Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 3. 2023,
4.29

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,79

13

Natisni članek

Milwaukee Bucks Goran Dragić Goran Dragić Jason Kidd Joel Embiid Philadelphia 76ers Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić Liga NBA

Četrtek, 30. 3. 2023, 4.29

1 leto

Liga NBA, 29. marec

Nov udarec za Dončića, ki se je znašel v hudi godlji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,79

13

Luka Dončić Dallas Mavericks | Foto Luka Dončić je dosegel 24 točk, a na koncu z ekipo Dallasa ostal praznih rok.

Foto: Luka Dončić je dosegel 24 točk, a na koncu z ekipo Dallasa ostal praznih rok.

Luka Dončić je z Dallasom v ligi NBA zabeležil nov poraz, ki je zasedbo Jasona Kidda v boju za končnico spravil še v bolj neugoden položaj. Mavericks so tokrat s 108:116 izgubili na gostovanju pri Philadelphii 76ers, Dončić pa je bil s 24 točkami, desetimi skoki in osmimi asistencami prvi igralec svoje ekipe, a to na koncu ni bilo dovolj za zmago. Goran Dragić je z Milwaukee Bucks s 149:136 premagal Indiano Pacers, a se ob tem v slabih petih minutah na parketu ni vpisal med strelce.

Učinek Luke Dončića: 24 točk (5/11 za 2, 4/9 za 3, 2/2 prosti meti), 10 sk., 8 as., 1 blokada, 4 izg. žoge v 37:10
Učinek Gorana Dragića: 0 točk, 1 ukr. žoga, 2 izg. žogi v 4:42

Čeprav je po zadnji zmagi Dallas Mavericks nad Indiano v zasedbi iz Teksasa posijalo nekaj optimizma, pa je obračun s Philadelphio znova razkril številne pomanjkljivosti in težave v ekipi, ki jo vodi Jason Kidd. Mavericks so sicer proti 76ers vodili tudi z 12 točkami naskoka, a so po izjemno medli predstavi v končnici tekme na koncu ostali praznih rok (108:116) ter se tako podpisali pod že svoj peti poraz na zadnjih šestih tekmah. Dallas je 13. v tej sezoni na koncu zabeležil poraz, čeprav je med srečanjem vodil že z dvomestno razliko.

Vrhunci tekme:

S skupno 40. porazom v sezoni pa so Luka Dončić in soigralci v vse bolj nezavidljivem položaju v boju za vsaj deseto mesto in play-in, ki bi Dallasu omogočil boj za končnico. Mavericks so zdaj pri izkupičku 37-40, deseta Oklahoma pa ima ob 39 porazih 38 zmag, saj je moštvo Marka Daigneaulta danes po košu Jalena Williamsa 0,1 sekunde pred koncem s 107:106 ugnalo Detroit in še otežilo položaj Dallasa. Pomembno zmago pa so si priigrali tudi devetouvrščeni košarkarji LA Lakers, ki so premagali Chicago (121:110) in so zdaj tako kot osmi New Orleans pri izkupičku 38-38. 

Do konca rednega dela Dončića in druščino čakata še gostovanji v Miamiju (2. april) in Atlanti (3. april), nato pa tri tekme v domači dvorani American Airlines, proti Sacramentu (6. april), Chicagu (8,. april) in San Antoniu (9. april). 

Dončić ostaja optimist, Irving nekoliko manj  Luka Dončić Dallas Mavericks | Foto: Reuters Foto: Reuters

"Še vedno imamo priložnosti, zato ne smemo kar tako obupati," je po porazu med drugim dejal Luka Dončić, ki tako še ostaja optimističen. Bolj neposreden je bil Kyrie Irving: "Znašli smo se v hudi j*** godlji." Trener Jason Kidd pa je med drugim po tekmi s Philadelphio povedal, da je v ponedeljek po zmagi nad Indiano z Dončićem in Irvingom imel "odličen pogovor" in da se je počutil kot "del ekipe, ki gre v pravo smer. A to ni trajalo dolgo. Mogoče bomo morali k takim pogovorom in sestankom dodati še kakšnega igralca, da bodo tudi oni igrali dobro," je v novem nenavadnem komentarju po tekmi dogajanje povzel strateg Dallasa.

Dober začetek in slab konec

A še bolj kot nezavidljiv položaj na lestvici zahodne konference v oči bodejo neprepričljive predstave Mavericksov, ki so proti Philadelphii, tako kot že večkrat v tej sezoni, popustili v najpomembnejših trenutkih srečanja. Dallas je sicer srečanje dobro odprl, v prvi četrtini je prednost gostov po trojki Maxija Kleberja slabe štiri minute pred koncem prvega dela tekme narasla na 23:12, prva četrtina pa se je končala z vodstvom s 37:28. Košarkarji Dallasa pa so bili v prednosti tudi ob odhodu na najdaljši odmor na srečanju, ko so vodili z 62:57.

