Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 3. 2024,
7.30

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,48

Natisni članek

NBA draft nabor NBA Dallas Mavericks Vlade Divac Luka Dončić Luka Dončić Sacramento Kings

Sobota, 30. 3. 2024, 7.30

1 mesec

Po tekmi Sacramento Kings : Dallas Mavericks (103:107)

Dončić legendarnemu Srbu jasno pokazal, kaj si misli #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,48
Luka Dončić Dallas Mavericks | Luka Dončić je proti Sacramentu dosegel 26 točk. | Foto Reuters

Luka Dončić je proti Sacramentu dosegel 26 točk.

Foto: Reuters

Košarkarji Dallas Mavericks so v noči na soboto po preobratu prišli do pomembne zmage nad Sacramento Kings (107:103). Ena glavnih vlog je znova pripadla Luki Dončiću, ki je bil s 26 točkami na koncu drugi strelec srečanja, nase pa je opozoril tudi ob zaključku, ko je po izvajanju prostih metov poslal posebno sporočilo nekdanjemu športnemu direktorju Sacramento Kings Vladi Divcu.

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Po norem trilerju Dallas in Dončić vstala od mrtvih

Ko je Dallas dobrih devet minut pred koncem tekme proti Sacramentu zaostajal z 82:92 in ni niti enkrat vodil na tekmi, je bilo v Golden 1 Centru vse pripravljeno na slavje domače zasedbe, ki tako kot Dallas lovi nujne zmage v boju za končnico. A Mavericks so še enkrat v odločilnih trenutkih pokazali pravi obraz in na koncu razžalostili navijače Sacramenta, ki so še drugič v nekaj dneh razočarano zapuščali dvorano v prestolnici Kalifornije. Med njimi je bil tudi nekdanji športni direktor Sacramenta Vlade Divac, ki si je srečanje ogledal iz prve vrste. In ravno legendarni Srb je bil v zadnjih sekundah tarča prav posebnega sporočila Luke Dončića.

Slovenec se je namreč štiri sekunde pred koncem po prekršku Murrayja postavil na črto prostih metov, bil v drugo uspešen in potrdil zmago gostov. A še bolj kot zadeti prosti met je odzvanjala gesta Dončića po tem, ko se je obrnil proti Divcu mu šaljivo pomahal, nato pa dejal, da bi ga moral "Divac izbrati na naboru".

Nekdanji legendarni srbski košarkar je sicer leta 2020 odstopil z mesta generalnega direktorja Sacramento Kings, po prenehanju delovanja funkcije pa priznal, da mu je vodstvo kluba med drugim ob koncu sodelovanja očitalo tudi nabor leta 2018, ko je Sacramento namesto Dončića izbral Marvina Bagleyja, ki je zatem leta 2022 odšel k Detroitu, letos pa nosi dres Washingtona. Divac je takrat vztrajal, da Sacramento bolj potrebuje košarkarja na položaju krilnega centra, na račun tega pa iz rok izpustil Dončića. "To je bil glavni očitek in prav imate, zmotil sem se," je takrat priznal Divac, ki je tokrat lahko znova opazoval veličino igre slovenskega asa.

Ta je srečanje ob zmagi nad Sacramentom kljub težavam z bolečinami v desni nogi končal pri 26 točkah, devetih skokih in 12 asistencah, z ekipo pa se je veselil 44. zmage v sezoni, s katero je zdaj zasidran na šesto mesto zahodne konference, ki še vodi neposredno v končnico. Sacramento je zdaj osmi. "Danes smo z izjemo Irvinga igrali zanič, pa smo vseeno zmagali. Pokazali smo, kako si zaupamo, ta ekipa je res posebna," je bil po koncu zadovoljen slovenski košarkar.

Preberite še:

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Pred izjemnim Dončićem le še eden
Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Luki Dončiću se že dolgo ni tako smejalo
Dejounte Murray
Sportal Nora tekma v Atlanti, vprašaj pri Luki Dončiću #video
Ne spreglejte