Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 2. 2020,
6.43

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84

1

Natisni članek

Denver Nuggets Miami Heat Dallas Mavericks Vlatko Čančar Vlatko Čančar Luka Dončić Luka Dončić Goran Dragić Goran Dragić Liga NBA

Nedelja, 2. 2. 2020, 6.43

4 leta, 2 meseca

Liga NBA, 1. februar

Norih 11 tisoč točk za Dragića, Dallas do zmage brez Dončića in Porzingisa #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84

1

Goran Dragic | Miami je na gostovanju s 102:89 premagal Orlando. Goran Dragić je dodal 11 točk, dva skoka in dve asistenci.  | Foto Reuters

Miami je na gostovanju s 102:89 premagal Orlando. Goran Dragić je dodal 11 točk, dva skoka in dve asistenci.

Foto: Reuters

Ponoči je bilo v ligi NBA na sporedu devet tekem. Dallas Mavericks so brez pomoči še vedno poškodovanega Luke Dončića in Kristapsa Porzingisa doma zlahka premagali moštvo Atlanta Hawks (123:100), Miami pa je na gostovanju s 102:89 odpravil Orlando Magic. Goran Dragić je zmagovalno statistiko oplemenitil z 11 točkami in s tem presegel mejo neverjetnih 11 tisoč točk v ligi NBA. Nov mejnik tudi za Damiana Lillarda, ki je postal prvi igralec lige NBA, ki je na zadnjih šestih tekmah v povprečju dosegel 45 točk in prispeval 10 asistenc.

To je do zdaj uspelo 307 igralcem najmočnejše košarkarske lige. Goran Dragić je na lestvici Evropejcev s 11.006 točkami zdaj na 12. mestu večne lestvice, na vrhu pa z 31.560 točkami kraljuje Nemec Dirk Nowitzki.

Zlati kapetan slovenske reprezentance se je ob tem dosežku svojim navijačem javil tudi prek družbenih omrežij in na kratko zapisal: "Hvaležen sem, da si lahko s košarko služim kruh."

Statistiko Miamija je na floridskem derbiju spet razvajal Jimmy Butler s 24 točkami, odličen pa je bil tudi novinec Tyler Herro s 23, od tega je zadel kar šest trojk. A največ pozornosti je bilo včeraj zvečer namenjene Meyersu Leonardu, ki je dosegel 18 točk in prispeval kar 14 skokov.

"Enostavno je bil tak večer, da je žoga vedno znova našla mojo energijo, ne glede na to, na kateri strani parketa sem se znašel," je bil po tekmi zadovoljen Leonard, ki bi verjetno še dodatno začinil osebno statistiko, če ne bi moral slabih šest minut pred koncem zaradi osebnih napak na klop.

Manj smeha in dobre volje je bilo razumljivo na strani Orlanda, ki je izgubil že peto tekmo zaporedoma. Aaron Gordon se je izkazal s 24 točkami, Nikola Vučević pa jih je prispeval 21.

Vrhunci tekme med Dallasom in Atlanto (123:100)

 

Zmagali so tudi Dallas Mavericks (30. zmaga v sezoni in 500. zmaga v zgodovini franšize), ki so se dobro znašli brez poškodovanega Luke Dončića in Kristapsa Porzingisa. Trener Rick Carlisle je prvo tekmo brez obeh nosilcev igre opisal kot velik izziv in, kot kaže, se ga igralci niso ustrašili.

Jalen Brunson je na svoji deveti tekmi sezone, ki jo je začel v prvi peterki dosegel 27 točk (19 v prvi polovici tekme), Dorian Finney-Smith je z 22 točkami izenačil dosežek kariere, Maxi Kleber pa se je ustavil pri 18.

Dončića pred 10. februarjem ni pričakovati pod koši

Luka Dončić, ki si je na četrtkovem treningu zvil desni gleženj, še vedno počiva. Iz tabora Dallasa so sporočili, da ga pred 10. februarjem ne pričakujejo na parketu. Kaj to pomeni za njegov nastop na prestižni tekmi zvezd, ki je na sporedu 16. februarja, še ni znano.

Tudi Porzingis, ki je v petek Houstonu v 36 minutah nasul kar 35 točk, počiva po poškodbi levega kolena.

A to ni edina slaba novica za Dallas. Sezona je zaradi poškodbe desne ahilove tetive končana tudi za Dwighta Powella, bolečine v levem kolenu pa je začutil tudi Seth Curry.

Na strani Atlante sta s 26 točkami in 11 skoki izstopala John Collins in Kevin Huerter z 20, medtem ko se je Trae Young, eden od povabljencev na tekmo zvezd in kapetan ekipe ZDA na tekmi vzhajajočih zvezd, kjer bo Dončić, če bo povsem nared, vodil ekipo Sveta, ustavil že pri 12, kar je 15 manj od njegovega povprečja.

Kaj sta po tekmi povedala Trae Young in trener Dallasa Rick Carlisle:

S parketa je odšepal v tretji četrtini. "O tem se bomo pogovarjali jutri," je dejal novinarjem, ki jih je zanimalo njegovo zdravstveno stanje. Šlo naj bi za zvin desnega gležnja.   

Vrhunci tekme med Orlandom in Miamijem (89:102)

Neverjeten mejnik za Lillarda

Sinočnji večer je bil poseben tudi za Damiana Lillarda, ki je na domači tekmi med Portlandom in Utahom k zmagi Portlanda prispeval 51 točk in 12 asistenc in postal prvi igralec v zgodovini lige NBA, ki je na šestih zaporednih tekmah v povprečju dosegel 45 točk in 10 asistenc.

Zmagi za košarkarje iz Los Angelesa

Zmagali sta tudi obe moštvi iz Los Angelesa. Clippers so s 118:106 premagali Minnesoto, Lakers pa so bili s 120:113 v gosteh boljši od Sacramenta. Jezerniki so si znatno prednost nabrali v prvi četrtini, kjer so vodili z 22 točkami. LeBron James, ki se je pred včerajšnjo tekmo s Portlandom še enkrat poklonil pokojnemu Kobeju Bryantu, je dosegel trojni dvojček (15 točk, 10 skokov, 11 podaj).

Boston je v domačem TD Gardnu s 116:95 premagal Philadelphio. Jaylen Brown je za Kelte dosegel 32 točk, Jayson Tatum jih je dodal 25. Pri gostih je bil najučinkovitejši Ben Simmons s 23.

Poškodba Irvinga

Ob porazu Brooklyna proti Washingtonu s 107:113, si je v boju z zvezdnikom čarovnikov Bradleyjem Bealom koleno poškodoval Kyrie Irving. Za zdaj še ni jasno, kako huda je poškodba odličnega organizatorja igre, dodate preglede pa bo opravil danes.

 

Luka Dončić
Sportal Znano je, koliko časa bo počival Luka Dončić

Liga NBA, 1. februar:

Lestvica:

Preberite še:

Cjibril Cisse
Sportal Večer, ko so v Staples Centru tekle solze, posebno razkritje Jamesa #video
Dallas Mavericks Houston Rockets
Sportal Dončić doma pospremil poraz, čustveno v Kaliforniji, Čančarjevi ugnali vodilne
Ne spreglejte