Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 10. 2024,
5.29

Osveženo pred

2 dneva, 23 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,20

Natisni članek

Natisni članek

Liga NBA Liga NBA Luka Dončić Luka Dončić Dallas Mavericks Klay Thompson

Petek, 25. 10. 2024, 5.29

2 dneva, 23 ur

Po tekmi Dallas Mavericks – San Antonio Spurs

Rekorden debi Klayja Thompsona: Luka dela igro enostavno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,20
Luka Dončić, Klay Thompson, Dallas Mavericks | Klay Thomspon je odlično debitiral v dresu Dallasa, z Luko Dončićem sta San Antoniu nasula 50 točk. | Foto Reuters

Klay Thomspon je odlično debitiral v dresu Dallasa, z Luko Dončićem sta San Antoniu nasula 50 točk.

Foto: Reuters

Dallas Mavericks so v novo sezono lige NBA vstopili zmagovito, na domačem parketu v dvorani American Airlines so s 120:109 premagali San Antonio Spurs, odlično pa je za svoje novo moštvo debitiral ostrostrelec Klay Thompson. Ta je s šestimi trojkami postavil debitantski rekord teksaške franšize, z 22 točkami pa je bil drugi strelec tekme. Prvi je bil seveda slovenski superzvezdnik Luka Dončić, ki sta mu le dve asistenci zmanjkali do trojnega dvojčka.

Luka Dončić, Dallas Mavericks
Sportal Dallas zmagovito odprl sezono, Luka Dončić se je razigral šele v drugem polčasu

"Boljšega začetka si ne bi mogel želeti, deliti si parket s Kyriejem, Luko in preostalimi fanti je nekaj posebnega. Ampak to je le majhen korak proti našemu cilju, vsekakor pa nekaj, na čemer lahko gradimo," je za televizijo TNT Sport takoj po zmagi in odličnem debiju v dresu Dallasa povedal Klay Thompson, ostrostrelec, ki je letos po 13 sezonah zapustil moštvo Golden State Warriors, s katerim je osvojil štiri šampionske prstane. Zdaj želi še petega z Mavericks.

"Luka dela igro enostavno"

Luka Dončić je bil z 28 točkami, desetimi skoki in osmimi asistencami prvo ime teksaškega derbija, tudi pri prvem košu Thompsona je priskrbel podajo, med tekmo pa se je nekajkrat, ko je 34-letni novinec v ekipi streljal izza črte 7,25, še preden je žoga priletela v obroč, obrnil proti navijačem in že slavil dosežen koš.

"Vesel sem, da mi je uspevalo in da zaradi mene ni izpadel smešen. Luka dela igro enostavno, pa ne le zame, pač pa za vse v dvorani," je o tem povedal Thompson in popihal na dušo slovenskemu kolegu: "Njegove podaje so najboljše v ligi, jaz pa sem tukaj zato, da mu pomagam postati eden največjih. Vsi vemo, da je to njegova ekipa, ampak da pridemo tja, kamor si želimo priti, bo potreben trud vseh igralcev."

"Jaz sem danes igral grozno, ampak energija v ekipi je bila dobra." | Foto: Guliverimage "Jaz sem danes igral grozno, ampak energija v ekipi je bila dobra." Foto: Guliverimage "Enostavno je igrati s takšnimi ljudmi, olajšajo mi delo"

"Preprosto sem vedel, da bo šlo noter, bil je odprt," pa je o tem povedal Dončić. "Super je bilo, zadeval je mete, pa tudi v obrambi je bil dober. Enostavno je igrati s takšnimi ljudmi, olajšajo mi delo. S Kyriejem imava zdaj več prostora za kreacijo, tekmecem v obrambi bo težko, ampak gremo tekmo za tekmo," je še o Thompsonovem debiju povedal Ljubljančan.

"Jaz sem danes igral grozno, ampak energija v ekipi je bila dobra. Mislim, da lahko igramo še veliko boljše, to je bila šele naša prva tekma, nekaj časa bomo potrebovali, da se privadimo, kar je nekaj normalnega. Se pa zelo veselim nadaljevanja sezone," je še dodal ...

Prva tekma je pod streho

Mavericks si letos želijo priti čisto na vrh, do naslova prvaka. V prejšnji sezoni so se uvrstili v finale in tam po petih tekmah priznali premoč Bostonu, zdaj si želijo narediti še korak naprej. Thompson se je že v pripravljalnem obdobju dobro udomačil v ekipi, novi soigralci so ga hitro sprejeli v družinski krog. "Modra je moja najljubša barva in dres Mavericks mi dobro pristaja. Uživam. Neverjetno je. Lepo je bilo pospraviti to prvo tekmo po streho in to z dobro igro. Nisem povsem zadovoljen, sem pa srečen, da nam je uspelo zmagati. Zdaj gremo na Phoenix," je še dejal v Kaliforniji rojeni košarkar, ki so si ga v svoje vrste močno želeli privabiti tudi Los Angeles Lakers.

Naslednja tekma Mavericks čaka v noči na nedeljo po slovenskem času, ko bodo gostovali pri Phoenix Suns.

Preberite še:

Kyrie Irving
Sportal Drugačen obraz Kyrieja Irvinga
Luka Dončić
Sportal Luka Dončić želi več
Ne spreglejte