Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
12. 2. 2020,
1.28

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,56

2

Natisni članek

vrnitev gleženj poškodba Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić

Sreda, 12. 2. 2020, 1.28

4 leta, 2 meseca

Luka Dončić izrekel stavek, ki so ga vsi želeli slišati

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,56

2

Luka Dončić | Luka Dončić je dejal, da bo igral v noči na četrtek. | Foto Reuters

Luka Dončić je dejal, da bo igral v noči na četrtek.

Foto: Reuters

Težav z gležnjem je pri Luki Dončiću očitno vendarle konec, saj je slovenski košarkar dejal, da ga bomo videli na delu v noči na četrtek, ko bodo Dallas Mavericks gostili Sacramento Kings.

Luka Dončić si je 30. januarja na treningu poškodoval gleženj in izpustil sedem tekem. Če dodamo še štiri decembrske, na katerih je prav tako manjkal zaradi težav z desnim gležnjem, je v tej sezoni torej izpustil enajst dvobojev lige NBA. "Gleženj sem si v preteklosti že večkrat zvil, vendar ne dvakrat zapored v tako kratkem času. To se mi še ni zgodilo. Jasno je, da si prve tekme ob vrnitvi nekoliko bolj pazljiv, razmišljaš o tem, saj ne bi rad šel še enkrat čez vse to. A poskusil bom ne razmišljati o tem," se je prvi košarkar Dallasa dotaknil zadnjih dveh zvinov.

Zion Williamson
Sportal Mladi fenomen Zion navdušil v ligi NBA kot še nikoli #video

V njegovi odsotnosti je Dallas zbral pet zmag in šest porazov, trenutno je na sedmem mestu zahodne konference. Za zdaj je v varnih vodah glede končnice, v katero se uvrsti osem najboljših ekip. Pred devetouvrščenim Portlandom ima sedem zmag prednosti.

Nove skalpe si pri Mavericks obetajo ob Dončićevi vrnitvi. Slovenski košarkarski dragulj naj bi po prvih predvidevanjih zaigral že na dvoboju z Utahom, a se je vse skupaj zamaknilo.

Kobe Bryant Gianna
Sportal Kobeja Bryanta in njegovo hčerko pokopali v družinskem krogu

"Jutri bom igral"

Zdaj je postalo jasno, da bo na delu v noči na četrtek, ko bo v Teksasu gostovala ekipa Sacramento Kings. "Jutri bom igral," je Luka izrekel stavek, ki so ga vsi navijači Dallas Mavericks želeli slišati, in nadaljeval: "In pripravljen sem igrati karkoli." Glavni trener Rick Carlisle je optimističen, vendar bo kljub temu pred njegovo ime dodal vprašaj. A jasno je, da igre željnega Dončića zagotovo ne bo pustil lačnega. "Pripravljen sem. Poskusil bom. Navdušen sem, da sem spet tu in da bom igral košarko. Vedno je težko, če ne delaš tistega, kar imaš rad. Rad sem na igrišču skupaj s soigralci. Zame je bilo težko, vendar sem vesel, da sem se vrnil," so besede košarkarja s številko 77.

Luka je že v ponedeljek opravil trening pet na pet, gleženj pa je zdržal tudi v torek, ko je sporočil, kdaj se namerava vrniti v tekmovalni pogon.

Po Sacramentu sledi pot v Chicago, kjer se bo družil z zvezdami

Nobena poškodba se sicer ne zgodi ob pravem času, zaradi te pa bi skoraj zamudil zgodovinski trenutek. Konec tedna bo namreč del vikenda All-Star v Chicagu, kjer bo igral v ekipi LeBrona Jamesa. Kot prvi Slovenec bo tekmo začel v prvi peterki - vanjo so ga uvrstili navijači, košarkarji lige NBA in izbrani novinarji -, del prestižnega dvoboja zvezd lige NBA pa bo drugi po Goranu Dragiću.

Luka je bil izbran tudi za ekipo vzhajajočih zvezd, tekma bo že v noči na soboto. Koliko minut bo dejansko igral na tem dogodku, bomo še videli, časovnih omejitev pa si ne postavlja. Prav poseben bo zanj zadnji večer v Chicagu, ko bo osrednja tekma zvezdniškega konca tedna, ta bo po našem času v noči na ponedeljek ob 2. uri.

"Zame je pomembno. Nisi vsak član zasedbe All-Star. Igral bi rad za organizacijo, zase in številne ljudi. Ko sem bil majhen, sem sanjal, da bom del nedeljske tekme. Samo da bom zraven," se je Dončić ozrl proti Chicagu.

Luka Dončić
Sportal Vrnitev Dončića na vidiku, sveža kri v Dallasu #video
Rado Trifunović
Sportal Slovenija začenja zgodbo z novim Američanom #video
Ne spreglejte