Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 3. 2024,
7.52

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Oklahoma CIty Thunder Los Angeles Clippers Milwaukee Bucks Minnesota Timberwolves Liga NBA NBA

Torek, 5. 3. 2024, 7.52

1 mesec, 3 tedne

Liga NBA, 4. marec

Minnesota s pomočjo LA Lakers do prvega mesta #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Los Angeles Lakers | Jezerniki so bili boljši od Oklahome Cityja, ki se je tako poslovila od vodilnega položaja na zahodu. | Foto Reuters

Jezerniki so bili boljši od Oklahome Cityja, ki se je tako poslovila od vodilnega položaja na zahodu.

Foto: Reuters

V noči na torek je bilo v ligi NBA odigranih šest tekem. Luka Dončić je z Dallasom počival, a tudi prejel priznanje za najboljšega igralca meseca zahodne konference. Na zahodu je po novem v vodstvu Minnesota. Po zmagi nad Portlandom je prehitela Oklahomo City, ki je ostala praznih rok proti moštvu Los Angeles Lakers. Druga ekipa iz mesta angelov, Los Angeles Clippers, je na gostovanju proti Milwaukee Bucks klonila s 106:113. Milwaukee je tako zmagal že šestič zapored, čeprav zanj ni igral Giannis Antetokounmpo.

Luka Dončić
Sportal NBA priznava: Ni boljšega od Luke Dončića

Jezerniki so na domačem parketu prišli do 34. zmage v sezoni, Oklahomi pa zadali 19. poraz. Slednja z razmerjem zmag in porazov 42-19 zdaj zaseda drugo mesto v zahodni konferenci, vodstvo je prevzela Minnesota (43-19) po sinočnji zmagi nad Portlandom. Lakers (34-29) so na devetem mestu na zahodu.

Vrhunci dvoboja med LA Lakers in Oklahomo:

Za domače je tokrat 26 točk dosegel D'Angelo Russell, 24 jih je pristavil Anthony Davis, 19 pa LeBron James, ki je ob tem dodal še 11 skokov in osem podaj. Na drugi strani je bil z 20 točkami najuspešnejši Shai Gilgeous-Alexander.

Milwaukee premagal LA Clippers brez Giannisa

Damian Lillard je proti LA Clippers dosegel 41 točk. | Foto: Reuters Damian Lillard je proti LA Clippers dosegel 41 točk. Foto: Reuters Doma je slavila tudi Minnesota, ki je s 119:114 premagala Portland (17-43). Rudy Gobert je s 25 točkami in 16 skoki vpisal še 43. dvojni dvojček v sezoni, Mike Conley je dodal 19 točk in sedem podaj. Pri Portlandu je sicer blestel Anfernee Simons s 34 točkami in 14 podajami, medtem ko je 26 točk dosegel Duop Reath.

Košarkarji Clippers (39-21), ki so na četrtem mestu na zahodu, so morali tokrat priznati premoč drugouvrščeni ekipi iz vzhodne konference, Milwaukee Bucks (41-21), ki so zmagali še šestič zaporedoma.

Bucks so igrali brez poškodovanega grškega zvezdnika Giannisa Antetokounmpa, se je pa zato z 41 točkami izkazal Damian Lillard, 28 jih je ob 16 skokih s klopi dodal še Bobby Portis. Za ekipo iz Los Angelesa sta po 29 točk zabeležila Paul George in James Harden.

Chicago po preobratu zmagal v Sacramentu

Coby White je proti Sacramentu prispeval kar 37 točk. | Foto: Reuters Coby White je proti Sacramentu prispeval kar 37 točk. Foto: Reuters Na preostalih tekmah so Memphis Grizzlies premagali Brooklyn Nets in prekinili niz petih tekem brez zmage, Utah Jazz je na krilih 38 točk, desetih skokov in sedmih podaj Jordana Clarksona s 127:115 premagal zadnjo ekipo zahoda Washington Wizards, Chicago Bulls pa so v Sacramentu premagali kralje s 113:109. Za bike je Coby White vpisal 37 točk, DeMar DeRozan pa 33. Chicago je dobil zadnjo četrtino s 36:18, prednost Sacramenta pred osmouvrščenim Dallasom pa se je tako na lestvici zahodne konference še zmanjšala.

Dallas Mavericks z Luko Dončićem, prejemnikom nagrade za najboljšega igralca meseca februarja zahodne konference, naslednji obračun po nedeljskem domačem porazu proti Philadelphii čaka v noči na sredo, ko bo v centru American Airlines gostovala Indiana (2.30). Dončić je zaradi težav z gležnjem vprašljiv za nastop.

Liga NBA, 4. marec:

Lestvica:

Luka Dončić Boston Dallas
Sportal Najboljša ekipa lige NBA igraje opravila z Dončićevim Dallasom #video
Luka Dončić
Sportal Dončić obrnil prst proti sebi: Na meni je
Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Uživancija v vragolijah Luke Dončića #video
Ne spreglejte