Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 12. 2023,
6.00

Osveženo pred

4 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,30

Natisni članek

Portland Trail Blazers​ Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić Liga NBA

Nedelja, 17. 12. 2023, 6.00

4 mesece, 1 teden

Liga NBA, 16. december

Dva nova rekorda Dončića in trojni dvojček že v tretji četrtini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,30
Dallas Mavericks Luka Dončić | Luka Dončić je v Portlandu dosegel trojnega dvojčka: 40 točk, 12 skokov in deset asistenc. | Foto Reuters

Luka Dončić je v Portlandu dosegel trojnega dvojčka: 40 točk, 12 skokov in deset asistenc.

Foto: Reuters

Luka Dončić ima s trojnim dvojčkom (40 točk, 12 skokov in deset asistenc) največ zaslug, da so Dallas Mavericks s 131:120 premagali Portland Trail Blazers. Trideset točk je dosegel že v prvem polčasu, do petega trojnega dvojčka v tej sezoni pa je prišel že v tretji četrtini.

Boston Celtics Orlando Magic  Jayson Tatum
Sportal Oslabljeni Boston še podaljšal niz domačih zmag

Luka Dončić je dosegel svoj že 61. trojni dvojček v ligi NBA. Z njim je na večni lestvici na devetem mestu. Letos je presegel legendarnega Larryja Birda (59), naslednji pred njim je James Harden (74). S 198 trojnimi dvojčki je rekorder Russell Westbrook.

Ljubljančan je nov rekorder franšize Dallas Mavericks, saj je še na 79. tekmi dosegel več kot 35 točk. Tako je presegel klubsko legendo Dirka Nowitzkega. Podrl pa je tudi svoj rekord iz sezone 2022/2023, ko je na devetih zaporednih tekmah dosegel najmanj 30 točk, zdaj torej še desetič. Spomnimo, da ima še vedno samo 24 let.

Dallas je trenutno najboljša gostujoča ekipa v ligi, saj je dobila devet od 13 tekem. Z razmerjem 8-4 ji na gostovanjih sledijo Oklahoma, Minnesota in Philadelphia.

Najlepše akcije Luke Dončića v Portlandu:

Luka Dončić | Foto: Reuters Luka Dončić Foto: Reuters Ob Dončiću s 40 točkami so bili razpoloženi tudi Tim Hardaway ml. (25), Dante Exum in Derrick Jones ml. (po 18 točk). V dresu Portlanda je dal Anfernee SImons 31 točk, Jerami Grant, ki se je vrnil po štirih izpuščenih tekmah (pretres možganov), pa 27. 

Dallas je v prvi četrtini ostal brez Derecka Livelyja, ki si je zvil gleženj. To je soigralce očitno še bolj podžgalo, saj so drugo četrtino dobili z 38:24. Ob polčasu so tako vodili s 74:63 in prednosti niso več izpustili iz rok. 

"Ne gre le zame, za to smo zaslužni vsi. Soigralci so mi pomagali do tega. V prvem polčasu me še niso podvajali in sem zato napadel obroč," je po še eni izjemni tekmi povedal Dončić. V drugem polčasu so ga podvajali in so pač točke dajali tudi njegovi soigralci. "To je super. Si lahko malo spočijem. Igra se štiri na tri, več je prostora in zato dosegamo več točk. Imeli smo ogromno odprtih metov. Všeč mi je, ko me podvajajo."

Trail Blazerse so pred dobrim tednom dni premagali že na domačem parketu (125:112). Prav na tisti tekmi se je poškodoval Kyrie Irving (stopalo), ki še naprej ne igra. Manjkata tudi Josh Green in Maxi Kleber, je pa igral Seth Curry.

Iz Portlanda zdaj Mavericks potujejo še k prvakom v Denver, kjer jih obračun z Nikolo Jokićem in njegovimi Nuggetsi čaka v noči na torek. Denver je prejšnjo noč tesno izgubil z Oklahomo (117:118). Slovenski reprezentant v vrstah Portlanda Vlatko Čančar še naprej okreva po poškodbi.

Dallas Mavericks Luka Dončić
Sportal Najboljši v drugem polčasu ustavili Dončića in Dallas

Liga NBA, 16. december

Lestvica

Jusuf Nurkić
Sportal NBA ga je zaradi udarca za nedoločen čas suspendirala
Giannis Antetokounmpo
Sportal Rekordna predstava Antetokounmpa in pretep na parketu
Luka Dončić
Sportal O Dončićevi potezi govorijo vsi: Ne premikaj se, našel te bom
Ne spreglejte