Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 4. 2023,
8.06

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,24

2

Natisni članek

Denver Nuggets Vlatko Čančar Vlatko Čančar Goran Dragić Goran Dragić Milwaukee Bucks NBA Liga NBA

Sreda, 5. 4. 2023, 8.06

1 leto

LIGA NBA, 4. APRIL

Dončić ima še upanje, zmaga za Dragića, poraz za Čančarja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,24

2

Goran Dragić | Goran Dragić bo z Milwaukeejem na delu pri Washingtonu. | Foto Reuters

Goran Dragić bo z Milwaukeejem na delu pri Washingtonu.

Foto: Reuters

Po dnevu premora je bilo v noči na sredo v ligi NBA na sporedu kar 13 tekem. Priložnost sta dobila tudi Goran Dragić in Vlatko Čančar, ki pa se nista naigrala. Dragić se je z Milwaukeejem veselil zmage v Washingtonu s 140:128, Čančar pa je z Denverjem izgubil na gostovanju v Houstonu s 124:103. Luka Dončić bo z Dallasom aktiven v noči na četrtek, ko bodo Mavs gostili Sacramento Kings. Ponoči pa je tekmec za dodatne kvalifikacije, Oklahoma City Thunder, izgubil.

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Dončić odločno zanikal govorice

V prestolnici ZDA je znova blestel Giannis Antetokounmpo s trojnim dvojčkom - 28 točk, 11 skokov in 10 podaj. En skok je za trojni dvojček manjkal Jrueju Holidayju s 26 točkami, 10 podajami in devetimi skoki, Bobby Portis je na poti k rekordu v rednem delu lige k zmagi dodal 19 točk in kar 20 skokov.

Goran Dragić se ni naigral. V dobrih 14 minutah je dosegel dve točki iz prostih metov, zgrešil pa vse tri poskuse, da bi iz igre zadel koš. Temu je v statistiko dodal skok in tri podaje. Milwaukee prepričljivo vodi na lestvici, saj je dosegel že 57. zmago na 79 tekmah.

Pri gostiteljih, manjkali so nosilci igre Bradley Beal, Kristaps Porzingis in Kyle Kuzma, je bil s 24 točkami najboljši Kendrick Nunn. "Bilo je težko. A gre za zverinske ekipe - Philadelphio, Boston, New York in Cleveland," je po teki povedal Antetokounmpo ter posredno nakazal, da ga v končnici čaka še veliko dela.

Denver presenetljivo izgubil proti Houstonu

Denver ostaja pri 52 zmagah in vodi v zahodni konferenci, presenetljivo pa je izgubil pri zadnjeuvrščeni ekipi v Houstonu s 124:103. Za zmagovalce je 32 točk dosegel Jalen Green, tekmo pa so odločili razpoloženi soigralci, saj je še šesterica teksaških košarkarjev dosegla dvomestno število košev. Eden od ključnih elementov tekme je bil tudi skok, ki so ga gostitelji dobili s 55:47.

Za Denver je Michael Porter Jr. dosegel 23 točk, Nikola Jokić pa 14 točk in 10 skokov. Vlatko Čančar je v petih minutah in pol na koš vrgel enkrat in zgrešil, dosegel pa dve asistenci. Sicer pa je Denver tekmo izgubil v zadnji četrtini. To so gostitelji dobili kar z 38:18.

Vrhunci tekme v Houstonu:

Zelo razočaran je bil nad zadnjim delom trener Denverja Michael Malone: "Če bomo tako igrali v play offu, bomo izpadli v prvem krogu. Opraviti moramo svoje delo. Danes smo bili premehki. Nihče ni prevzel odgovornosti in za sabo potegnil ekipe."

"Začeli smo dobro, na koncu pa je bilo vse na njihovi strani. Tudi ko smo imeli odprt met, nismo zadeli. Nismo zadevali prostih metov, bili so boljši v skoku, delali so blokade. Ni nam šlo," pa je dodal Jokić.

Omeniti velja še zmago tretjeuvrščene Philadelphie v derbiju vzhoda nad drugouvrščenim Bostonom s 103:101. Joel Embiid je za zmagovalce dosegel kar 52 točk, tudi odločilna prosta meta 9,8 sekunde pred koncem za neulovljivih 103:96. Temu je dodal 13 skokov. Derrick White je dosegel 26 točk za Boston.

Dončić lahko še upa

Pomembno zmago je v boju za nadaljevanje sezone dosegla Minnesota. Ta je pri Brooklynu slavila s 107:102 in ima zdaj na zahodu v boju za končnico tri zmage prednosti pred Dallasom Luke Dončića. Na treh zmagah razlike ostaja tudi New Orleans, ki je na domačem parketu s 101:103 izgubil s Sacramentom. Se pa je slovenski košarkar lahko razveselil poraz Oklahoma City Thunder, ki so bili prekratki pri prvakih Golden State Warriors. Oklahoma ima zmago in tekmo več od Dallasa. Če si Dončić in druščina želijo podaljšati sezono in igrati v dodanih kvalifikacijah za končnico, bi morali imeti na koncu rednega dela eno zmago več od tekmeca, saj imajo izplen na medsebojnih tekmah slabši. Dallas mora odigrati še tri tekme, naslednja je v noči na četrtek proti Sacramento Kings, Oklahoma dve.

Taka je tudi prednost Los Angeles Lakers, ki so po podaljšku prišli do zmage s 135:133 pri Utahu. Za četrto zaporedno zmago moštva iz mesta angelov je LeBron James dosegel 37 točk, Anthony Davis pa 21 točk in 14 skokov. Zdaj Los Angeles nestrpno pričakuje četrtkov mestni derbi Clippers - Lakers.

V boju za 10. mesto je tako kot kaže ulovljiva le še Oklahoma. Ta je danes izgubila na gostovanju pri Golden State Warriors s 136:125 in ima v boju za play inn zmago prednosti pred Dallasom. Stephen Curry in Jordan Poole sta za prvake dosegla 34 oz. 30 točk. Odločala je zadnja četrtina, ki jo je Golden State dobil s 34:19.

Dallas ima do konca rednega dela še tri tekme. Že nocoj je na sporedu eden odločilnih obračunov s Sacramentom.

Liga NBA, 4. april:

Lestvica:

Preberite še:

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Predaja? Dončić morda že odigral zadnjo tekmo.
Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Dončića izžvižgali v Miamiju, sledilo je novo razočaranje #video

 

Ne spreglejte