Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 11. 2023,
9.55

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,46

Natisni članek

Russell Westbrook Los Angeles Clippers Liga NBA NBA Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić

Nedelja, 26. 11. 2023, 9.55

5 mesecev

Po porazu Dallas Mavericks proti LA Clippers (88:107)

Kako huda je poškodba Luke Dončića?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,46
Luka Dončić Dallas Mavericks | Luka Dončić je z Dallasom izgubil šestič v sezoni. | Foto Guliverimage

Luka Dončić je z Dallasom izgubil šestič v sezoni.

Foto: Guliverimage

Za košarkarji Dallasa je ena slabših tekem in predstav v tej sezoni lige NBA. Zasedba Jasona Kidda je z 88:107 klonila na gostovanju pri Los Angeles Clippers. "Moramo biti boljši, tudi jaz moram bolje brati stvari v napadu in iskati rešitve," je po tekmi opozoril Luka Dončić, ki je bil s 30 točkami prvi strelec srečanja.

Los Angeles Clippers Dallas Mavericks Luka Dončić
Sportal Tekma, ki jo bosta skušala Dončić in Dallas čimprej pozabiti

Dve tekmi Dallasa z Los Angeles Clippers v razmaku dobrih dveh tednov in dva povsem različna obraza zasedbe Jasona Kidda. Če so Mavericsk na domači tekmi pred dobrimi 14 dnevi Clippersom ob zmagi nasuli kar 144 točk, pa je bila slika zdaj na gostovanju v Crypto.com areni povsem obrnjena. Mavsi so dosegli le 88 točk in se podpisali pod najslabšo napadalno predstavo sezone. Košarkarji kluba iz Teksasa so zadeli le 34 metov iz kar 91 poskusov (37,4-odstotna uspešnost), od tega devet trojk ob 38 metih. 

Los Angeles Clippers : Dallas Mavericks 107:88

Učinek Luke Dončića: 30 točk (11/19 za 2, 1/8 za 3, 5/5 prosti meti), trije skoki, štiri asistence, dve ukradeni žogi, dve blokadi, štiri izgubljene žoge v 38:05.

"Če primerjam obe tekmi, so Clippers tokrat igrali res odlično obrambo, zelo fizično, agresivno, kar jim je dalo dodaten zagon. Moramo biti boljši, tudi jaz moram bolje brati stvari v napadu in iskati rešitve. Pomembno je, da igramo, da skušamo dosegati lahke koše. To ni naloga mojih soigralcev ampak moja, jaz moram najti boljše rešitve. Imeli smo nekaj dobrih metov, a še bolj kot to so Clippersi igrali res dobro obrambo," se je po tekmi s pepelom posipal Dončić. Ta je že v prvi minuti tekme ob posredovanju v obrambi, ko je ukradel žogo Jamesu Hardnu, s palcem leve roke priletel v njegovo koleno in v bolečinah nadaljeval tekmo.

Tudi po tekmi je Dončić spregovoril o neljubem dogodku, njegovo levo roko pa je krasila posebna bandaža. "S prstom sem priletel v njegovo koleno. Videl sem sliko in izgledalo je veliko huje, kot je bilo v resnici. Mislim, da ni nič zlomljenega, prvi pregledi med polčasom so pokazali, da je vse v redu, a več bomo vedeli jutri, ko se bomo vrnili v Dallas," je navijače pomiril Dončić.

Odsotnost Livelyja velik minus

V igri Dallasa se je še kako poznala odsotnost Derecka Livelyja II, ki je na prejšnji tekmi grdo padel na hrbet in je zaradi tega tekmo s Clippersi izpustil, njegova odsotnost pa se je tako kot na obračunu s Toronto Raptors, ki so jo Mavsi prav tako izgubili, močno poznala sploh v igri pod obema obročema. "Res smo ga pogrešali. A star je šele 19 let, veliko ljudi v naši ekipi od njega pričakuje ogromno. Biti novinec ni preprosto, ima ogromen potencial, kar smo že vsi opazili in videli. Čeprav je njegova prva sezona, si je izboril že veliko mesto v ekipi in njegov vpliv ter doprinos naši igri je velik," je svojega soigralca pohvalil Dončić.

Westbrook zablestel v zadnji četrtini

Slovenski košarkar se je v zadnji četrtini, ko je bilo že vse odločeno, zapletel tudi v manjši spor z Russllom Westbrookom, ki je v zadnji četrtini dosegel 12 od skupno svojih 14 točk. Ko je v eni izmed akcij zadel čez Dončića, ki je nad njim storil še osebno napako, se je nato evforično obrnil proti svoji klopi in zavpil "Pojdi nanj!" in pokazal, kaj si misli o slovenskemu košarkarju. Dončić je bil na novinarski konferenci deležen vprašanja tudi o tem dogodku. "Nič ni bilo, takšne stvari me ne motijo," je bil redkobeseden Slovenec, ki takšne situacije raje rešuje na igrišču.

Westbrook je na koncu izjemno opravil svojo nalogo igralca s klopi, dosegel je 14 točk, osem skokov in sedem podaj. "Bili smo bolj fokusirani na našo nalogo. Tudi če ne dosegam toliko košev, vem, da lahko ekipi pomagam na druge načine. Še vedno se učimo, še vedno iščemo prave rešitve," je po srečanju dejal 35-letni košarkar, ki je imel ob tem v mislih predvsem prihod Jamesa Hardna v že tako zvezdniško zasedbo s Kawhijem Leonardom in Paulom Georgom, ki je bil s 25 točkami prvi strelec svoje zasedbe.

Preberite še:

Nikola Jokić
Sportal Nov poraz prvakov, sijajna serija Phoenixa se nadaljuje
Luka Dončić
Sportal Dončić zaradi dveh dejanj v središču pozornosti
Luka Dončić
Sportal Dallas z Dončićem v zadnji četrtini zapravil +20, a se le izvlekel
Ne spreglejte