Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 8. 2018,
5.17

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,65

1

Natisni članek

Petrol Olimpija Zmajčice

Petek, 31. 8. 2018, 5.17

5 let, 6 mesecev

Zmajčice se poslavljajo

Legendarne Zmajčice po 21 letih odplesale svoj zadnji ples #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,65

1

Zmajčice slovo poslovilna | Plesna skupina Zmajčice se je po 21 letih delovanja poslovila. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Plesna skupina Zmajčice se je po 21 letih delovanja poslovila.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Vsaka stvar ima svoj konec in zdaj je prišel tudi naš," pravi Irena Trobec Hukić, ustanoviteljica plesne skupine Zmajčice, ki je sinoči v okviru Košarkarske simfonije, poslovilnega dogodka Sanija Bečirovića in Boštjana Nachbarja, nastopila še zadnjič. Skupino, ki je s svojimi dinamičnimi in atraktivnimi točkami ter všečnimi kostumi vse od leta 1997 navduševala (tudi) na košarkarskih tekmah Petrola Olimpije, bodo na parketu nasledile Green Ladies.

"Slovo Zmajčic se je pripravljalo že dalj časa," je priznala Irena Trobec Hukić, žena košarkarja Jasmina Hukića. Skupaj z mlajšo sestro Zojo, ženo nogometnega vratarja Samirja Handanovića, je avgusta 1997, ko sta bila "cheerleading" in "pom pom" v Sloveniji še v povojih, ustanovila plesno skupino Zmajčice.

Boštjan Nachbar
Sportal "Karkoli drugega, samo nič povezanega s košarko, nato se je zgodil zasuk"
Reprezentanca 2006
Sportal Dokončen umik generacije brez všečkov

Dinamične tako kot vedno ... | Foto: Urban Urbanc/Sportida Dinamične tako kot vedno ... Foto: Urban Urbanc/Sportida

Ko je Sani Bečirović predlagal nastop Zmajčic ...

"Že nekaj let sem razmišljala o tem, da bi svojo lepo zgodbo končale, in čutila sem, da se bo to zgodilo letos. Želele smo si še enkrat nastopiti skupaj. Ko mi je Sani Bečirović razlagal, da pripravlja poslovilno tekmo, to je bilo še pred snovanjem Košarkarske simfonije, in me vprašal, ali bi na njej za stare dobre čase nastopile tudi Zmajčice, sem takoj rekla, da bomo. Seveda, in to 'stare' Zmajčice, sem dejala, on pa se je s tem strinjal," se je trenutka, ko sta se združili dve slovesi, spomnila sogovornica.

Zmajčice slovo poslovilna | Foto: Urban Urbanc/Sportida Foto: Urban Urbanc/Sportida

Na parketu v Stožicah bo 12 "starih" Zmajčic

V Stožicah je v četrtek zvečer nastopilo 12 "starih" Zmajčic, torej deklet, ki so v obdobju zlate dobe Zmajčic (od leta 2000 naprej), tvorila jedro skupine, ki je s svojimi nastopi prepotovala marsikateri del sveta.

Večina jih je zadnjič plesala pred osmimi, nekatera celo pred desetimi leti, a ko so se srečala na prvem treningu, ni bilo dvoma, da je plesna kondicija nekaj, kar se za večno zapiše v spomin. "Ples je kot vožnja s kolesom, ko enkrat znaš, obvladaš za vedno," pravi Irena, ki je imela kar nekaj dela s tem, da je dekleta spravila na skupni trening, celotna postava se je prvič zbrala šele nekaj ur pred nastopom.

Zmajčice slovo poslovilna | Foto: Urban Urbanc/Sportida Foto: Urban Urbanc/Sportida

Proud Mary

Življenje jih je namreč v zadnjih letih zapeljalo na različne konce sveta, ena izmed njih je v veselem pričakovanju, nekatere niso imele časa za trening, a prav vse so združile moči v zaključni točki na skladbo Tine Turner Proud Mary. "Ta točka je naš zaščitni znak in jo imamo v krvi," pravi Irena.

Zmajčice so nastopale na vseh domačih tekmah košarkarskega kluba Petrol Olimpija, predstavile pa so se tudi na na zaključku turnirja Evrolige. | Foto: Facebook Zmajčice so nastopale na vseh domačih tekmah košarkarskega kluba Petrol Olimpija, predstavile pa so se tudi na na zaključku turnirja Evrolige. Foto: Facebook

Plesno-navijaška skupina Zmajčice je delovala kar 21 let. (Foto: Vid Ponikvar)
Fotogalerija
1 / 13

"Od plesa nismo živele, smo pa zanj živele"

Ozrla se je tudi v poslanstvo Zmajčic. "Naše poslanstvo je bilo predvsem razveseljevati, zabavati gledalce, hkrati pa smo z vsem srcem navijale za košarkarski klub Olimpija. Temu klubu smo pripadale," je povedala.

Zmajčice slovo poslovilna | Foto: Urban Urbanc/Sportida Foto: Urban Urbanc/Sportida

"V plesu in nastopanju smo uživale. Naš ples je bil za druge in za nas. Živele smo za to. Nismo sicer živele od plesa in nastopanja, smo pa za ples živele. Treningi so bili balzam za dušo, zgodilo se nam je ogromno lepega, skupaj smo preživele številne vzpone in padce, ki zaznamujejo odraščajoča leta."

Uspešne tudi na tekmovanjih

Zmajčice, ki so imele svoj plesni krog za svojo družino, so bile uspešne tudi na tekmovalnem parketu. V kategoriji plesno-navijaških skupin so kar trikrat posegle po naslovu evropskih prvakinj, sedemkrat so bile najboljše v Sloveniji, v okviru slovenske reprezentance pa so pod vodstvom Trobec Hukićeve dvakrat postale tudi svetovne prvakinje.

Po Dragon Ladies ... Green Ladies

Plesno skupino Zmajčice (Dragon Ladies) bo na tekmah košarkarskega kluba Petrol Olimpija nasledila plesna skupina Green Ladies, ki jo je priporočila prav Trobec Hukićeva.

Ne spreglejte