Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
11. 2. 2019,
19.58

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

1

Natisni članek

Petrol Olimpija Saša Nikitović

Ponedeljek, 11. 2. 2019, 19.58

5 let, 2 meseca

Po visoki zmagi Olimpije proti Igokei (92:69)

Pravi obraz Olimpije v zelo pomembnem trenutku

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

1

Petrol Olimpija, Igokea, ABA liga | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

V zadnji tekmi 19. kroga lige ABA so košarkarji Petrol Olimpije prikazali odlično predstavo. Pred domačimi navijači so povozili Igokeo, kar je dober obet v boju za obstanek v tem tekmovanju, v katerem je po novem sama na zadnjem mestu Krka.

Ponedeljkova zmaga Olimpije je enajsta slovenskih predstavnikov v tej sezoni regionalnega tekmovanja od skupno 38 odigranih tekem, če gledamo v celoti izkupiček ljubljanskega moštva in Krke. Klub iz glavnega mesta je z uspehom proti Igokei pobegnil Krki, ta je tri kroge pred koncem v nezavidljivem položaju. Je namreč povsem pri repu lestvice.

Košarkarji Olimpije so proti predstavniku iz Bosne in Hercegovine prikazali eno od boljših, če ne celo najboljše predstave v sezoni. Po začetnem zaostanku s 5:10 so prevzeli vajeti v svoje roke in kmalu v nadaljevanju naredili delni izid 24:2. Pobegnili so na 34:14, kar je bil tudi najvišji naskok v prvem polčasu.

Petrol Olimpija, Igokea, ABA liga
Sportal Olimpija po visoki zmagi ostaja v boju za obstanek

Publika je bila navudšena že ob polčasu, na koncu še toliko bolj

Luka Šamanić je imel na začetku tekme nekaj težav, nato pa je razvil igro in bil z 18 točkami najboljši strelec Olimpije. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Luka Šamanić je imel na začetku tekme nekaj težav, nato pa je razvil igro in bil z 18 točkami najboljši strelec Olimpije. Foto: Vid Ponikvar/Sportida Čeprav je Igokea igralsko vidno šibka, jo je Olimpija naredila še bolj nebogljeno. Košarkarji niso popuščali niti za hip. Zrežirali so nov delni izid 15:0 in prednost je bila ob začetku tretje četrtine že neulovljivih 28 točk (61:33) – najvišja je znašala pri 85:52.

Zahtevna ljubljanska publika je že ob polčasu nagradila igralce z aplavzom, prav tako po tekmi.

Z zmago, ki je šesta, so njihovi ljubljenci skočili na deseto mesto – v ligi nastopa 12 ekip. Enak izplen zmag in porazov imajo zdaj sicer kot Igokea, a ima slovenski predstavnik boljši medsebojni izkupiček. Za zmago zaostaja Krka, na drugi strani pa je zdaj sedmo mesto oddaljeno za vsega en skalp.

Gostujoči trener govoril o neodgovornosti, domači izpostavljal pomembnost zmage

Trener Saša Nikitović je bil zadovoljen s predstavo košarkarjev. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Trener Saša Nikitović je bil zadovoljen s predstavo košarkarjev. Foto: Vid Ponikvar/Sportida "Žal mi je, ker bo to moja najkrajša novinarska konferenca. Džentelmensko čestitam Olimpiji. Kar bi rekel, bi bilo preveč. Teh 40 minut je bilo slabih. Individualna neodgovornost, 20 točk lahkih košev iz protinapadov, ki so jih domači zaključevali ena na nič, pove vse," je bil vidno nezadovoljen trener gostov Dragan Nikolić.

"Že nekaj časa sem govoril, da je bila to za nas najbolj pomembna tekma, kajti morda bo v boju za obstanek odločala medsebojna razlika. Zmaga je bila zato zelo pomembna. Prav tako smo lovili 10 točk zaostanka s prve tekme. Cilj smo preskočili. Za tekmo smo imeli nekaj več časa za pripravo kot sicer. Mislim, da smo dobro zaustavili igro pick'n'roll. Njihov met je bil slab. Naša obramba je bila zaslužna za to, da je bilo tako. Njihovo število asistenc je bilo sedem, mi smo jih imeli 26," pa je bil po tekmi zadovoljen Nikitović.

V naslednjem krogu, ki bo šele 2. marca, saj v prihodnjih tednih prideta na vrsto pokalno tekmovanje in reprezentančna akcija v sklopu kvalifikacij za svetovno prvenstvo, bodo zeleno-beli gostovali pri FMP Matica Rebca. Do konca rednega dela se bodo pomerili še na domačih tleh proti Cedeviti in v zadnjem krogu v Novem mestu pri Krki, ki ji grozi izpad v drugoligaško konkurenco regionalnega tekmovanja.

Zadnje moštvo bo namreč neposredno izpadlo, predzadnje pa se bo podalo v kvalifikacije za obstanek z drugo najboljšo ekipo iz drugoligaške konkurence.

Dvorana Stožice, 900  gledalcev, sodniki: Juras (Srbija), Šundić (Črna gora), Stefanović (Srbija).

Petrol Olimpija: Jones 13 (3:4), Tratnik 2, Špan 14 (7:7), Lazić 12, Lorbek 6, Šamanić 18 (3:6), Lapornik 9, Begić 11 (1:2), Miljenovićć 3 (1:2), Sanon 4.

Igokea: Lešić 8 (6:6), Adamović 7, Milošević 6 (0:2), Jerret 6 (2:2), Radivojević 2, Ilić 4, Anđušić 21 (8:9), Rikić 4 (2:2), Luković 11 (3:4).* Prosti meti: Petrol Olimpija 15:21, Igoeka 21:25.

Met za 3 točke: Petrol Olimpija 9:19 (Lapornik 3, Lazić 2, Lorbek 2, Špan, Šamanić), Igoeka 2:27 (Anđušić, Adamović).

Osebne napake: Petrol Olimpija 27, Igoeka 22.

Pet osebnih napak: Sanon (39.); Luković (34.).

STA
Ne spreglejte