Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 4. 2023,
0.24

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,89

6

Natisni članek

Dallas Mavericks Minnesota Timberwolves Los Angeles Clippers Vlatko Čančar Vlatko Čančar Denver Nuggets Luka Dončić Luka Dončić Liga NBA

Nedelja, 9. 4. 2023, 0.24

1 leto

Liga NBA, 8. april

Na Zahodu še ni vse odločeno, Čančar izgubil v Utahu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,89

6

Denver Nuggets Vlatko Čančar | Vlatko Čančar je z Denverjem izgubil na gostovanju v Utahu. | Foto Reuters

Vlatko Čančar je z Denverjem izgubil na gostovanju v Utahu.

Foto: Reuters

V noči na nedeljo so bile v ligi NBA na sporedu le tri tekme. Predzadnji dan rednega dela v vzhodni konferenci v boju za končnico ni več neznank, povsem drugače pa je na zahodu. Dallas se je z Luko Dončićem, ki je ponovil zgodovinski podvig Michaela Jordana iz sezone 1988/89, s petkovim porazom proti Chicagu dokončno poslovil od možnosti preboja v končnico, med petimi klubi pa poteka krčevit boj za razvrstitev od 5. do 9. mesta. Tako sta bila posebne pozornosti deležna razpleta tekem z LA Clippers in Minnesoto, v uvodnem dejanju večera pa je Utah ugnal Denver, za katerega je Vlatko Čančar v 12 minutah dosegel dve točki.

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Nove težave za Dallas, liga NBA odprla preiskavo o sumljivih odločitvah

V ligi NBA bo očitno napeto in pestro vse do konca rednega dela. Na zahodu so znani štirje najboljši klubi, med njimi si je prvič v zgodovini franšize številko ena zagotovil Denver, za katerega nastopa tudi Vlatko Čančar. Slovenski reprezentant je v predzadnji tekmi rednega dela izgubil v Salt Lake Cityju (114:118). Utah, ki je že zapravil možnosti za preboj v končnico, je tako premagal enega največjih favoritov za osvojitev naslova. 

Nekdanji "zmaj" Luka Šamanić je proti Denverju dosegel 23 točk. | Foto: Reuters Nekdanji "zmaj" Luka Šamanić je proti Denverju dosegel 23 točk. Foto: Reuters

Pri gostiteljih sta blestela Ochai Agbaji (28 točk) in nekdanji košarkar ljubljanske Olimpije Hrvat Luka Šamanić (23), pri Denverju pa je prvi zvezdnik Nikola Jokić v slabih 27 minutah dosegel zgolj 6 točk (met iz igre 2/5), a je prispeval tudi 10 skokov in 10 asistenc. Kentavious Caldwell-Pope je dosegel 21, Jamal Murray pa 20 točk. Vlatko Čančar je dočakal priložnost šele v drugem polčasu, v 12 minutah je ob metu iz igre 1/5 (za tri točke 0/3), zbral je še 1 skok, 1 asistenco in 1 izgubljeno žogo, dosegel dve točki.

Jaylen Brown
Sportal Bizarna poškodba zvezdnika lige NBA

Clippers želijo zadržati peto mesto

LA Clippers so na dobri poti, da osvojijo peto mesto na zahodu. | Foto: Reuters LA Clippers so na dobri poti, da osvojijo peto mesto na zahodu. Foto: Reuters Nadaljevalo se je v Los Angelesu in San Antoniu. Clippers so gostili in premagali že odpisani Portland. S tem so se utrdili na petem mestu, a jim sosedi na razpredelnici dihajo za ovratnik.  V nedeljo jih čaka gostovanje v Phoenixu. "Začeli smo malo počasi," je dejal center Clippersov Ivica Zubac. Clippers so za Portlandom zaostajali za deset točk, preden so zaostanek ob polčasu zmanjšali na šest. "Vedeli smo, da se moramo pobrati, potrebovali smo zmago, zato smo prišli na parket z veliko energije in opravili delo."

Pri San Antoniu, enem izmed treh teksaških klubov, ki so ostali brez končnice, kar se trojki Dallas-Houston-San Antonio v ligi NBA ni pripetilo že štiri desetletja, je gostovala Minnesota in v strelskem festivalu zmagala s 151:131. Dvoboj je bil odigran v Austinu, kjer ima San Antonio svojo ekipo v razvojni G-ligi, Timberwolves pa so z zmago zadržali upanje, da bi se povzpeli na sedmo mesto.

Luka Dončić
Sportal Kdo je kriv? "Popoln polom kluba. To je sramota!"

V nedeljo zadnja tekma Dallasa

V nedeljo sledi sklepno dejanje rednega dela lige NBA, ko bo na delu vseh 30 klubov. Med njimi bo tudi Dallas, za katerega pa Luka Dončić, drugi najboljši strelec lige NBA v tej sezoni, ne bo igral.

Ljubljančan se prvič po treh sezonah ni uvrstil v play-off, ob pogledu na gnečo, ki prevladuje v zahodni konferenci med petim in devetim mestom, pa mu je lahko še kako žal, da v tej sezoni pod vodstvom Jasona Kidda in številnih kadrovskih menjavah ob tako dobri igralski statistiki ni dosegel boljšega klubskega uspeha. Dončić je postal šele drugi košarkar v zgodovini lige NBA, ki je sezono končal s povprečjem vsaj 32 točk, osmih skokov in osmih asistenc na tekmo. Prvi, ki mu je to uspelo, je bil legendarni Michael Jordan v sezoni 1988/89.

Liga NBA, 8. april:

V končnico lige NBA so se uvrstili:

Vzhod:
1.    Milwaukee Bucks* (Goran Dragić)
2.    Boston Celtics*
3.    Philadelphia 76ers*
4.    Cleveland Cavaliers*
5.    New York Knicks*
6.    Brooklyn Nets*
7.    Miami Heat*
8.    Atlanta Hawks*
9.    Toronto Raptors*
10.    Chicago Bulls*

Zahod:
1.    Denver Nuggets* (Vlatko Čančar)
2.    Memphis Grizzlies*
3.    Sacramento Kings*
4.    Phoenix Suns*
5.    Los Angeles Clippers
6.    Golden State Warriors
7.    New Orleans Pelicans
8.    Los Angeles Lakers 
9.    Minnesota Timberwolves*
10.   Oklahoma City Thunder*

* že zagotovljeno to mesto

Lestvica

Končnica lige NBA:

Zahod, 1. krog:

Denver (1) - ? (8)
Memphis (2) - ? (7)
Sacramento (3) - ? (6)
Phoenix (4) - ? (5)

Zahod, play-in:
? (7) - ? (8)?
(9) – Oklahoma City (10)

Vzhod: 1. krog:

Milwaukee (1) - ? (8)
Boston (2) - ? (7)
Philadelphia (3) – Brooklyn (6)
Cleveland (4) – New York (5)

Vzhod, play-in:
Miami (7) – Atlanta (8)
Toronto (9) – Chicago (10)

V play-inu (dodatnih kvalifikacijah) si bo zmagovalec dvoboja med 7. in 8. klubom konference zagotovil končno sedmo mesto, poraženec pa se bo ob prednosti domačega igrišča za končno osmo mesto pomeril z zmagovalcem obračuna med 9. in 10. klubom.

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Konec je: slovo in molk Luke Dončića
Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Vroča kri v Dallasu: "Dončić je cmera. On ni vodja."
Ne spreglejte