Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 8. 2023,
16.14

Osveženo pred

8 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

Natisni članek

Slovenska košarkarska reprezentanca Luka Dončić Luka Dončić SP 2023

Sreda, 16. 8. 2023, 16.14

8 mesecev, 3 tedne

slovenci v tokiu že opravili prvi trening

Slovenci na prizorišču lepih spominov že opravili prvi trening

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67
slovenska košarkarska reprezentanca, trening, Tokio | Slovenski reprezentanti so že na Japonskem, kjer jih v soboto proti domačinom čaka zadnja pripravljalna tekma pred svetovnim prvenstvom. | Foto KZS

Slovenski reprezentanti so že na Japonskem, kjer jih v soboto proti domačinom čaka zadnja pripravljalna tekma pred svetovnim prvenstvom.

Foto: KZS

Slovenska moška košarkarska reprezentanca je v sredo opoldne po lokalnem času prispela v Tokio, kjer bo opravila sklepno fazo priprav na svetovno prvenstvo, ki se začne konec prihodnjega tedna. Tako na letališču kot pred hotelom se je zbralo veliko košarkarskih navdušencev v slovenskih dresih in dresih Dallasa s številko 77 prvega zvezdnika prvenstva Luke Dončića. Ta bo z rojaki zadnji test pripravljenosti opravil v soboto proti Japoncem. Slovenci pa so že opravili prvi trening, so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije.

Luka Dončić
Sportal Dončića čaka že na uvodu prav poseben test

Slovenska košarkarska reprezentanca je v Tokio prispela v sredo nekaj minut čez dvanajsto uro in se že na letališču prepričala o priljubljenosti slovenske reprezentance oziroma prvega zvezdnika prvenstva Luke Dončića. Kot so sporočili iz KZS, je reprezentanco že ob pristanku pričakala lepa množica navijačev. Veliko košarkarskih navdušencev v slovenskih dresih in dresih Dallasa s številko 77 pa se je zbralo tudi pred hotelom.

"Z željo po kolajni smo na Japonsko pripotovali tudi mi"

Slovenci so v Tokiu že opravili prvi trening. | Foto: KZS Slovenci so v Tokiu že opravili prvi trening. Foto: KZS Varovanci Aleksandra Sekulića so po krajšem počitku že opravili prvi trening na japonskih tleh in tudi uradno začeli sklepno fazo priprav na svetovno prvenstvo. Zadnji tekmovalni test pred začetkom prvenstva bodo Slovenci opravili v soboto, ko se bodo ob 8. uri po slovenskem času pomerili z Japonsko. Na Okinawo, prizorišče skupinskega dela prvenstva, se bodo preselili 21. avgusta.

"Veliko reprezentanc si na prvenstvu želi poseči po najvišjih mestih in s takšno željo ter ciljem smo na Japonsko pripotovali tudi mi. Do začetka prvenstva je še dovolj časa. Pred nami je sklepna faza priprav, ki jo bomo izkoristili za piljenje podrobnosti in zadnje uigravanje ekipe. Verjamem, da bomo našli način, da bodo igralci čez deset dni v optimalni formi. Graditi moramo na dobrih stvareh in v dobrem vzdušju vztrajati pri delu, ki smo si ga začrtali," je v izjavi za KZS dejal selektor Sekulić.

"Veliko reprezentanc si na prvenstvu želi poseči po najvišjih mestih in s takšno željo ter ciljem smo na Japonsko pripotovali tudi mi." | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida "Veliko reprezentanc si na prvenstvu želi poseči po najvišjih mestih in s takšno željo ter ciljem smo na Japonsko pripotovali tudi mi." Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Luka Dončić slovenska reprezentanca
Sportal Dončić je prvo ime Fibine kampanje, snemali so ga v Ljubljani #video

"Na Tokio imamo prijetne spomine"

"Vsekakor se je lepo vrniti na Japonsko. Pred dvema letoma smo na olimpijskih igrah spisali odlično zgodbo in na Tokio imamo prijetne spomine. Vsi skupaj si želimo, da bomo uspešni tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu. Do prve tekme imamo še kar nekaj časa in prepričan sem, da bomo vrhunske pogoje za trening dobro izkoristili. Dodatno energijo nam vlivajo tudi navijači, ki nas spremljajo na vsakem koraku. Veseli nas, da bodo pesti za nas stiskali tudi številni japonski privrženci košarke, saj so nas že na letališču presenetili v velikem številu," je za krovno zvezo povedal center Žiga Dimec.

"Pred dvema letoma smo na olimpijskih igrah spisali odlično zgodbo in na Tokio imamo prijetne spomine. Vsi skupaj si želimo, da bomo uspešni tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu."  | Foto: Vid Ponikvar/Sportida "Pred dvema letoma smo na olimpijskih igrah spisali odlično zgodbo in na Tokio imamo prijetne spomine. Vsi skupaj si želimo, da bomo uspešni tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu." Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Reprezentanca Slovenije, ki je odpotovala na SP na Japonsko:

Branilci: Luka Dončić, Aleksej Nikolić, Klemen Prepelič, Jaka Blažič, Žiga Samar
Krila: Zoran Dragić, Gregor Hrovat, Jakob Čebašek, Gregor Glas
Centri: Bine Prepelič, Žiga Dimec, Mike Tobey

Prva tekma SP čez deset dni proti Venezueli

Slovence prva tekma na 19. svetovnem prvenstvu, ki bo med 25. avgustom in 10. septembrom potekalo na Filipinih, Japonskem in v Indoneziji, čaka točno čez deset dni. Kot nosilci skupine F se bodo na japonskem otoku Okinawa v soboto, 26. avgusta, pomerili z Venezuelo.

Prvo tekmo prvenstva bodo odigrali 26. avgusta proti Venezueli. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Prvo tekmo prvenstva bodo odigrali 26. avgusta proti Venezueli. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V ponedeljek, 28. avgusta, bodo igrali z Gruzijo ter za konec uvodnega skupinskega dela v sredo, 30. avgusta, še z Zelenortskimi otoki. Vse tekme slovenske reprezentance se bodo začele ob 20.30 po lokalnem oziroma 13.30 po slovenskem času.

Slovenija bo četrtič udeleženka turnirja najboljših reprezentanc na svetu. Prvič je nastopila leta 2006 na Japonskem, 2010 je igrala v Turčiji, 2014 pa v Španiji.

 
Frank Ntilikina Luka Dončić
Sportal Nekdanji Dončićev soigralec ostal brez SP
Slovenija Španija Luka Dončić
Sportal Brez Dončića poraz za 30 proti C-ekipi ZDA
Slovenija ZDA
Sportal Aleksander Sekulić s prstom pokazal na globoke padce
Kristaps Porzingis
Sportal Udarec za Latvijo, na SP brez Kristapsa Porzingisa
Ne spreglejte