Pireja odpotovala le zmagovalka turnirja.      

Reprezentante prvi pripravljalni test čaka v nedeljo, ko se bodo v Vilni (18.30) pomerili z reprezentanco Litve, nato sledita tekmi v Stožicah. Prva bo na dan državnosti, 25. junija, ko se bodo Slovenci še enkrat pomerili z Litovci, tri dni kasneje pa bodo gostili še Brazilce.

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal "Luka Dončić je bojevnik." Pa bo zaigral za Slovenijo?
Sean Sweeney Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Na Dončića še čakamo, pomočnik Sweeney zapušča klub?
Srbija Navijači
Sportal Ne, Dončić ni eden od vas
Marko Milić
Sportal Marko Milić: Vse poti so vodile v NBA

 

 

Ne spreglejte