Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 2. 2019,
22.36

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

1

Natisni članek

Petrol Olimpija Roman Lisac Saša Nikitović

Torek, 12. 2. 2019, 22.36

5 let, 2 meseca

Lisac verjame, da bo Olimpija takšna ali še boljša

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

1

Petrol Olimpija, Igokea, ABA liga | Roman Lisac verjame, da bo Olimpija po reprezentančnem premoru še boljša. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Roman Lisac verjame, da bo Olimpija po reprezentančnem premoru še boljša.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

"Ta zmaga nam je prišla zelo prav. Morda nas bo malce sprostila," so bile besede direktorja Romana Lisca po ponedeljkovem uspehu nad Igokeo v ligi ABA. Trener Saša Nikitović ima misli že usmerjene proti pokalnem tekmovanju, se pa veseli, da bo nato sledil premor za regeneracijo in trening, ki ju njegovi košarkarji potrebujejo.

Zadnjo tekmo je Petrol Olimpija v torek sicer izgubila, a je v državnem prvenstvu proti Heliosu igrala z rezervno ekipo. Zato pa je bila za zeleno-bele zelo pomemben ponedeljkov skalp. V Stožicah je s kar 92:69 padla Igokea.

Ali je bila to njihova najboljša tekma v sezoni, je trener Saša Nikitović odgovoril: "Morda ja. Imeli smo dobre tekme. Igokea, čeprav jo spoštujem, je nekoliko slabše igrala. Mislim, da smo prikazali dosti dobrih tekem v ligi ABA in ligi prvakov, vendar kar nekajkrat nismo imeli sreče. Rezultatsko je bila ta tekma najboljša. Dobro smo igrali. Res je, nikogar še nismo premagali s takšno razliko."

Petrol Olimpija, Igokea, ABA liga
Sportal Pravi obraz Olimpije v zelo pomembnem trenutku

Pred košarkarji je zdaj eden od dveh slovenskih vrhuncev sezone. V soboto jih čaka polfinalni pokalni obračun proti Sixt Primorski. Najverjetneje bo ta obračun dal končnega zmagovalca pokala Spar, saj drugi par tvorijo manj kakovostni Helios Suns in Hopsi.

"Ta zmaga nam je sedla. Morda nas bo malce sprostila. Po pokalu bomo imeli prvič čas, da naredimo dolg trening. Zagotovo bomo takšni ali še boljši, kot smo bili tokrat," verjame direktor kluba Roman Lisac.

Helios Suns Sixt Primorska
Sportal Heliosu uspelo prek oslabljene Olimpije

"Igralci se bodo odločili po svoji vesti"

Issuf Sanon je zadnjo reprezentančno akcijo odigral v dresu Ukrajine. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Issuf Sanon je zadnjo reprezentančno akcijo odigral v dresu Ukrajine. Foto: Vid Ponikvar/Sportida Po pokalnem tekmovanju bo tako sledil nekoliko daljši premor, saj bo prišla na vrsto reprezentančna akcija. Ta bo za Olimpijo v boju za obstanek v ligi ABA koristil. "Naša rak rana je primanjkljaj treninga. To vedno ponavljam. Imamo mlade košarkarje, ki potrebujejo trening. Ekipa je iztrošena. Regeneracija je potrebna. Veliko napora so vložili. Nihče v Evropi ni igral toliko tekem. Zdaj imamo misli usmerjene v pokal," poudarja Nikitović.

In kako se bo klub opredelil, če bodo košarkarji vpoklicani v reprezentančno okolje, saj je pred njimi v ligi ABA zelo pomembna prva polovica marca? "Igralci se bodo odločili po svoji vesti, ali se bodo opredelili za klub in prek dobrega odmora napadli zaključek sezone ali pa bodo odšli v reprezentanco. Odrasli ljudje so in bodo sami o tem odločali. Osem let sem bil v reprezentanci. Ne morem jim jaz reči da in ne. Še vedno sem v reprezentanci. Vem, kaj pomeni. Na igralcih je. Stojim za njihovimi odločitvami," odgovarja prvi mož stroke.

Petrol Olimpija, Igokea, ABA liga
Sportal Olimpija po visoki zmagi ostaja v boju za obstanek
Ne spreglejte