Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 9. 2021,
20.03

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

1

Natisni članek

Bayern Basketball Žan Mark Šiško Jurica Golemac Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Ponedeljek, 6. 9. 2021, 20.03

2 leti, 7 mesecev

Pripravljalna tekma Cedevita Olimpija : Bayern

Olimpija ob Dončićevi podpori do zmage nad evroligašem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

1

KK Cedevita Olimpija : Bayern München, Jaka Blažič | Jaka Blažič je dosegel 13 točk. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Jaka Blažič je dosegel 13 točk.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Slovenski košarkarski prvak Cedevita Olimpija se je na prvi domači pripravljalni tekmi pred novo sezono pomeril z nemškim Bayernom iz Münchna, pri katerem igra občasni slovenski reprezentant Žan Mark Šiško. Varovanci Jurice Golemca so pred domačimi navijači zmagali s 74:68 in pokazali, da so pred začetkom novega poglavja na pravi poti.

Po pripravljalnem turnirju v Opatiji, na katerem so košarkarji Cedevite Olimpije na dveh tekmah doživeli dva poraza, so se Ljubljančani vrnili na stoženski parket. Ljubljanski košarkarji so danes na peti pripravljalni tekmi tega poletja gostili evroligaški Bayern Basketball, pri katerem je Žan Mark Šiško dosegel tri točke, in zabeležili tretjo zmago. V Stožicah je Olimpijo spodbujalo okoli tisoč petsto gledalcev, med drugim tudi zvezdnik moštva Dallas Mavericks in nekdanji Zmaj Luka Dončić.

Melvin Ejim je dosegel 12 točk. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Melvin Ejim je dosegel 12 točk. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Začetek srečanja v Stožicah je bil izenačen, gostje so prvo četrtino dobili z dvema točkama prednosti (17:19). Ljubljančani so nato rezultat obrnili in na odmor odšli s petimi točkami naskoka (38:33). V začetku drugega polčasa so prednost poviševali in ob koncu tretje četrtine vodili s 13 točkami (61:48). Dobrih pet minut pred koncem tekme so se gostje približali le na dve točki zaostanka, a so Zmaji svojo prednost ubranili in zmagali z rezultatom 74:68. Ob zmagi je Jaka Blažič dosegel 13 točk, Melvin Ejim in Jacob Pullen pa sta jih dodala po 12. 

"Zmaga proti evroligašu je lepa popotnica. Pomeni, da delamo dobro in da smo na pravi poti, a to še ne pomeni nič. Moštvi nista bili popolni. Tako kot sta nam manjkala Edo in Marko, so tudi oni imeli nekaj odsotnih igralcev. Obe moštvi sta še na začetku svojih pripravljalnih obdobij. Obe bosta že zelo kmalu izgledati zelo drugače," je ob koncu srečanja dejal prvi strelec ljubljanske ekipe. Četa Jurice Golemca je sicer nastopila brez Marka Radovanovića, ki je na enem od zadnjih treningov pred tekmo staknil poškodbo levega gležnja, ter Eda Murića, ki še vedno čuti bolečine po udarcu, ki ga je prejel na pripravljalni tekmi s Pesarom.

Fotogalerija iz Stožic, foto: Žiga Zupan/Sportida:

Fotogalerija
1 / 41

"Fantom čestitam za zmago, potrebovali so to, da si povrnejo samozavest. Vedeti moramo, da pripravljalne tekme niso odraz realnega stanja. Tako, kot mi v Opatiji nismo prikazali svojega pravega obraza, ga Bayern ni na obračunu z nami. Noge so trde in se veliko metov zgreši, poleg tega pa naredi veliko napak. Skupaj smo oddelali res le en trening in to je bilo v nedeljo zvečer. Zdaj bomo imeli nekaj več časa za trening in to bomo izkoristili za dodatno uigravanje in spoznavanje," pa je po tekmi dejal strateg ljubljanske ekipe, Golemac.

Preberite še:

Sportal Dončić odprl prenovljeno igrišče, na katerem je igral kot sedemletnik #video
Ivan Marinković
Sportal Nič več za Olimpijo, Američan spet prihaja v Slovenijo
u20 Slovenija
Sportal Dosežek, kot ga še ni bilo: Slovenija najboljša v Evropi
Cedevita Olimpija, Marcus Keene
Sportal Ameriški "kavboj", ki ne skriva navdušenja nad Slovenijo in Dončićem
Cedevita Olimpija, Jurica Golemac
Sportal "Tudi Luka Dončić je šel stopničko po stopničko"
Ne spreglejte