Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 12. 2021,
14.20

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

7

Natisni članek

dobrodelnost Luka Dončić Luka Dončić

Torek, 21. 12. 2021, 14.20

1 leto, 2 meseca

Dončić razveselil male bolnike: Upam, da jim lahko pričaram vsaj malo veselja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

7

Luka Dončić Dallas | Luka Dončić je pripravil posebno presenečenje za otroke, ki se zdravijo na Pediatrični kliniki UKC v Ljubljani.  | Foto Guliver Image

Luka Dončić je pripravil posebno presenečenje za otroke, ki se zdravijo na Pediatrični kliniki UKC v Ljubljani.

Foto: Guliver Image

Košarkarski zvezdnik Luka Dončić je z darili presenetil 200 malih bolnikov, ki se zdravijo na Pediatrični kliniki v Ljubljani. "Ti otroci preživljajo zelo težke trenutke. Upam, da jim lahko s svojo pozornostjo pričaram vsaj malo veselja v teh, zanje zelo težkih časih," sporoča Dončić, ki si želi, da bi se mali bolniki kmalu počutili bolje in se vrnili k stvarem, ki jih v življenju počnejo najraje.

Vsak otrok je dobil podpisano fotografijo Luke Dončića s posvetilom, pulover s kapuco ali majico s kratkimi rokavi in darilni bon, s katerim si bodo lahko, ko bodo zapustili bolnišnico, kupili kakšen priboljšek. Mlajši otroci so dobili še igrače, najstnike pa je razveselil z visokotehnološkimi slušalkami.

Dončić je ob tem posnel še videosporočilo, ki ga je lahko vsak otrok pogledal v svoji bolniški sobi.

Predstojnik pediatrije: Dončić je slovenski športni junak in idol

Marko Pokorn, predstojnik Pediatrične klinike Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani, je ob tem povedal, da je obdarovanje za otroke, še posebej v predprazničnem času, izjemnega pomena.

"Nekaj najtežje bolnih otrok iz vse Slovenije se zdravi v naši bolnišnici. Trudimo se, da bi jim ponudili udobno in prijetno okolje, še posebej pa smo hvaležni za takšne donacije in podporo iz okolja. Dejstvo, da je Luka Dončić, slovenski športni junak in idol, našel čas in dobro misel za te otroke, je res nekaj neverjetnega. Izjemno hvaležni smo mu za vse, kar je naredil, saj je s tem pričaral nasmehe na obrazih vseh teh otrok. Še posebej je to pomembno zdaj pred božičnimi prazniki," je povedal predstojnik Pokorn.

12-letna pacientka: Če se na nas spomni ta zvezdnik, je to res lep dan

Da je težko biti v bolnišnici, še posebej v času praznikov, je priznala tudi 12-letna pacientka Hana. "Zaradi pandemije nimamo veliko obiskovalcev ali zanimivih aktivnosti, ki bi nam krajšale čas. Če nas preseneti in se spomni na nas tak svetovni zvezdnik, kot je Luka Dončić, je to zelo lep dan. Res sem mu hvaležna za vse, kar je naredil za nas."

Ne spreglejte