Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 1. 2023,
6.53

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Milwaukee Bucks Boston Celtics Liga NBA NBA

Sreda, 4. 1. 2023, 6.53

1 leto, 3 mesece

LIGA NBA, 3. JANUAR

Boston je dobil pravo porcijo od Oklahome, Antetokounmpo do rekorda kariere

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Oklahoma City Thunder | Košarkarji Oklahome so Bostonu nasuli kar 150 točk. | Foto Reuters

Košarkarji Oklahome so Bostonu nasuli kar 150 točk.

Foto: Reuters

V noči na sredo so bile v ligi NBA na sporedu le tri tekme. Najboljša ekipa lige Boston Celtics je gostovala pri Oklahomi in nepričakovano visoko izgubila.

Luka Dončić Giannis Antetokounmpo
Sportal V Stožicah se obeta veliki spektakel z Dončićem in Antetokounmpom
Luka Dončić
Sportal Fantastično, kakšno priznanje za Luko Dončića

Ljubitelji košarke so na tekmi med Oklahoma City Thunder in Boston Celtics pričakovali gladko zmago drugih, a se je zgodilo ravno nasprotno. Oklahoma je Bostonu, trenutno najboljši ekipi v ligi NBA, nasula neverjetnih 150 točk in zmagala z izidom 150:117. Ob tem velja povedati, da za domačo ekipo ni igral Shai Gilgeous-Alexander, ki trenutno spada med najboljše košarkarje v ligi NBA.

Pri Oklahomi je bil s 25 točkami najbolj razpoložen Josh Giddey. | Foto: Reuters Pri Oklahomi je bil s 25 točkami najbolj razpoložen Josh Giddey. Foto: Reuters

Pri Oklahoma City Thunder je bilo razpoloženih kar nekaj igralcev. Josh Giddey je dosegel 25 točk, kar je njegov rekord v sezoni. Lu Dort je prispeval 23 točk, Jalen Williams, Tre Mann in Isaiah Joe pa so dosgeli po 21 točk. Met iz igre Oklahome je bil nekaj več kot 59-odstoten (59,2 odstotka).

"Po tekmi sem jim dejal, da morajo vedeti, kaj jih je pripeljalo do tega. Včeraj smo imeli odličen trening in v igro smo šli zelo osredotočeni. To nam je omogočalo, da smo se zabavali. Tega ne smemo pozabiti," je po tekmi dejal Mark Daigneault, trener Oklahome.

Pri Bostonu sta bila najboljša Jaylen Brown z 29 točkami in Jayson Tatum, ki jih je prispeval 27.

Giannis Antetokounmpo je dosegel rekord kariere. | Foto: Reuters Giannis Antetokounmpo je dosegel rekord kariere. Foto: Reuters

Antetokounmpo do rekorda kariere

Milwaukee se je pomeril z Washingtonom in zmagal s 123: 113. Grški zvezdnik severnoameriške košarkarske lige NBA Giannis Antetokounmpo je s 55 točkami dosegel rekord kariere. 

"Poskušam sprejemati dobre odločitve, poskušam biti agresiven vso tekmo in na koncu je enačba preprosta: poskušamo zmagovati," je dejal Antetokounmpo in dodal: "Igramo dobro košarko. Res dobro smo igrali tudi v obrambi. Vsakič poskušam narediti vse, kar je v moji moči, da bi ekipa zmagala."

Antetokounmpo je postal šele četrti igralec v zgodovini lige NBA, ki je na treh zaporednih tekmah dosegel vsaj 40 točk, deset skokov in pet podaj. Pred njim so ta mejnik dosegli Russell Westbrook, Elgin Baylor in Wilt Chamberlain.

Utah Jazz je doma tesno izgubil proti Sacramento Kings. Kralji iz Sacramenta so pod taktirko De'Aarona Foxa, ki je zadel manj kot sekundo pred piskom sirene, s 117:115 premagali Utah Jazz. Fox je tekmo končal s skupno 37 točkami, od tega jih je 20 dosegel v zadnji četrtini.

Dončića in Dallas v noči na petek čaka ravno Boston

Noč na sredo je sicer minila brez slovenskega predstavnika. Luka Dončić bo z Dallasom v noči na petek gostil ravno Boston, Čančar bo z Denverjem isti večer gostil LA Clippers, Chicago z Goranom Dragićem pa se bo dan prej pomeril z ekipo Brooklyn Nets.

Liga NBA, 3. januar:

Lestvica:

Preberite še:

Giannis Antetokounmpo Luka Dončić
Sportal Grki napovedali prijateljsko tekmo leta
Dallas San Antonio Luka Dončić
Sportal Dončić se ne ustavlja: tretjič v enem tednu več kot 50 točk
Ne spreglejte