Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 1. 2020,
6.00

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

Natisni članek

Denver Nuggets Vlatko Čančar Vlatko Čančar Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić NBA košarka

Četrtek, 23. 1. 2020, 6.00

4 leta, 3 mesece

LIGA NBA, 22. JANUAR

Težko pričakovan debi Williamsona, nova zmaga Dragićeve Vročice #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17
Goran Dragić | Dobro razpoloženi Goran Dragić je na tekmi proti Washingtonu k zmagi Miamija prispeval 22 točk in 10 asistenc. | Foto Getty Images

Dobro razpoloženi Goran Dragić je na tekmi proti Washingtonu k zmagi Miamija prispeval 22 točk in 10 asistenc.

Foto: Getty Images

Ponoči je bilo v ligi NBA na sporedu kar 12 tekem, aktivna pa sta bila tudi dva slovenska legionarja. Miami Heat z Goranom Dragićem (22 točk in 10 asistenc) je na domačem parketu s 134:129 v podaljšku ugnal Čarovnike iz Washingtona, Denver Vlatka Čančarja (trojka, skok in asistenca) pa je v gosteh pri Houston Rockets visoko izgubil s 105:121. Končno je svoj debi po poškodbi dočakal prvi izbor nabora lige NBA Zion Williamson in navdušil navijače Pelikanov. V zgolj 18 minutah je dosegel 22 točk (zadel je vse štiri mete za tri) ter prispeval sedem skokov in tri asistence. Pelikani so sicer proti Spursom iz San Antonia doma izgubili s 117:121.

Potem ko je bila včeraj v ligi NBA odigrana zgolj ena tekma - košarkarji Dallas Mavericks so morali priznati premoč LA Clippers (107:110) -  je bil nocojšnji večer precej bolj pester. Na delu je bilo kar 24 ekip, tudi dve s slovenskim pridihom.

Vrhunci obračuna med Miami Heat in Washington Wizard (134:129 po podaljšku):

Goran Dragić se je s svojo Vročico veselil zmage proti Washington Wizard v podaljšku (134:129), Vlatko Čančar z Denver Nuggets pa bo iz Houstona pripotoval kislega obraza. Rakete so bile boljše s 121:105.

Izkušeni Dragić, ki je v igro znova vstopil s klopi, je k 31. zmagi svojega moštva v tej sezoni prispeval 22 točk in 10 asistenc, novinec Čančar pa je v treh minutah dosegel tri točke (uspešen je bil pri metu za tri), skok in asistenco. Na strani Houstona sta se razigrala Russell Westbrook (28 točk in 16 skokov) in James Harden s 27 točkami, petimi skoki in petimi asistencami.

Končno: debi Ziona Williamsona

Številni pogledi pa so bili ponoči usmerjeni na parket v New Orleansu, kjer je 19-letni Zion Williamson, prvi izbor na junijskem naboru lige NBA, po poškodbi kolena končno dočakal svoj debi na velikem košarkarskem odru.

Čeprav so njegovi Pelikani s 117:121 doma izgubili proti San Antonio Spurs (LaMarcus Aldridge je dosegel 32 točk), je navdušil ljubitelje košarke. V zgolj 18 minutah je dosegel 22 točk (zadel je vse štiri mete za tri), ter prispeval sedem skokov in tri asistence.

Statistiki najmočnejše košarkarske lige so že začeli s številnimi primerjavami, enako pa to počno tudi uporabniki družbenih omrežij. Številni so prepričani, da se je s prihodom najstnika začelo novo obdobje v ligi NBA.

Debi Ziona Williamsona v ligi NBA je požel val navdušenja:

 

Do 35. zmage v sezoni so v New Yorku prišli tudi košarkarji Los Angeles Lakers, Utah pa se je z zmago proti Golden Statu (129:96) prebil na drugo mesto zahodne konference, saj so si Los Angeles Clippers (brez Kawhija Leonarda) privoščili poraz proti Atlanti (brez Traea Younga) s 95:102.

Liga NBA, 22. januar

Lestvica lige NBA

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal "Dončića ne moreš zaustaviti"
Luka Dončić
Sportal Poseben nasvet legendarnega Iva Daneua Luki Dončiću
Ne spreglejte