Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 1. 2020,
6.31

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

LeBron James Anthony Davis Los Angeles Lakers New York Knicks Toronto Raptors

Sreda, 8. 1. 2020, 6.31

4 leta, 3 mesece

Liga NBA, 7. januar

Anthony pokopal prvake lige, Lakers uničili Kratkohlačnike #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Carmelo Anthony | Carmelo Anthony je odločil tekmo v Torontu.  | Foto Getty Images

Carmelo Anthony je odločil tekmo v Torontu.

Foto: Getty Images

Košarkarji Los Angeles Lakers so v domači dvorani Staples Center s 117:87 obračunali z New York Knicks in zabeležili šesto zaporedno zmago, branilci naslova v ligi NBA Toronto Raptors pa so doma izgubili proti Portlandu (99:101), pri katerem je z 28 točkami in košem za zmago izstopal veteran Carmelo Anthony. Memphis je bil pred domačimi navijači boljši od Minnesote (119:112).

Ponoči je bilo v ligi NBA na sporedu šest tekem, a brez slovenskega pridiha. Moštva slovenskih legionarjev so namreč imela prost večer. A nič ne de, večer je bil kljub temu zanimiv.

Vrhunci obračuna med LA Lakers in NY Knicks (117:87):

Zadnjo tekmo večera so odigrali v dvorani Staples Center, kjer so Los Angeles Lakers s 117:87 odpravili letos skromne, a občasno zelo neugodne NY Knicks, ki so že dvakrat presenetili Dallas Luke Dončića.

Pri Jezernikih je bil najbolj razigran njihov prvi zvezdnik LeBron James, ki je dosegel 31 točk, na strani poražencev pa je s 15 točkami in 10 skoki izstopal Julius Randle.

Anthony Davis si je v tretji četrtini poškodoval hrbet in v bolečinah zapustil parket.

V Brooklynu so igrali podaljšek, v katerem so domači Nets s 103:111 izgubili proti Oklahomi City Thunder, kjer je z 28 točkami izstopal Chris Paul.

Veteran Carmelo Anthony pokopal prvake lige NBA

Tesno je bilo tudi v Torontu, kjer so branilci naslova z 99:101 izgubili proti gostom iz Portlanda. Pri zmagovalcih sta bila najbolj razigrana desetkratni udeleženec tekme zvezd All-Star Carmelo Anthony (28 točk, vključno z odločilnim košem za zmago) in Damian Lillard z 20 točkami in devetimi asistencami, medtem ko je pri gostiteljih zgolj en košarkar z več kot 20 točkami. Kyle Lowry jih je dosegel 24, zraven pa prispeval še deset asistenc.

Minuta molka za pokojnega komisarja

Raptors so se z videoposnetkom in minuto molka pred začetkom tekme spomnili nedavno preminulega dolgoletnega komisarja Davida Sterna.

Tudi Cleveland Cavaliers so (kljub 30 točkam in devetim skokom Kevina Lovea) izgubili na domačem terenu. S 115:113 so jih premagali Detroit Pistons, kjer sta bila med bolj razpoloženimi rezervist Derrick Rose (24 točk, sedem asistenc) in Andre Drummond s 23 točkami in kar 20 skoki.

Tudi v Phoenixu so navijači spremljali poraz domačega moštva. Phoenix Suns so s 103:114 izgubili proti gostom iz Sacramenta. Slednjim je v tretji četrtini uspelo nadoknaditi 21 točk zaostanka in so se tako veselili 15. zmage v sezoni. De'AaronFox je k zmagi prispeval 27 točk, srbski košarkar Nemanja Bjelica pa 19.

Liga NBA, 7. januar:

Lestvica:

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Dončićev statistični nasmeh in šefova obljuba: Pridem v Slovenijo
Luka Dončić
Sportal Vroči Dončić zgrabil Bike za roge, Jokiću nov "jugoslovanski" rekord #video
Ne spreglejte