Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 12. 2023,
7.36

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45

Natisni članek

Detroit Pistons Liga NBA NBA

Četrtek, 14. 12. 2023, 7.36

4 mesece, 2 tedna

LIGA NBA, 13. DECEMBER

Rekordna predstava Antetokounmpa in pretep na parketu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45
Giannis Antetokounmpo | Giannis Antetokounmpo je podrl osebni strelski rekord, na tekmi z Indiano pa ni manjkalo niti vroče krvi. | Foto Guliverimage

Giannis Antetokounmpo je podrl osebni strelski rekord, na tekmi z Indiano pa ni manjkalo niti vroče krvi.

Foto: Guliverimage

Grški košarkarski zvezdnik Giannis Antetokounmpo je v severnoameriški ligi NBA s 64 točkami popeljal Milwaukee Bucks do zmage nad Indiano Pacers s 140:126. Rekord kariere je dosegel z uspešnim metom iz igre (20:28), temu je dodal 14 skokov, tri asistence in štiri ukradene žoge. Košarkarji Detroit Pistons so medtem izgubili 21. zaporedno tekmo in se približujejo neslavnemu dosežku.

Najdaljši niz zaporednih porazov sicer znaša 28 tekem, rekord pa trenutno držijo ravno Philadelphia 76ers, ki so premagali Detroit – ti so od 27. marca do 29. novembra 2015 izgubili na 28 zaporednih tekmah. Pistons so z današnjim porazom izenačili najdaljši klavrn niz iz leta 1980, ko so prav tako izgubili na 21 tekmah zapored.

Milwaukee je prejšnji teden izpadel v polfinalu medsezonskega turnirja lige v Las Vegasu prav proti Pacers. Tokrat so se igralci odločno podali v boj pred domačimi gledalci, da bi preprečili podoben scenarij na tekmi, ki sta jo zaznamovala tudi prava spopada.

Vrhunci tekme med Milwaukee Bucks in Detroit Pistons

V zadnji četrtini je namreč Aaron Nesmith okoli vratu prijel Antetokounmpa, ko se je ta pognal proti košu. Bobby Portis je stekel Grku v pomoč, potem pa so v posredovanju, da bi ločili igralce, sodelovali tudi sodniki in člani uradnega osebja obeh moštev. Ko so se strasti umirile, je več igralcev dobilo tehnične napake.

Tekma se je nadaljevala, po zadnjem zvoku sirene, ki je označevala konec tekme, pa je sledil nov pretep. Antetokounmpo je s soigralci načrtoval slavje rekorda moštva po številu točk, ki ga je dosegel Grk. Antetokounmpo in soigralci so stekli na igrišče in se potem pognali proti tekmecem. Antetokounmpo se je lotil zvezdnika Pacers Tyresa Haliburtona.

Giannis Antetokounmpo | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Trener Pacers Rick Carlisle je pojasnil, da se je to zgodilo zaradi nesporazuma, kdo bo odnesel žogo s seboj, saj je novinec v ekipi gostov Oscar Tshiebwe dosegel prve točke v NBA. "Mi nismo razmišljali o klubskem rekordu Giannisa, zato so igralci vzeli žogo, da bi jo ohranil Tshiebwe. In sledile so neljube scene, v kateri je naš direktor kluba dobil udarec v rebra," je povedal Carlisle.

Med drugim bodo na delu tudi Milwaukee Bucks, ki bodo gostili pokalne podprvake lige NBA Indiana Pacers. Los Angeles Lakers bodo manj kot 24 ur po porazu pri Dallasu gostovali pri San Antonio Spurs. 

Luka Dončić bo z Dallasom znova na delu v noči na petek, ko bodo Mavericks v American Airlines areni gostili najboljše moštvo zahodne konference Minnesota Timberwolves.

Luka Dončić
Sportal O Dončićevi potezi govorijo vsi: Ne premikaj se, našel te bom

Liga NBA, 13. december

Lestvica

Preberite še:

Luka Dončić LeBron James
Sportal Dončić ni bil prizanesljiv do vzornika, začaral je novopečene pokalne prvake
Ne spreglejte