Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 10. 2021,
6.48

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Brooklyn Nets Golden State Warriors Los Angeles Lakers Milwaukee Bucks NBA

Sreda, 20. 10. 2021, 6.48

2 leti, 6 mesecev

LIGA NBA, 19. oktober

Prvaki branjenje naslova začeli z zmago, Golden State slavil pri Jamesu in druščini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Milwaukee Bucks | Košarkarji Milwaukeeja z Giannisom Antetokounmpom na čelu so branjenje naslova začeli z zmago nad Brooklynom. | Foto Guliverimage

Košarkarji Milwaukeeja z Giannisom Antetokounmpom na čelu so branjenje naslova začeli z zmago nad Brooklynom.

Foto: Guliverimage

Po dveh skrajšanih in okrnjenih sezonah se je začela 75. sezona lige NBA. Košarkarji Milwaukee Bucks, ki so se pred meseci veselili prve zvezdice po letu 1971, so branjenje naslova začeli z zanesljivo zmago (127:104) nad Brooklyn Nets. Prvo ime ob zmagi je bil grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo. Košarkarji Los Angeles Lakers so sezono odprli s porazom (114:121) proti Golden State Warriors, pri katerem je Stephen Curry vknjižil osmi trojni dvojček.

Luka Dončić Goran Dragić
Sportal Dončić in Dragić spet vsak na svojem koncu

Uvodni dan nove sezone je prinesel obračun prvakov Milwaukee Bucks in zvezdniških Brooklyn Nets, pred katerim so Giannis Antetokounmpo in soigralci ponosno razkazovali šampionske prstane, nato pa že v prvi četrtini nakazali, v katero smer bo šla tekma.

Gostje so sicer povedli z 2:0, a to je bilo edino vodstvo Brooklyna v dvorani Fiserv Forum. Milwaukee je hitro vzel vajeti v svoje roke in že v prvem delu ušel tudi na +18 (33:15). Z 32 točkami najbolj razpoložen igralec Brooklyna Kevin Durant se je s kolegi tik pred polčasom približal na zgolj pet točk zaostanka, a nadaljevanje se je odvijalo po domačih notah.

Milwaukeejeva prednost je znova postala dvoštevilčna, v zadnji del so vstopili s +12, nato pa prednost le še višali in na koncu slavili s 23 točkami razlike (127:104). Antetokounmpo je bil z 32 točkami in 14 skoki prvo ime zmagovalcev, na drugi strani je Durant 32 točkam dodal 11 skokov, James Harden pa je tekmo končal z 20 točkami, osmimi skoki in prav toliko asistencami.

"Končno smo del zgodovine"

"Končno smo del zgodovine te lige. Mislim, da smo danes opravili odlično delo, saj se nam je uspelo osredotočiti na dogovorjen načrt igre in nase," je po zmagi dejal grški zvezdnik. Prvaki so pred tekmo takole razkazovali šampionske prstane. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Prvaki so pred tekmo takole razkazovali šampionske prstane. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Khris Middleton in Pat Connaughton sta k zmagi dodala po 20 točk in pomagala domačim uspešno prebroditi odsotnost poškodovanega Jrueja Holidaya, ki je po 12 točkah nato celoten drugi polčas obsedel na klopi z obtolčenim kolenom.

Nets za zdaj ostajajo brez prvega zvezdnika Kyrieja Irvinga, ki se ni cepil proti novemu koronavirusu, zato v Milwaukeeju ni smel stopiti na parket. Tako sta zaigrala le dva od udarne trojke Brooklyna. Pri gostih se je izkazal tudi Patty Mills, ki je zbral 21 točk in bil stoodstotno natančen za tri točke (7-7).

"Nismo bili preveč dobri. To je dejstvo. Če proti prvakom ne igraš na najvišji ravni, enostavno ne moreš zmagati," je dejal trener mrežic Steve Nash.

Kyrie Irving, Brooklyn Nets
Sportal Šok za zvezdnika NBA: klub mu je obrnil hrbet in postavil ultimat

Lakersi začeli s porazom proti Golden Statu

Na drugem obračunu so si nasproti stali eni glavnih favoritov za končni uspeh Los Angeles Lakers in Golden State Warriors. Uvodne tri četrtine izenačene tekem so prednost bolj ali manj držali Kalifornijci, Stephen Curry in soigralci so v zadnjem delu zrežirali prebrat, saj so zaostajali že za deset točk, in dvoboj v svojo korist prevesili z delnim izidom 12:2, s katerim so prednost s 103:101 pet minut pred koncem povečali na 115:103 le 2:30 minute pred končnim piskom sirene.

Stephen Curry se je veselil zmage pri LeBronu Jamesu in soigralcih. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Stephen Curry se je veselil zmage pri LeBronu Jamesu in soigralcih. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Curry je postal prvi igralec s trojnim dvojčkom v novi sezoni, 21 točkam je dodal po deset skokov in podaj. Jordan Poole je ob zmagi vpisal 20 točk, Nemanja Bjelica pa 15 točk in 11 skokov. Voz Lakersov sta s 34 oziroma 33 točkami ter 11 skoki vlekla zvezdnika LeBron James in Anthony Davis, medtem ko Russell Westbrook ni imel najboljšega prvenca v dresu losangeleške ekipe; iz igre je metal le 4-13 in skupno zbral osem točk.

Slovenski trio

Slovenijo bodo zastopali trije igralci. Luka Dončić, ki je bil lani izbran v najboljšo peterko lige, bo nadaljeval svoje poslanstvo pri Dallas Mavericks, Vlatko Čančar si v Denverju obeta večjo minutažo kot v preteklih sezonah, Goran Dragić pa se je iz sončnega Miamija preselil v mrzli in vetrovni Toronto.

Dallas bo prvo tekmo igral v noči na petek proti Atlanti, Toronto Raptors in Denver Nuggets pa se bodo predstavili že dan prej. Dragića čaka Washington, Čančarja pa Phoenix.

Igor Kokoškov Luka Dončič
Sportal Cenjeni srbski strokovnjak, ki spet pomaga zvezdniku Luki Dončiću

Liga NBA, 19. oktober:

Milwaukee Bucks : Brooklyn Nets 127:104
Antetokounmpo 32, 14 sk., Connaughton 20, Middleton 20, 9 sk.; Durant 32, 11 sk., Mills 21, Harden 20, 8 sk., 8 asist.

Los Angeles Lakers : Golden State Warriors 114:121
James 34, 11 sk., Davis 33, 11 sk.; Curry 21, 10 sk., 10 asist, Poole 20, Bjelica 15, 11 sk.

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Dallas uspešen tudi brez Dončića, ki je tokrat počival
Goran Dragić
Sportal Goran Dragić je tokrat odigral pomembno vlogo
Vlatko Čančar
Sportal Čančar se je izkazal in pomagal Denverju do zmage #video
Chicago Sky
Sportal Košarkarice iz vetrovnega mesta osvojile ligo WNBA
Zion Williamson
Sportal Težave Ziona Williamsona pred začetkom sezone
 
Ne spreglejte