Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
16. 2. 2019,
8.45

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

pokal Slovenije Hopsi Helios Suns

Sobota, 16. 2. 2019, 8.45

5 let, 2 meseca

Pred polfinalnim dvobojem pokala Spar Hopsi – Helios Suns

Najprej po realen skalp, nato pogled proti senzaciji

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
Helios Suns Sixt Primorska | Košarkarji Helios Suns so se po velikem preobratu uvrstili na zaključni turnir pokala Spar. | Foto Matic Ritonja / Sportida

Košarkarji Helios Suns so se po velikem preobratu uvrstili na zaključni turnir pokala Spar.

Foto: Matic Ritonja / Sportida

Čeprav Hopsi in Helios Suns, ki bodo igrali v drugem polfinalnem obračunu pokala Spar, niso favoriti tega tekmovanja, pa v obeh klubih že imajo tovrstno lovoriko.

Danes bo v koprski Bonifiki dvojni program. Najprej se bosta ob 15.30 pomerila Sixt Primorska in Petrol Olimpija, ob 18.30 pa še Hopsi in Helios Suns.

V pokalnih tekmovanjih so vselej mogoča presenečenja in letos bi bilo še toliko večje, če bi kdo iz drugega para osvojil laskavo lovoriko. Primorci in Ljubljančani imajo namreč bistveno boljši zasedbi, zato je malo verjetnosti, da bi se zgodilo kaj nepredvidljivega.

A so se na Polzeli in v Domžalah že veselili naslova v pokalnem tekmovanju. Hopsom je to uspelo leta 1996, Heliosu pa leta 2007.

Petrol Olimpija Sixt Primorska
Sportal Ko Olimpija ni osrednji favorit

Helios po velikem preobratu do vstopnice

Trener Hopsov Boštjan Kuhar je dvakrat v tej sezoni že popeljal ekipo do zmage proti Heliosu, a se zaveda, da je pokal povsem druga zgodba. | Foto: Vid Ponikvar Trener Hopsov Boštjan Kuhar je dvakrat v tej sezoni že popeljal ekipo do zmage proti Heliosu, a se zaveda, da je pokal povsem druga zgodba. Foto: Vid Ponikvar Za košarkarje domžalskega moštva po prvi četrtfinalni tekmi sploh nismo realno pričakovali, da bi se lahko uvrstili na zaključni turnir. Proti Šentjurju so morali na domačih tleh izničiti zaostanek 24 točk. In moštvu Dejana Jakare je uspel veliki met. S kar 96:65 so prišli do zadnje vstopnice za vstop v polfinale pokala Spar.

Lažje delo so imeli Štajerci, saj so igrali z drugoligašem Plamo Pur in dvakrat zanesljivo zmagali.

Pri ekipi Heliosa je v državnem prvenstvu najuspešnejši strelec Blaž Mahkovic, ki je s povprečjem 17,8 točke na tekmo na drugem mestu strelcev prvega dela Lige Nova KBM. Pri Hopsih je najuspešnejši Simo Atanacković, ki v letošnji sezoni v povprečju dosega 12,6 točke in 4,5 skoka na tekmo.

Luka Dončić
Sportal Dončić prestal zvezdniški krst in navdušil tudi največje dvomljivce #video

V obeh taborih s težavami

Domžalski navijači so napovedali prihod v Koper. | Foto: Matic Ritonja / Sportida Domžalski navijači so napovedali prihod v Koper. Foto: Matic Ritonja / Sportida ''Za nas je pokal Spar priložnost, da svoje cilje z začetka sezone popolnimo in izpolnimo. Dejstvo je, da smo Helios v tekoči sezoni državnega prvenstva dvakrat premagali, a vendar je pokal povsem druga zgodba in Helios igra z drugo ekipo, kot je bila tista, ki nam jo je uspelo premagati. Mi imamo v zadnjem obdobju težave s poškodbami, tekma bo za nas velik izziv in upamo na presenečenje ter uvrstitev v finale," so besede trenerja Hopsov Boštjana Kuharja.

Verjetno lahko večjo podporo s tribun, pa čeprav ne bodo igrali doma, pričakujejo košarkarji domžalskega moštva, saj je v tem mestu košarka zelo priljubljena, temu primerna bo tudi podpora v Bonifiki. "Veseli smo, da nam je uspel podvig v četrtfinalu, kjer nam je uspelo izničiti 24 točk zaostanka s tekme v Šentjurju in se zasluženo uvrstiti v finale. Motivacije za to tekmo nam ne manjka, saj smo proti Hopsom dvakrat izgubili. Tudi mi se ubadamo s poškodbami in ne vemo, s kakšno postavo bomo zaigrali. Prepričan sem, da bodo fantje stisnili zobe in dali vse od sebe. Verjamem pa, da bo vzdušje odlično, saj pričakujemo veliko svojih navijačev," pa pred polfinalom pravi trener Helios Suns Jakara.

Ne spreglejte