Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
31. 7. 2019,
11.40

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74

Natisni članek

Krka Simon Petrov

Sreda, 31. 7. 2019, 11.40

4 leta, 8 mesecev

V Novem mestu ena neznanka

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74
Simon Petrov | Simon Petrov bo košarkarje zbral 12. avgusta in se začel pripravljati na novo sezono. | Foto Urban Meglič/Sportida

Simon Petrov bo košarkarje zbral 12. avgusta in se začel pripravljati na novo sezono.

Foto: Urban Meglič/Sportida

V dolenjskem košarkarskem predstavniku Krki so zadržali jedro ekipe iz pretekle sezone, pripeljali za zdaj dve okrepitvi, a še niso zaključili z delom. V svoje vrste bodo privabili še košarkarja, ki igra na mestu centra.

Dino Cinac, Jure Lalić in Dominik Mavra so košarkarji, ki so zapustili vrste Krke. Za zdaj so na Dolenjskem našli dva nova obraza. Izkušeni Ivan Ramljak in Američan Glenn Cosey sta imeni, s katerimi bo operiral glavni trener Simon Petrov.

"Cosey je izkušen raznovrsten košarkar, tudi odličen strelec. Lani nam je takšen tip igralca na številnih tekmah manjkal. Da bi potegnil ekipo. Ramljak je košarkar na igralnem mestu krila oziroma krilnega centra. Odlično pokriva svoje pozicije. Prav tako je super strelec za tri točke in nam bo dal dodatno dimenzijo v obrambi in napadu."

Quincy Miller
Sportal Košarkarska tržnica: Miller, Lawal, Lessort ...

Z ekipo je zelo zadovoljen

Petrov ima odprto le še vprašanje na mestu centra, ki naj bi ga v kratkem rešili.

S pripravami bodo začeli 12. avgusta. Večino časa bodo trenirali v Novem mestu, v polnem teku pa je iskanje tekmecev za pripravljalne obračune.

"Z ekipo sem zelo zadovoljen. Glavno je, da je veliko igralcev ostalo. Namen je bil, da vključimo še izkušene košarkarje. Trudili se bomo, da bo igra hitrejša," pravi Petrov.

Marko Jošilo je imel v pretekli sezoni obilico težav s kolenom. V Novem mestu upajo, da bo v novi zgodba bolj pozitivna. | Foto: Sportida Marko Jošilo je imel v pretekli sezoni obilico težav s kolenom. V Novem mestu upajo, da bo v novi zgodba bolj pozitivna. Foto: Sportida

V zadnji sezoni so imeli pri Krki kar nekaj težav s poškodbami. Dolgo so čakali, da se je vrnil Marko Jošilo, ki v zaključku sezone ni poakzal tistega, kar so navijači novomeškega kluba od njega sicer vajeni.

"Lani smo imeli res preveč smole, kar se poškodb tiče. Upam, da bo v novi sezoni drugače."

Anthony Randolph
Sportal Če Tonček ne bi imel slovenskega potnega lista …

Veseli se izziva proti Cedeviti Olimpiji

Osrednji cilj v regionalni ligi ABA bo obstanek. V pretekli sezoni so dolgo viseli na nitki, nato pa v odločilnem obračunu premagali zdajšnjo Cedevito Olimpijo in si zagotovili vstopnico še za eno leto. V državnem prvenstvu je bila na polfinalni stopnički premočna Sixt Primorska. "V slovenskem prostoru je naš cilj boj za najvišja mesta, v ligi ABA obstanek. Ne gledam, kako so druga moštva poleti kadrovala. Ko se bodo tekme začele, se bomo s tem ukvarjali. Osredotočeni bomo najprej nase. Zagotovo pa bo liga ABA bistveno močnejša."

Paolo Marinelli ostaja še naprej v Novem mestu. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Paolo Marinelli ostaja še naprej v Novem mestu. Foto: Urban Urbanc/Sportida

In kako gleda na novo podobo košarkarske Olimpije? "Meni se zdi vsaka takšna zadeva, ki ima proračun na visoki ravni, dobrodošlo za slovensko košarko in za vse nas. Se veselim izziva proti Cedeviti Olimpiji. Vedno je dodaten naboj, ko igraš proti Olimpiji. Primorska je prav tako odlična ekipa. Prvenstvo bo še toliko bolj zanimivo," odgovarja prvi mož stroke pri Krki, kjer se zelo dobro počuti.

Igralski kader Krke

Name Višina Rojstni datum
Glenn Cosey 183 17.02.1992
Ivan Ramljak 203 09.08.1990
Leon Stergar 193 17.03.2000
Martin Jančar Jarc 192 27.01.2000
Paolo Marinelli 191 10.04.1995
Miha Škedelj 201 29.05.1999
Tim Osolnik 196 18.02.1996
Jakov Stipaničev 208 13.04.1999
Dalibor Đapa 205 23.10.1984
Žiga Fifolt 211 09.10.1993
Jure Balažič 204 12.09.1980
Marko Jošilo 200 16.10.1992
Luka Lapornik 195 24.10.1988
Luka Dončić
Sportal Tudi letos si pri Dončiću zastavljajo vprašanja
Gašper Vidmar
Sportal Vidmar ostaja v Benetkah
KolažJurica Golemac
Sportal "Slovenija ali Hrvaška? Sem nad temi vprašanji."
Ne spreglejte