SiolNET. Sportal Košarka
2,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Košarkarski poročni zvonovi za Cedevito in Olimpijo

2,13

termometer

Olimpija. Cedevita.

V ponedeljek naj bi tako pri zagrebški Cedeviti kot Petrolu Olimpiji uradno prižgali zeleno luč za združitev obeh košarkarskih klubov.

Cedevita Olimpija Ljubljana je bila pretekli teden uvrščena na seznam klubov za EuroCup za sezono 2019/20. Obeta si lahko tudi mesto v ligi ABA. Gre za klub, ki sta ga pred natančno štirimi tedni "obljubila" Tomaž Berločnik in Emil Tedeschi in v katerem bo kot direktor deloval Davor Užbinec, kot športni direktor pa Sani Bečirović.

Toda … Klub uradno še ne obstaja, saj mora biti najprej izpolnjen eden od temeljnih pogojev. To je potrditev postopka združitve na obeh skupščinah, torej Cedevite in Petrola Olimpije, kar naj bi se zgodilo v ponedeljek.

Tako zagrebški kot ljubljanski klub sta za 8. julij sklicala skupščino kluba. Na dnevnem redu obeh skupščin je tudi točka o "soglasju skupščine k spojitvi društva Košarkarski klub Cedevita in Košarkarski klub Olimpija Ljubljana v novo društvo Košarkarski klub Cedevita Olimpija s sedežem v Ljubljani".

O novi obarvanosti kluba dovolj zgovorno priča tudi lokacija obeh skupščin. Da bodo v Stožicah sestankovali Ljubljančani, ni nikakršno presenečenje. Eno od sejnih sob največje športne dvorane v Sloveniji pa so za lokacijo skupščine izbrali tudi pri Cedeviti. Kot kaže, ne pričakujejo zapletov, saj je zagrebška skupščina sklicana le eno uro pred začetkom ljubljanske.

Ko bosta oba kluba prižgala zeleno luč, bo lahko tudi uradno nastala Cedevita Olimpija.

Cedevita Olimpija Sportal Cedevita Olimpija korak oddaljena od Evrope Cedevita Olimpija Sportal Uradno: košarkarska poroka desetletja med Cedevito in Olimpijo Cedevita Olimpija Sportal Nauk bosanskih mojstrov, ki sta "pila" cedevito

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin