Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
31. 1. 2020,
20.07

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

4

Natisni članek

Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić

Petek, 31. 1. 2020, 20.07

4 leta, 2 meseca

Dobre novice za Dallas Mavericks

Znano je, koliko časa bo počival Luka Dončić

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

4

Luka Dončić | Poškodba gležnja Luke Dončića k sreči ni hujše narave. Zvezdnik Dallas Mavericks se bo kmalu vrnil pod obroče. | Foto Reuters

Poškodba gležnja Luke Dončića k sreči ni hujše narave. Zvezdnik Dallas Mavericks se bo kmalu vrnil pod obroče.

Foto: Reuters

Informacij še niso uradno potrdili v klubu Dallas Mavericks, a številni dobro obveščeni ameriški mediji pišejo o tem, da poškodba gležnja, ki jo je Luka Dončić staknil na treningu, ni hujše narave. Na igrišče naj bi se vrnil najpozneje v dveh tednih. Slovenski zvezdnik bo tako lahko sodeloval na prihajajočem koncu tedna All-Star, na katerem bo igral kar dvakrat.

Luka Dončić
Sportal Preplah pri Dallasu: Luka Dončić spet poškodovan #video

Luka Dončić je danes opravil magnetno resonanco gležnja, ki si ga je poškodoval na četrtkovem treningu, po njej pa si lahko vsi navijači Dallas Mavericks in njegovi številni oboževalci po svetu oddahnejo. Številni dobro obveščeni ameriški novinarji, ki spremljajo ligo NBA in Dallas, pravijo, da gre za podobno poškodbo, kot jo je 20-letni slovenski superzvezdnik staknil decembra lani, ko je bil odsoten 12 dni in je izpustil štiri tekme.

Podobno lahko pričakujemo tudi tokrat, kar pomeni, da bo na koncu tedna All-Star, ki nas čaka od 14. do 16. februarja v Chicagu, Dončić lahko igral in tako postal drugi Slovenec po Goranu Dragiću, ki mu bo uspelo kaj takega. Drugače bo le to, da bo zvezdnik Dallasa igral v začetni peterki, medtem ko je bil kapetan zlate slovenske reprezentance z evropskega prvenstva 2017 tja kot rezervist pred dvema letoma uvrščen naknadno.

Postal bo prvi v zgodovini Dallasa, ki mu je uspelo kaj takega

Ne bo pa glavni dogodek All-Star, ki bo 16. februarja, edini, na katerem bo Dončić nastopil. Danes so namreč iz lige NBA sporočili, da bosta tako zvezdnik Atlanta Hawks Trae Young kot Dončić nastopila tudi na tekmi vzhajajočih zvezd, ki bo na sporedu dan pred tem. Young bo vodja ekipe ZDA, Dončić pa je predviden za vodjo ekipe preostalega dela sveta.

Dončić bo postal prvi košarkar v zgodovini Dallasa, ki bo zaigral na glavnem dogodku in tekmi vzhajajočih zvezd All-Star.

Slovenski zvezdnik je na tej tekmi, na kateri lahko nastopijo košarkarji, ki so v ligi NBA prvo ali drugo sezono, nastopil že lani.

Dallasu je na stežaj odprl vrata končnice

Dončić je glavni zvezdnik Dallasa, ta je po prejšnji sezoni, v kateri je bil ob 49 porazih med najslabšimi moštvi v ligi, letos z odličnim izkupičkom 29 zmag in 18 porazov na visokem petem mestu zahodne konference lige NBA in na dobri poti, da se uvrsti v končnico.

Dončić je s povprečjem 28,8 točke na tekmo peti strelec lige, s povprečjem 8,7 asistence pa tudi četrti podajalec lige. Visoko je tudi med skakalci, njegovo povprečje 9,5 skoka na tekmo ga trenutno uvršča na 16. mesto v ligi.

Dallas Mavericks Houston Rockets
Sportal Dončić doma pospremil poraz, čustveno v Kaliforniji, Čančarjevi ugnali vodilne
Ne spreglejte