Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 8. 2020,
5.35

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,59

7

Natisni članek

Giannis Antetokounmpo Milwaukee Bucks Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić Liga NBA Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić

Nedelja, 9. 8. 2020, 5.35

3 leta, 8 mesecev

Liga NBA, 8. avgust

Neverjetni Dončić si je nadel posebno krono in postavil mejnik lige NBA #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,59

7

Luka Dončić | Luka Dončić je zrežiral novo izjemno predstavo in postavil nov mejnik v ligi NBA. | Foto Getty Images

Luka Dončić je zrežiral novo izjemno predstavo in postavil nov mejnik v ligi NBA.

Foto: Getty Images

Slovenski čudežni deček Luka Dončić je zrežiral novo izjemno predstavo in z njo spisal novo poglavje v ligi NBA. Z novim trojnim dvojčkom je postal kralj letošnje sezone, hkrati pa najmlajši košarkar v zgodovini, ki jih je v eni sezoni zbral največ v vsej ligi. Povrhu vsega je padla še najbolj učinkovita ekipa lige na čelu z Giannisom Antetokounmpojem. Miami Heat je brez Gorana Dragića izgubil.

V svetu košarke se spet govori o izvrstni igri Luka Dončića, ki je kandidat za nagrado v konkurenci košarkarjev, ki so v primerjavi z lansko sezono najbolj napredovali. A bi ga številni radi uvrstili med najboljšo trojico, ki se poteguje za naziv najkoristnejšega košarkarja (MVP).

Vrhunci igre Luka Dončića

Kralj trojnih dvojčkov v tej sezoni, osebni rekord v asistencah

Zlasti po novi predstavi v mehurčku v Orlandu. Dallas Mavericks so odigrali že tretji podaljšek in drugič zmagali. Nagrada je bila še toliko slajša, saj je nasproti stala najboljša ekipa rednega dela lige Milwaukee Bucks z Giannisom Antetokunmpojem na čelu.

Luka Dončić je bil s 36 točkami prvi strelec tekme. Finney-Smith jih je dosegel 27. | Foto: Getty Images Luka Dončić je bil s 36 točkami prvi strelec tekme. Finney-Smith jih je dosegel 27. Foto: Getty Images

Slovenski čudežni deček je bil tisti, ki je bil osrednje ime dvoboja. Končal ga je pri 17. trojnem dvojčku – že tretjem, odkar se liga po prekinitvi zaradi koronavirusa nadaljuje. Ko je dvoboj končal pri 36 točkah (met iz igre 12/24, od tega trojke 3/9, prosti meti 9/10), 19 asistencah – njegov osebni rekord – in 14 skokih, je postalo jasno, da je postavil nov rekord lige NBA.

Presegel dosežek Magica Johnsona

Novinar ESPN Tim Bonteps je zapisal, da je Luka po statistiki njihove televizijske hiše postal najmlajši košarkar v zgodovini lige, ki je imel največ trojnih dvojčkov v vsej ligi. Pred njim je ta naziv držal v svojih rokah legendarni Magic Johnson iz leta 1981.

Prav tako je postalo jasno, da si je za letošnjo sezono že nadel krono po številu trojnih dvojčkov. Najbližje sta mu LeBron James in Nikola Jokić, ki sta pri številki 13., vendar je do konca rednega dela premalo tekem, da bi ga na samem vrhu ogrozila.

Čeprav je številke lepo slišati in tudi prijajo, pa Dončića bolj zanima ekipni uspeh. Ko je s soigralci v zadnji četrtini izgubljal s 112:119, je bilo videti, da bodo košarkarji Dallas v mehurčku doživeli še četrti poraz in ostali le pri eni zmagi. A so zrežirali delni izid 7:0, prav Luka pa je z dvema prostima metoma izsilil podaljšek.

V tega so Mavericks vstopili odločno. Sprva je trojko za del Tim Hardaway jr., nato še dve Dorian Smith, potem ko ga je Luka dvakrat lepo našel samega. Prednost devetih točk (128:119) je bila varna, a se je Antetokunmpo z moštvenimi kolegi vrnil pri 126:128.

Takrat je udaril Dončić, ko je z domiselno podajo med nogama zaposlil Maxija Kleberja, ta je žogo zabil v koš, povrhu vsega pa prekršku dosegel še dodatni prosti met za 133:128. Prav slovenski košarkar pa je nato s prodorom in zadetim košem postavil piko na i, da je Dallas vknjižil pomembno zmago (136:132).

Kako je Luka Dončić večkrat osmešil obrambo Milwaukeeja

Kapetan zlate slovenske košarkarske reprezentance iz leta 2017 Goran Dragić je zaradi poškodbe izpustil dvoboj s Phoenix Suns. Prav tako ni igral prvi zvezdnik ekipe Jimmy Butler. Odsotnost ključnih mož moštva s Floride so znali izkoristiti Suns, pri katerih je s 35 točkami blestel Devin Booker.

Luka Dončić
Sportal Luka Dončić: Kdor nas je odpisal, se moti

 

Ivica Zubac in Luka Dončić
Sportal Dončić brez čudežnega prahu pokukal v končnico

Liga NBA, 8. avgust:

Portland Trail Blazers : Los Angeles Clippers 117:122
McCollum 29, Lillard, Trent oba po 22; George 21, Shamet 19.

Denver Nuggets : Utah Jazz 134:132
Jokić 30, 11 sk., Murray 12 sk. in Porter Jr. 11 sk. po 23

Indiana Pacers : Los Angeles Lakers 116:111
Warren 39, Brogdon 24, Oladipo 22; James 31, Cook 21

Miami Heat : Phoenix Suns 112:119
Ribonson in Hero 25, 10 asis., 8 sk., Dragić ni igral; Booker 35, Carter 20, Ayton 18, 12 sk.

Dallas Mavericks - Milwaukee Bucks 136:132 /po podaljšku/
Dončić 36 točk (met iz igre 12/24, od tega trojke 3/9, prosti meti 9/10), 19 asistenc, 14 skokov, ukr. in 2 izg. žogi v 42 min., Finney-Smith 27, 11 sk., Porzingis 26, 11 sk.; Antetokunmpo 11 sk. in Lopez 34 

Lestvica:

Preberite še:

Phoenix Suns
Sportal Nepričakovani kralji "mehurčka" lige NBA
Ne spreglejte