Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
15. 2. 2019,
14.45

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

Sixt Primorska Petrol Olimpija pokal Slovenije

Petek, 15. 2. 2019, 14.45

5 let, 2 meseca

Pred polfinalnim dvobojem Sixt Primorska – Petrol Olimpija

Ko Olimpija ni osrednji favorit

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
Petrol Olimpija Sixt Primorska | V polfinalu pokala Spar se bosta pomerila Sixt Primorska in Petrol Olimpija. | Foto Urban Urbanc/Sportida

V polfinalu pokala Spar se bosta pomerila Sixt Primorska in Petrol Olimpija.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Za številne je prvi polfinalni obračun pokala Spar med gostiteljem Sixt Primorsko in Petrol Olimpijo finale pred finalom. V Bonifiki bo odločala dnevna forma, se zavedata trenerja obeh ekip. Srbski strokovnjak na klopi Ljubljančanov prepušča vlogo favorita četi Jurice Golemca.

Pred enim letom je Sixt Primorska v legendarni Hali Tivoli v polfinalu preskočila Petrol Olimpijo in se nato veselila naslova državnega prvaka. Letos je zgodba obrnjena. Gostitelji so Primorci, vloga favoritov pa tudi malenkostno pripada njim.

"Lani je Olimpija organizirala turnir, da ga osvoji. Olimpija je bila lani večji favorit, kot smo mi to leto. Pritisk je, a smo samozavestni. Dobro treniramo, zdravi smo in komaj čakamo na tekmo. Spoštujemo Olimpijo. Igra vse boljše. Njena igra ima rep in glavo. Tekma ne bo lahka. To je ena tekma in veliko bo odvisno od dnevnega navdiha. Trenerji že damo smernice, vendar je pomembno, kdo od košarkarjev bo imel svoj večer. Upamo, da ga bo imelo čim več naših košarkarjev. Prav tako nam bo spodbuda, da bomo imeli na tribuni šestega košarkarja," se je trener Sixt Primorske Jurica Golemac dotaknil sobotnega obračuna z Olimpijo, ki se bo v koprski Bonifiki začel ob 15.30.

Petrol Olimpija, Igokea, ABA liga
Sportal Lisac verjame, da bo Olimpija takšna ali še boljša

Prednost Primorske kontinuiteta

Odločala bo dnevna forma. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Odločala bo dnevna forma. Foto: Urban Urbanc/Sportida Dvajset pokalnih naslovov ima Olimpija, od leta 2014 pa je bila prvak le predlanskim. "Olimpijo kot najzmagovitejši klub zanimajo lovorike. Pred nami je prva v tej sezoni. Pohvalil bi ekipo Primorske na organizaciji turnirja in tem, kar delajo na parketu. Zame so favoriti. Ne samo na naši tekmi, ampak vsega pokala. V ligi ABA ima le en poraz, doma je tudi na prvem mestu. V tej tekmi bo imela rahlo prednost," poudarja trener zeleno-belih Saša Nikitović.

Nato je spregovoril o prednostih, ki jih ima po njegovem mnenju ekipa Primorske: "Kontinuiteta igre. Ima 8-9 košarkarjev v rotaciji. Imajo dve tekmi tedensko in tako normalen ritem. Naša pomanjkljivost je ta, da smo morali rotirati toliko košarkarjev, da smo lahko igrali vsa tri tekmovanja. Uigranost je prednost Primorske."

Petrol Olimpija, Igokea, ABA liga
Sportal Pravi obraz Olimpije v zelo pomembnem trenutku

Zmagovalec pokala znana po koncu prvega polfinala?

Tako Primorska kakor Petrol Olimpija imata v pokalnem tekmovanju najbolj kakovostni zasedbi, zato lahko iz tega para pričakujemo tudi končnega zmagovalca. Res je, da so pokalna tekmovanja nepredvidljiva, vendar Hopsi in Helios Suns, ki imajo oboji nekaj težav s poškodbami, nimajo takšne rotacije ter kakovosti kot koprski in ljubljanski klub.

Marko Jagodić Kuridža (desno) ima izkušnje pri osvajanju lovorik. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Marko Jagodić Kuridža (desno) ima izkušnje pri osvajanju lovorik. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Povrhu vsega bodo imeli še nekaj manj časa za regeneracijo, saj se bo štajersko-domžalski obračun začel v soboto ob 18.30, finale pa bo nato v nedeljo ob 16. uri.

Helios Suns Sixt Primorska
Sportal Heliosu uspelo prek oslabljene Olimpije
Ne spreglejte