Joel Embiid z blokado Luki Dončiću v zadnji minuti srečanja. | Foto: Reuters Joel Embiid z blokado Luki Dončiću v zadnji minuti srečanja. Foto: Reuters

V tretjem delu, ki se je zaradi težav z obročem na enem izmed košev začel z manjšo zamudo, je nato Philadelphia z delnim izidom 17:9 prešla v vodstvo s 74:71, a so nato Mavs odgovorili z 10:2 in znova povedli. Še dobrih osem minut pred koncem je Dallas po košu Kyrierja Irvinga s polrazdalje povedel s 101:98, a je nato na drugi strani stvari v svoje roke prevzel eden izmed glavnih kandidatov za naziv MVP Joel Embiid, ki je z nekaj koši svojo ekipo popeljal v vodstvo (105:103). Dobre tri minute pred koncem je nato Dončić zadel še step back trojko in svoje moštvo približal na tri točke zaostanka (108:111), a to Philadelphie v končnici ni zmedlo, dobro minuto pred koncem je srečanje z dvema zadetima prostima metoma praktično dokončno odločil James Harden, 76ers pa so na koncu slavili s 116:108.

Ob novem razočaranju je bil Dončić, ki je na treningu pred tekmo znova navdušil z neverjetnim metom, na koncu s 24 točkami (5/11 za 2, 4/9 za 3, 2/2 prosti meti), desetimi skoki in osmimi asistencami prvi igralec svojega moštva, Irving je dosegel točko manj od Slovenca, dvomestno število točk pa je pri Dallasu dosegel še Tim Hardaway Jr., in sicer 21 točk. Pri Philadelphii, ki je zadnjo četrtino dobila s 27:17, je Embiid 25 točkam dodal še devet skokov, Tyrese Maxey se je podpisal pod 22 točk.

Dončićev neverjeten met na treningu v Filadelfiji:

Luka Dončić
Sportal Dončić čaral, užival in zmagal, Dragić dočakal velik trenutek! #video
Luka Dončić
Sportal Čudežna podaja Dončića, ki je obnorela svet #video

Goran Dragić je zaigral na svoji drugi tekmi v dresu Milwaukeeja. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Goran Dragić je zaigral na svoji drugi tekmi v dresu Milwaukeeja. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Dragić še čaka na prvo točko, Sacramento prvič po letu 2006 v končnico

V povsem drugačnem vzdušju pa so košarkarji Milwaukee Bucks, pri katerih je Goran Dragić dobil priložnost še na drugi tekmi zapored, a je tudi tokrat ostal brez prvih točk za svoje novo moštvo. Izkušeni slovenski košarkar je tokrat ob zmagi svoje ekipe nad Indiano v slabih petih minutah na parketu vknjižil eno ukradeno žogo ter dve izgubljeni žogi, Bucks pa so dosegli svojo 55. zmago v sezoni, s čimer so zacementirani na prvo mesto vzhoda.

V Indiani se je odvil pravi strelski šov brez obrambe, saj so Bucks na koncu zmagali s kar 149:136. Zablestel je Jrue Holiday, ki je z 51 točkami (20/30 met iz igre) dosegel strelski rekord kariere, kar 45 točk je dosegel že v prvih treh četrtinah, k temu pa je dodal še osem skokov in osem asistenc. Giannis Antetokounmpo je vknjižil izjemen trojni dvojček, saj je 38 točkam (14/18 met iz igre), dodal še 17 skokov in 12 asistenc. Pri gostiteljih je Bennedict Mathurin v statistiko vpisal 29 točk in devet skokov, Aaron Nesmith pa je dosegel 22 točk.

Mesto v končnici pa si je že zagotovila tudi tretja ekipa zahoda Sacramento, ki je v 120:80 odpihnila Portland Trail Blazers. Ob visoki zmagi je bil pri Sacramentu z 19 točkami najučinkovitejši Malik Monk, pri Portlandu pa je Shaedon Sharpe 30 točkam dodal še sedem skokov in sedem asistenc. Sacramento, ki je pot do visoke zmage tlakoval v drugem polčasu, ki ga je dobil s kar 70:34, si je neposredno mesto v končnici zagotovil prvič po letu 2006.

Goran Dragić
Sportal Izjemen dosežek Gorana Dragića, o katerem lahko večina le sanja

Liga NBA, 29. marec:

Lestvica:

Preberite še:

Dirk Nowitzki
Sportal Wade, Nowitzki in Popovich med finalisti za uvrstitev v košarkarski hram slavnih
P.J. Washington
Sportal Oklahoma nepričakovano izgubila, kar pa ustreza Dončiću in soigralcem
Ne spreglejte