Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 12. 2021,
6.48

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,06

1

Natisni članek

Liga NBA NBA Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić

Sreda, 22. 12. 2021, 6.48

2 leti, 4 mesece

Liga NBA, 21. december

Zdesetkani Dallas zmagal tudi brez Dončića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,06

1

Jalen Brunson | Pri Mavericks je bil najbolj razpoložen Jalen Brunson, ki je dosegel 26 točk. | Foto Guliverimage

Pri Mavericks je bil najbolj razpoložen Jalen Brunson, ki je dosegel 26 točk.

Foto: Guliverimage

V noči na sredo so v ligi NBA igrali pet tekem. Na delu so bili tudi košarkarji Dallas Mavericks, ki so že peto tekmo zapored igrali brez Luke Dončića. Po dveh zaporednih porazih je Dallas le vknjižil zmago proti Minnesoti Timberwolves (114:102).

Pri Dallasu je ekipa zaradi proticovidnih ukrepov povsem zdesetkana. Tokrat niso mogli igrati Reggie Bullock, Willie Cauley-Stein, Josh Green, Maxi Kleber in Eugene Omoruyi. Prav tako pa na parket ni stopil latvijski orjak Kristaps Porzingis. Luka Dončić, ki se že nekaj časa ubada s poškodbo, ni igral vse od 11. decembra.

A kljub temu je Dallasu uspelo zmagati na domačem parketu. Pri Mavericks je bil najbolj razpoložen Jalen Brunson, ki je dosegel 26 točk. Dwight Powell je prispeval 25 točk, Boban Marjanović deset, medtem ko je Sterling Brown dosegel 12 točk in 11 skokov.

Luka Dončić je še vedno odstoten zaradi poškodbe. Izpustil je že pet tekem. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Luka Dončić je še vedno odstoten zaradi poškodbe. Izpustil je že pet tekem. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Svojo vlogo sta odigrala tudi novinca v ekipi

Glede na položaj, v katerem so se znašli pri Dallasu, so podpisali kratkoročno pogodbo z dvema košarkarjema, da bi zapolnili vrzel zaradi številnih odsotnosti. Nova člana Dallasa sta postala Theo Pinson in Marquese Chriss. Prvi je na tekmi igral 22 minut in dosegel sedem točk in štiri skoke, drugi pa se je ustavil pri šestih točkah in dosegel osem skokov.

"Presenečen sem, kako veliko minutažo sem dobil. A na parketu sem bil malo zmeden. Igralci so 'klicali' akcije, za katere nisem imel pojma , kaj so. Skušal sem le prebrati soigralce," je dejal Pinson, ki je čakal na letališču s svojo ekipo Maine Celtics za odhod v Las Vegas, ko je prejel klic agenta, naj takoj pride v Dallas: "Ostalo je zgodovina."

Jason Kidd upa, da se bo Dončić pridružil že v četrtek

Po tekmi je trener Dallasa Jason Kidd glede Dončićeve poškodbe dejal, da upajo na skorajšnjo vrnitev. "Upamo, da se nam bo Dončić pridružil že za četrtkovo tekmo proti Bucks," je povedal Kidd.

Pri Minnesoti je bil s 26 točkami najboljši Karl-Anthony Towns. Ob tem je dodal 14 točk, Malik Beasley je dosegel 22 točk, D'Angelo Russell pa je dosegel 14 točk in 12 asistenc.

Dallas ima v tej sezoni na svojem računu 15 zmag in 15 porazov in je na osmem mestu zahodne konference. Naslednja tekma Dallas prav tako čaka v domači dvorani, ko bo gostil Milwaukee.

Phoenix boljši od LA Lakers

Košarkarji Phoenix Suns so v Los Angelesu premagali Lakers s 108:90 in imajo ta čas najboljši izkupiček v ligi. Devin Booker (24 točk, devet skokov, sedem podaj) in bahamski orjak Deandre Ayton (29 točk, 11 skokov) sta vodila podprvake prejšnje sezone do zmage in drugega najboljšega niza v začetku sezone v zgodovini kluba.

LeBron James je za domače zadel 34 točk z metom 13:19, dodal je sedem skokov, po dve podaji in ukradeni žogi, a je njegov dosežek zasenčila njegova poškodba sredi tretje četrtine, ko je pristal na nogi Jaeja Crowderja in nato odšepal z igrišča, ter se držal za levi gleženj. Potem je zvezdnik, ki bo 37 let napolnil naslednji teden, še igral, vendar ni bil nared za zaključek dvoboja.

Rezervist Tyler Herro in član prve peterke Duncan Robinson sta s po 26 točkami vodila Miami Heat do visoke zmage nad Indiano Pacers s 125:96. Doma sta zmagali tudi ekipi New Orleans Pelicans v dvoboju s Portland Trail Blazers s 111:97 in New York Knicks proti Detroit Pistons s 105:91.

Luka Dončić Dallas
Sportal Dončić razveselil male bolnike: Upam, da jim lahko pričaram vsaj malo veselja
Maxi Kleber
Sportal Nove težave v Dallasu
Rašo Nesterović
Sportal "Luka Dončić je med top 5 v NBA"

Liga NBA, 21. december:

Miami Heat : Indiana Pacers 125:96
Robinson 26, Herro 26; LeVert 17, Duarte 17

New York Knicks : Detroit Pistons 105:91
Fournier 22, Randle 21, 11 sk.; Lee 16, Bey 15, Joseph 15

New Orlens Pelicans : Portland Trail Blazers 111:97
Ingram 28, 8 sk. 8 asis., Alexander-Walker 27; Lillard 39, 7 asis., Powell 16

Dallas Mavericks : Minnesota Timberwolves 114:102
Brunson 28, Finney-Smith 19; Towns 26, 14 sk., Beasley 22

Los Angeles Lakers : Phoenix Suns 90:108
James 34, Westbrook 22; Booker 24, Ayton 19

Prestavljeno:
Brooklyn Nets - Washington Wizards

Lestvica:

Marquese Chriss
Sportal Dončić bo združil moči z nekdanjim "sovražnikom" #video
Kristaps Porzingis
Sportal Še en udarec za Dončićev Dallas, poškodoval se je Porzingis
 
Ne spreglejte