Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 9. 2021,
10.01

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Ivan Marinković Rajon Rondo Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija KK Ilirija Košarkarska tržnica

Sreda, 1. 9. 2021, 10.01

1 leto, 2 meseca

KOŠARKARSKA TRŽNICA, 30. AVGUST−5. SEPTEMBER

Nič več za Olimpijo, Američan spet prihaja v Slovenijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Ivan Marinković | Ivan Marinković bo oblekel dres Boraca iz Čačka. | Foto Sportida

Ivan Marinković bo oblekel dres Boraca iz Čačka.

Foto: Sportida

Nov teden, novi prestopi. Tudi tokrat za vas zbiramo podatke s košarkarske tržnice.

Glišić zadnji kamenček v mozaiku Helios Suns

Sestava članske košarkarske ekipe Helios Suns za prihajajočo sezono je končana. Zadnje prazno mesto pod obročema je zasedel srbski košarkar Miloš Glišić, so danes sporočili iz domžalske ekipe.

Triindvajsetletni igralec, visok 208 centimetrov, ki lahko igra na obeh centrskih položajih, ima za seboj pestro košarkarsko pot. V mladih letih je nosil dres Partizana in se kot velik talent zgodaj preizkusil tudi v članskem moštvu. Kasneje je član vseh mlajših srbskih reprezentanc zaigral za Vršac, nato dobri dve sezoni za Dynamic, lansko leto pa je začel pri Rogaški (12,3 točke in 5,5 skoka na tekmo) in nato nadaljeval pri Metalcu iz Valjeva (10,3 točke in 7,0 skoka na tekmo). Po manjših zdravstvenih težavah je zdaj spet pripravljen na največje napore.

"Vesel sem, da se priključujem ekipi Helios Suns, eni najboljših ter najbolje organiziranih ekip v Sloveniji. Poznam že kar nekaj bodočih soigralcev, tako da verjamem, da se bom v ekipo hitro vklopil. Skupaj bomo naredili vse, da bodo naše predstave in rezultati na vseh tekmovalnih frontah kar se da uspešni in da si z borbeno igro prislužimo tudi glasno podporo domžalskih navijačev," je ob podpisu pogodbe povedal Glišić.

Marinković iz Olimpije v Borac

Srbski košarkar s slovenskim potnim listom Ivan Marinković v prihodnji sezoni ne bo več član Cedevite Olimpije. Kariero bo nadaljeval pri Boracu iz Čačka. V preteklem tekmovalnem obdobju je v EuroCupu v povprečju dosegal 4,7 točke in 3,3 skoka na tekmo.

Rondo se vrača k LA Lakers

Pri LA Lakers so v svoje vrste spet zvabili Rajona Ronda, ki je že bil del ekipe, ki je leta 2020 osvojila naslov prvaka lige NBA. V pretekli sezoni je bil sprva član Atlanta Hawks, nakar se je preselil k LA Clippers.

Benson spet v Sloveniji

Ameriški košarkar Casey Benson se je dogovoril za sodelovanje s slovenskim klubom KK Podčetrtek. Zanj to ne bo prva izkušnja igranja v slovenskem prostoru, saj je že bil član Zlatoroga, za katerega je v povprečju dosegal 12,6 točke, 5,8 asistence in 4,6 skoka na tekmo.

Velikan v Cleveland

Tacko Fall je z 226 cm najvišji košarkar v ligi NBA, a se v najmočnejšem klubskem tekmovanju še ni naigral. V prvih dveh sezonah je bil član Boston Celtics, zdaj pa upa, da bo več priložnosti za igro dobil pri Cleveland Cavaliers.

Dan Duščak bo izkušnje nabiral pri Iliriji. | Foto: Grega Valančič/Sportida Dan Duščak bo izkušnje nabiral pri Iliriji. Foto: Grega Valančič/Sportida Peterica mladih Zmajev k Iliriji

Cedevita Olimpija je pred začetkom nove sezone mestnemu tekmecu Iliriji posodila pet svojih mladih košarkarjev. Dan Duščak, Saša Ciani, Blaž Habot, Robert Jurković in Miha Cerkvenik bodo v prihajajoči sezoni nastopali v dresu Ilirije, ki se vrača v prvoligaško konkurenco.

"Cedevita Olimpija vstopa v drugo sezono sodelovanja z Nutrispoint Ilirijo. Izjemno zadovoljni smo, da lahko svojim mladim in nadarjenim košarkarjem omogočimo pogoje za njihov razvoj le streljaj od svoje dvorane, naš strokovni štab pa bo lahko njihov napredek spremljal vsakodnevno. Dan Duščak, Saša Ciani, Blaž Habot, Miha Cerkvenik in Robert Jurković so letošnje pripravljalno obdobje začeli pod taktirko našega glavnega trenerja Jurice Golemca, po tednih individualnega dela pa se bodo zdaj preselili v Ilirijo k Saši Dončiću. Verjamemo, da bodo pri Iliriji vsi štirje dobili potreben igralni čas v slovenskem državnem prvenstvu, hkrati pa bodo lahko v Pokalu Alpe Adria pridobili tudi pomembne izkušnje igranja na mednarodnem prizorišču," je ob tem dejal športni direktor Olimpije Sani Bečirović.

Preberite še:

Slovenija : Argentina, slovenska košarkarska reprezentanca
Sportal Kdo bo v boju za SP stal nasproti Slovencem? Jasno bo kmalu.
Aleksander Sekulić
Sportal Tvorec slovenske pravljice iskreno spregovoril o Luki Dončiću
Ne spreglejte