Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 3. 2024,
6.14

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,20

Natisni članek

Giannis Antetokounmpo Luka Dončić Luka Dončić Dallas Mavericks Milwaukee Bucks Boston Celtics Liga NBA

Nedelja, 31. 3. 2024, 6.14

1 mesec

Liga NBA, 30. marec

Najboljša ekipa lige ponudila priložnost Dallasu, Dončić spet pod vprašajem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,20
Boston Celtics | Boston Celtics so že pri 58 zmagah. | Foto Reuters

Boston Celtics so že pri 58 zmagah.

Foto: Reuters

V noči na nedeljo so se v ligi NBA igrale samo tri tekme. V tekmi, ki je najbolj zanimala Dallas Mavericks in Luko Dončića, so Boston Celtics s 104:92 premagali New Orleans Pelicans (45-29), ki je na zahodu na petem mestu, ob odigrani tekmi več pa imajo pelikani zdaj le zmago več od šestega Dallasa, ki bi v noči na nedeljo ob morebitnem ugodnem razpletu in zmagi nad Houstonom lahko skočil na peto pozicijo. Do zmag so danes prišli še Milwaukee Bucks in Orlando Magic.

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Po norem trilerju Dallas in Dončić vstala od mrtvih

Košarkarji Bostona so se po dveh zaporednih porazih z Atlanto, ki je nazadnje slavila po podaljšku, uspešno pobrali in se proti New Orleans Pelicans uspešno vrnili na zmagovita pota. Kelti so na svoji 74. tekmi sezone prišli še do 58. zmage. Ob polčasu so vodili z 59:57, nato pa so v tretji četrtini tekmecem dovolili le enajst točk in prišli do dvomestne prednosti, na koncu pa zmage s 104:92. 
"Najprej smo imeli kar nekaj težav, a so fantje naredili dobro delo in ohranili mirno kri ter odgovorili na najboljši možni način – z našo obrambo in učinkovito igro v napadu," je po koncu dejal trener Bostona Joe Mazzulla.

Jayson Tatum je ob zmagi dosegel 23 točk in devet skokov, Kristaps Porzingis je srečanje končal z dvojnim dvojčkom – 19 točk, 10 skokov. Pri pelikanih, ki so še peto tekmo zapored pogrešali Brandona Ingrama, je Zion Williamson 25 točkam dodal še devet skokov. New Orleans je izgubil 29. v sezoni in ima zdaj na izjemno izenačenem zahodu na petem mestu enako število porazov kot šesti Dallas, a ima ob odigrani tekmi več zmago več.

Dallas Mavericks (44 zmag, 29 porazov) z Luko Dončićem po dveh zaporednih zmagah nad Sacramentom naslednjič igrajo v noči na ponedeljek, ko bodo ob 1.00 gostovali v Houstonu. Nastop Dončića je tako kot že zadnjih nekaj tekmah pod vprašajem, a tokrat ne zaradi bolečin v ahilovi tetivi, temveč zaradi težav z desnim kolenom, s katerim je imel Slovenec nekaj težav ob zadnji zmagi nad Sacramentom.

Giannis Antetokounmpo se je na koncu veselil zmage nad Bogdanom Bogdanovićem. | Foto: Reuters Giannis Antetokounmpo se je na koncu veselil zmage nad Bogdanom Bogdanovićem. Foto: Reuters Milwaukee boljši od Atlante

Milwaukee Bucks so po dveh zaporednih porazih prišli do zmage na gostovanju pri Atlanti Hawks, ki so klonili prvič po štirih zaporednih zmagah. Bucks so v State Farm Areni zmagali s 122:113 kljub 38 točkam (5/8 za 3) Bogdana Bogdanovića, ki je svojemu strelskemu dosežku dodal še deset skokov, kar 17 točk pa je dosegel v zadnji četrtini. Na drugi strani je Milwaukee zaradi osebnih razlogov pogrešal Damiana Lillarda, Bucks pa so na šesti tekmi sezone, ko so pogrešali 33-letnega ostrostrelca, prišli do svojega prvega uspeha. Giannis Antetokounmpo je ob zmagi dosegel 36 točk, ujel je 16 odbitih žog. 

Orlando Magic so s 118:88 premagali Memphis Grizzlies. Gostje so ob zmagi v kia Centru v Orlandu s polovično uspešnostjo metali za tri, zadeli so kar 22 trojk iz 44 poskusov, kar devet košarkarjev pa je doseglo vsaj eno trojko, sedem jih je bilo na koncu po točkah dvomestnih. Wendell Carter Jr. (13 sk.), Jalen Suggs in Cole Anthony so prispevali po 15 točk, za Memphis je točko več ob enajstih skokih dosegel Jordan Goodwin.

Liga NBA, 30. marec:

Lestvica:

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Dončić legendarnemu Srbu jasno pokazal, kaj si misli #video
Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Pred izjemnim Dončićem le še eden
Dejounte Murray
Sportal Nora tekma v Atlanti, vprašaj pri Luki Dončiću #video
Ne spreglejte