Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
29. 8. 2019,
15.00

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,37

1

Natisni članek

Aleksandar Lazić Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija Petrol Olimpija KK Koper Primorska

Četrtek, 29. 8. 2019, 15.00

4 leta, 7 mesecev

Ni imel druge možnosti

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,37

1

Aleksandar Lazić | Aleksandar Lazić je iz Olimpije presedlal v vrste Kopra Primorske. | Foto Vid Ponikvar

Aleksandar Lazić je iz Olimpije presedlal v vrste Kopra Primorske.

Foto: Vid Ponikvar

V novi Cedeviti Olimpiji za Aleksandra Lazića ni bilo več prostora, zato se je odločil za odhod k aktualnim prvakom Kopru Primorski. "Mislim, da sem izbral najboljši možen klub za moj nadaljnji razvoj," je izpostavil košarkar iz Bosne in Hercegovine.

Pri Kopru Primorski so pred novo sezono okrepili svoje vrste s štirimi košarkarji. Ob Stephenu Holtu, Žigi Dimcu in Nejcu Bariču je na Obalo prišel še 23-letni Aleksandar Lazić.

Slovensko okolje že dobro pozna, saj je bil sprva od leta 2012 do 2015 član Olimpije, Slovana in Škofje Loke. Za Petrol Olimpijo je igral tudi v pretekli sezoni, ki je bila naporna. Tudi zanj je namreč igranje v treh tekmovanjih predstavljalo poseben izziv.

Arena Bonifika
Sportal V Kopru bodo odprli drugačna vrata, verjamejo v svojo vsebino #video

Pred prihodom se posvetoval in dobil pozitivne odgovore

Skupaj z Žigo Dimcem, ki je prav tako okrepil slovenske prvake, že trenirata pod taktirko Jurice Golemca. | Foto: Jaka Lopatič Skupaj z Žigo Dimcem, ki je prav tako okrepil slovenske prvake, že trenirata pod taktirko Jurice Golemca. Foto: Jaka Lopatič "Pri Olimpiji sem imel novo izkušnjo. Veliko tekem sem odigral. Zame je bilo to nekaj novega. Veliko padcev smo imeli," je dejal Lazić in o pritisku, ki se ga čuti pri najbolj trofejnem slovenskem klubu, dodal: "Zagotovo ga je čutiti. Zlasti na koncu, ko se je odločalo, ali bomo ostali v ligi ABA ali ne. Sezona je bila težka."

Ko sta se Cedevita in Petrol Olimpija združila v Cedevito Olimpijo, ni bil več v načrtih kluba, zato se je odločil za Koper Primorsko: "Enostavno sem imel ponudbo, ko sem se razšel z Olimpijo. Nisem imel dosti možnosti. Za Olimpijo je dobro, da se je združila. Želim ji vse najboljše. Sam sem prišel k državnemu prvaku. Mislim, da je Koper Primorska najboljši možen klub za svoj nadaljnji razvoj."

Pred prihodom na Primorsko se je pogovoril s trenerjem Jurico Golemcem, pozitivno zgodo pa sta mu predstavila še igralca Žan Mark Šiško in Marko Jagodić-Kuridža, zato je bila odločitev lahka.

Sinan Guler
Sportal Košarkarska tržnica: Guler, Polonara, Sanon, Janković ...

Pridobiva nova znanja

"Z Jurico je lepo sodelovati. Pri njem dobivam nove informacije, izkušnje. Sam se trudim po najboljših možnih močeh, da bi napredoval," poudarja Lazić.

Zaveda se, da lahkih tekem v novi sezoni ne bo. Za nekatere njegove soigralce bo vstop v osrednjo ligo ABA neki nov izziv, sam pa je to slast igranja v zadnjih dveh sezonah pri Mega Bemaxu in Petrol Olimpiji že dodobra okusil na svoji koži.

Verjame, da je izbral pravo sredino. | Foto: Vid Ponikvar Verjame, da je izbral pravo sredino. Foto: Vid Ponikvar

"Zavedamo se, da ne bo lahkih tekem. Vsake se bomo morali lotiti maksimalno zavzeto in iti korak za korakom. Tako je v košarki. V ligi ABA bo še težje, ker so se ekipe okrepile," je zaključil bosanski košarkar. 

Davor Užbinec
Sportal Cedevita z novim manevrom še do hrvaške elite?
Ne spreglejte