Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
6. 5. 2020,
8.36

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02

Natisni članek

Kevin Durant Kyrie Irving

Sreda, 6. 5. 2020, 8.36

3 leta, 11 mesecev

Vprašanje za 110 milijonov dolarjev

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02
Kevin Durant | Kevin Durant si je na zadnji tekmi finala zadnje sezone lige NBA poškodoval ahilovo tetivo. | Foto Getty Images

Kevin Durant si je na zadnji tekmi finala zadnje sezone lige NBA poškodoval ahilovo tetivo.

Foto: Getty Images

V ZDA upajo, da se bo košarkarska liga NBA lahko nadaljevala v poletnih mesecih, čeprav stanje zaradi koronavirusa tega še vedno ne dopušča. Ali bi se lahko takrat na parket vrnil tudi eden od osrednjih zvezdnikov lige Kevin Durant?

Pred enim letom se je Kevin Durant skupaj s soigralci pri Golden State Warriors spogledoval z naslovom prvaka lige NBA, vendar so poškodbe nato tako razredčile vrste Bojevnikov, da so morali ti priznati premoč Toronto Raptors.

Na zadnji tekmi finala si je Durant namreč poškodoval ahilovo tetivo. Poleti se je nato preselil k Brooklyn Nets, jasno pa je bilo, da bo z igrišč odsoten eno leto.

Generalni direktor kluba Sean Marks je takrat dejal, da ga v tej sezoni ne bomo videli na delu.

Luka Dončić
Sportal Scenarij, ki Dončića oddaljuje od Slovenije

Kevin najbolje pozna svoje telo

Proti zvezdniku lige NBA je v krstni sezoni zaigral tudi Luka Dončić. | Foto: Getty Images Proti zvezdniku lige NBA je v krstni sezoni zaigral tudi Luka Dončić. Foto: Getty Images A odsotnost se bo zaradi koronavirusa zavlekla v poletje, če bodo v ZDA tekme sploh lahko spravili pod streho. To bi pomenilo, da bi lahko prvič v karieri za Brooklyn Nets zaigral tudi Durant, kar bi v končnici moštvu iz New Yorka dodobra dvignilo delnice.

"To je vprašanje za 110 milijonov dolarjev (toliko je vredna košarkarjeva pogodba, op. a.)," je dejal Marks: "V resnici se o njegovi vrnitvi na parket nismo pogovarjali. Kevin najbolje pozna svoje telo. Naše zdravniško osebje je opravilo izvrstno delo in mu pomagalo na vsakem koraku."

Da bi se Durant, ki je bil pozitiven na novi koronavirus, a ni imel nobenih simptomov, lahko zares vrnil, nakazuje izjava njegovega dolgoletnega poslovnega partnerja Richa Kleimana, ki je ob koncu februarja dejal, da obstaja možnost Durantovega nastopa na olimpijskih igrah v Tokiu. Te bi morale biti letos julija, a so jih zaradi pandemije koronavirusa prestavili za eno leto. Ravno poleti bi bili lahko na delu košarkarji najmočnejše lige na svetu, ki so jo morali sredi marca prekiniti, potem ko se je okužil prvi košarkar.

Luka Dončić Rick Carlisle
Sportal Obstaja bojazen za starejše trenerje

Tu je še Irving

Konec aprila je nato obrnil ploščo in dejal, da v tej sezoni verjetno še ne bo nosil dresa Brooklyn Nets.

Kyrie Irving okreva po operaciji rame. | Foto: Reuters Kyrie Irving okreva po operaciji rame. Foto: Reuters

A to ni edina težava moštva, saj pred prekinitvijo ni bil v pogonu niti drugi zvezdnik kluba Kyrie Irving, ki je imel težave z ramo. Takrat so rekli, da se najverjetneje ne bo vrnil do konca sezone. Tudi pri njem je zato vprašanje, ali bo lahko zaigral v tej sezoni ali ne.

Brooklyn Nets so kljub odsotnosti dveh najboljših košarkarjev na sedmem mestu vzhodne konference in imajo v boju za vstop v izločilne boje varnih šest zmag prednosti.

Smiljan Pavič
Sportal Kariere ne bi želel končati na takšen način
Ne spreglejte