Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
4. 5. 2020,
17.00

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,37

1

Natisni članek

Vlatko Čančar Vlatko Čančar Goran Dragić Goran Dragić Luka Dončić Luka Dončić Rick Carlisle

Ponedeljek, 4. 5. 2020, 17.00

3 leta, 11 mesecev

Obstaja bojazen za starejše trenerje

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,37

1

Luka Dončić Rick Carlisle | Foto Reuters

Foto: Reuters

V košarkarski ligi NBA še niso vrgli puške v koruzo, kar se dokončanja letošnje sezone tiče. V glavah vodilnih je veliko scenarijev, kako bi jo pospravili pod streho. A bodo ob vsem dogajanju s koronavirusom gledali na zdravje udeležencev. Starejši bi se morali po enem scenariju postaviti na stranski tir.

Vse od 11. marca je liga NBA prekinjena, potem ko je bil kot prvi s koronavirusom okužen Francoz Rudy Gobert. Vrata najbolj kakovostnega klubskega tekmovanja so se nemudoma zaprla.

ZDA so kmalu postale tudi največje žarišče na svetu z obolelimi za covid-19. Kljub vsemu generalni sekretar lige Adam Silver in vodilni v klubih preučujejo možnosti, da bi sezono vendarle zaključili.

Goran Dragić. Luka Dončić.
Sportal Dragić in Dončić v zabaviščni park Walt Disney World?

Starejši od 60 let ne bi smeli biti zraven?

Kot je za ESPN dejal generalni direktor ene od ekip, bodo v prvi vrsti gledali na zdravje tistih, ki so vpeti v celoten sistem. "Ne želim, da bi starejše postavili v težak položaj," je za omenjen medij dejal direktor kluba, ki ni želel biti imenovan.

Splošno znano je, da zaradi covid-19 umirajo v večini starejši ljudje, ki so presegli mejo 65 let.

Bo Goran Dragić lahko zaključil letošnjo sezono? | Foto: Reuters Bo Goran Dragić lahko zaključil letošnjo sezono? Foto: Reuters

"Po zbranih podatkih verjetno ljudje starejši od 60 let ne bi smeli biti zraven, ne glede na to, kakšen naziv imajo," je dejal drugi generalni direktor in dodal: "Ali je trener, oče košarkarja ali generalni direktor ekipe, enostavno ne more biti zraven."

Moštvi Miami Heat in Denver Nuggets, za katera igrata Goran Dragić oziroma Vlatko Čančar, imata trenerja pravih let. Eric Spoelstra je dopolnil 49 let, medtem ko je prvi mož stroke pri Denverju Michael Malone leto mlajši.

Goran Dragić
Sportal Goran Dragić v idealni peterki Olimpije po mnenju navijačev lige Aba

James: Nihče ne bi smel nič odpovedati

Bistveno starejši pa je trener Luke Dončića pri Dallas Mavericks. Rick Carlisle bo letos namreč upihnil 61 svečk in posledično bi lahko spadal v rizično skupino. Zanimivo bo spremljati, kaj se bodo onstran Atlantika dogovorili in zmenili, kdo bo lahko del ekipe in kdo ne.

LeBron James ima cilj za to sezono osvojiti četrti naslov prvaka lige NBA. | Foto: Getty Images LeBron James ima cilj za to sezono osvojiti četrti naslov prvaka lige NBA. Foto: Getty Images

"Takoj, ko bo varno, bi radi zaključili sezono. Pripravljen sem, ekipa tudi. Nihče ne bi smel nič odpovedati," je dejal prvi zvezdnik lige LeBron James, ki je skupaj s soigralci pri LA Lakers med najresnejšimi kandidati za osvojitev nove šampionskega prstana, kar bi bil njegov četrti.

"Dolžnost lige je, da razišče vse možnosti, da bi se tekmovanje zaključilo. Dolžni smo to našim navijačem, ekipam, košarkarjem, partnerjem in vsem, ki imajo radi košarko," pa je poudaril predstavnik za stike z javnostjo pri NBA Mike Bass.

Luka Dončić
Sportal Trenutek, ki ga Luka Dončić ne bo nikdar pozabil #video
Luka Dončić
Sportal Kdo drug kot Luka Dončić?!
Ne spreglejte