Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
5. 7. 2019,
14.45

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,77

1

Natisni članek

Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija Petrol Olimpija Cedevita Slaven Rimac

Petek, 5. 7. 2019, 14.45

4 leta, 9 mesecev

CEDEVITA OLIMPIJA

Cedevita je že ljubljanska, a še ni zelena

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,77

1

Cedevita Olimpija | Emil Tedeschi in Tomaž Berločnik bosta lahko v ponedeljek tudi uradno naznanila združitev. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Emil Tedeschi in Tomaž Berločnik bosta lahko v ponedeljek tudi uradno naznanila združitev.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

V ponedeljek naj bi luč sveta tudi uradno ugledal Košarkarski klub Cedevita Olimpija, v katerem bo trenersko taktirko vihtel hrvaški strokovnjak Slaven Rimac.

Kot strela z jasnega je v jadransko košarkarsko območje pred 36 dnevi treščil namig o združevanju zagrebške Cedevite in Petrola Olimpije. Pred enim mesecem sta nato pred javnost stopila prva moža obeh klubov in uveljavljena poslovneža Emil Tedeschi in Tomaž Berločnik ter pod novim logotipom nastajajočega kluba v Stožicah priznala, da se pod dimom skriva tudi ogenj. Po naših informacijah bo klub z ustanovno skupščino uradno rojen v ponedeljek, ko bo iz Petrola Olimpije in Cedevite nastala Cedevita Olimpija.

Cedevita je že ljubljanska

Tik pred ponedeljkovo ustanovno skupščino bosta v ločenih sobah dvorane v Stožicah najprej potekali skupščini obeh "zakoncev". Tako Petrol Olimpija kot Cedevita morata namreč najprej na svojih skupščinah prižgati zeleno luč za združitev. Vpogled v Ajpes ob tem razkriva, da je zagrebška Cedevita medtem že postala ljubljanski klub, saj ima sedež na Kolinski ulici 1, kjer sicer kot članica Atlantic Grupe domuje Droga Kolinska. Kluba torej sledita prvotnemu načrtu: najprej se je Cedevita iz Zagreba preselila v Ljubljano, nato pa se bo združila z Olimpijo.

Jure Zdovc in Slaven Rimac sta skupaj sodelovala pri Cedeviti, ko je bila ta še zagrebška. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Jure Zdovc in Slaven Rimac sta skupaj sodelovala pri Cedeviti, ko je bila ta še zagrebška. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Vse manj neznank

Z združitvijo in uradnim nastankom Cedevite Olimpije se bodo začele odkrivati tudi vse karte kluba, ki bo igral v EuroCupu, ligi ABA in drugem delu slovenskega prvenstva. Predsednik naj bi postal prvi mož Petrola Tomaž Berločnik, že pred spojitvijo pa sta rokave zavihala novi direktor Davor Užbinec in športni direktor Sani Bečirović. V zakulisju torej že pospešeno poteka sestava igralskega kadra, ki naj bi imel močan slovenski pridih, vodil pa ga bo dosedanji strateg petkratnega hrvaškega prvaka Slaven Rimac.

Kalil se je pri Zdovcu

Ko je tedanja Smelt Olimpija v odločilni tekmi osmine finala evrolige leta 1997 s košem Vladimerja Stepanie ugnala Cibono ter s tem storila zadnji korak proti zaključnemu turnirju, je bil v dresu zagrebškega kluba tudi on. Slaven Rimac.

Slaven Rimac | Foto: Sportida Foto: Sportida Sin legendarne hrvaške košarkarice Ružice Meglaj je sicer igral še za Dubravo (mimogrede, ta se je zdaj prav na račun umika Cedevite vrnila v prvo hrvaško ligo), Tofaš, Joventut, Olimpijo iz Milana, AEK, Azovmaš, Paris BC, Le Havre, Pau in Cedevito.

Med trenerje je presedlal pred šestimi leti. Samostojno je vodil tako Cedevito kot Cibono, s katero je leta 2014 osvojil ligo ABA. Pri obeh klubih je bil tudi v vlogi pomočnika. V Cedeviti tudi tedaj, ko jo je vodil Jure Zdovc. Ta v novem klubu, kot kaže, ne bo dočakal prve priložnosti.

Danes 44-letni Rimac je kot selektorjev pomočnik deloval tudi v hrvaški reprezentanci. Zanjo je pred tem tudi igral.

Nikola Mirotić
Sportal Barcelona pripeljala veliko okrepitev iz ZDA in vrgla rokavico Real Madridu
Olimpija. Cedevita.
Sportal Košarkarski poročni zvonovi za Cedevito in Olimpijo
Ne spreglejte