Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 12. 2021,
9.29

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

3

Natisni članek

Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić LeBron James Kevin Durant Liga NBA

Sobota, 25. 12. 2021, 9.29

2 leti, 4 mesece

Kljub okužbam brez spremembe urnika

Dončićevi nad Utah močno zdesetkani, nič od dvoboja James − Durant

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

3

Luka Dončić | Dallas Mavericks tudi proti Utah Jazz ne bo mogel računati na Luko Dončića. | Foto Reuters

Dallas Mavericks tudi proti Utah Jazz ne bo mogel računati na Luko Dončića.

Foto: Reuters

Severnoameriška košarkarska liga NBA je objavila razpored tekem po kratkem premoru, kar pomeni, da se bo kljub okužbam z novim koronavirusom tekmovanje nadaljevalo v noči na nedeljo po slovenskem času, kot je bilo predvideno. Ob 4.30 bo tako v Salt Lake Cityju dvoboj med ekipama Utah Jazz in Dallas Mavericks Luke Dončića, ki pa ne bo igral.

Luka Dončić Boban Marjanović
Sportal Srbski šaljivec Dončića nasmejal do solz #video

Košarkarji NBA so zadnje tekme pred kratkim premorom odigrali v noči na 24. december, ko je slovenski krilni košarkar Vlatko Čančar igral v prvi postavi moštva Denver Nuggets ter v 19 minutah igre proti Charlotte Hornets dosegel 11 točk, rekord sezone, njegovo moštvo pa je na domačem parketu izgubilo s 107:115.

Aktiven je bil tudi Dallas, a je izgubil dvoboj proti branilcem naslova Milwaukee Bucks. Luka Dončić je bil zaradi zdravstvenih protokolov lige, povezanih z epidemijo covid-19, v karanteni, kjer po navedbah njegove ekipe ostaja še naprej.

Vlatko Čančar
Sportal Čančarjev rekord, Dallas čestital prvakom, Dončić navijal doma

Predvidena je vrnitev Antetokounmpa

Na tej tekmi je iz istega razloga kot Dončić manjkal tudi grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo. Njegov Milwaukee je sporočil, da je dvakratni najkoristnejši igralec lige (MVP) po poškodbi sicer nared za tekmo v noči na nedeljo, vendar se lahko zaradi testiranj stvari spremenijo. Tako še ni potrjen njegov nastop za domači Bucks proti ekipi Boston Celtics.

LeBron James z Lakersi gosti Brooklyn, ki v Kalifornijo prihaja močno zdesetkan. | Foto: Reuters LeBron James z Lakersi gosti Brooklyn, ki v Kalifornijo prihaja močno zdesetkan. Foto: Reuters

V Phoenixu derbi najbolj vročih ekip, LeBron ne bo dočakal Duranta

Predvidena je tudi tekma med ta čas najboljšima ekipama lige, med Golden State Warriors, kjer v tej sezoni blesti kralj trojk Stephen Curry, in domačim Phoenixom. Pa tudi obračun med Los Angeles Lakers in zdesetkano ekipo Brooklyn Nets, a gledalci tudi tokrat ne bodo videli dvoboja LeBron James  Kevin Durant. Slednji je zaradi protokolov, poveznih z epidemijo covid-19, odsoten teden dni in tudi za srečanje s Kalifornijci ne bo nared. 

Luka Dončić Dallas Washington
Sportal Nove težave za Luko Dončića, staknil je še covid-19

Dallas bo močno oslabljen

Od petih predvidenih tekem je tako na programu še vedno tudi dvoboj med Utahom, ki bo nastopil v polni postavi, in močno oslabljenim Dallasom. V postavi ne bo najmanj devetih igralcev, sedmerice zaradi protokolov, poveznih z epidemijo covid-19. Manjkali bodo Dončić, Tim Hardaway Jr., Maxi Kleber, Reggie Bullock, Trey Burke, JaQuori McLaughlin in Josh Green. Na listi poškodovanih sta še Eugene Omoruyi in Willie Cauley-Stei, vprašljiv pa je tudi nastop latvijskega centra Kristapsa Porzingisa, ki je manjkal na prejšnjih dveh tekmah zaradi poškodbe desne noge, so sporočili iz Dallasa.

Jason Kidd bi si želel, da bi igrale le ekipe, ki nimajo težav z okužbami, a njegova želja ni bila uslišana. | Foto: Reuters Jason Kidd bi si želel, da bi igrale le ekipe, ki nimajo težav z okužbami, a njegova želja ni bila uslišana. Foto: Reuters

Kidd: Bolje bi bilo, če bi igrale le ekipe, ki nimajo težav z okužbami

Trener Dallasa Jason Kidd je zato pred nadaljevanjem omenil, da bi bilo bolje, če bi namesto petih odigrali le dve tekmi večera, in z ekipami, ki nimajo težav z okužbami. "Toda na žalost bomo igrali vsi. To pomeni, da bodo na božični dan igrali fantje, ki drugače ne bi, tako da bo to tudi zanje poseben praznični dan," je besede Kidda objavila uradna spletna stran NBA.

Luka Dončić Dallas
Sportal Dončić razveselil male bolnike: Upam, da jim lahko pričaram vsaj malo veselja
Ne spreglejte