Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 9. 2023,
13.53

Osveženo pred

7 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

Natisni članek

Mega Basket Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija ABA liga ABA

Torek, 19. 9. 2023, 13.53

7 mesecev, 2 tedna

SUPERPOKAL LIGE ABA 2023, POLFINALE IN TEKMI ZA RAZVRSTITEV

Novo razočaranje za Cedevito Olimpijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89
Cedevita Olimpija : Mega Gregor Glas | Cedevita Olimpija je klonila še drugič zapored. | Foto Dragana Stjepanović/ABA

Cedevita Olimpija je klonila še drugič zapored.

Foto: Dragana Stjepanović/ABA

Cedevita Olimpija je na superpokalu lige ABA doživela še drugi poraz. Po polfinalnem porazu z Igokeo je morala ljubljanska zasedba na prvi tekmi za razvrstitev od 5. do 8. mesta s 75:88 priznati premoč še Megi in bo tako igrala za končno sedmo mesto proti FMP-ju. V finale sta se uvrstila Partizan in SC Derby.

Liga ABA, superpokal, polfinale in tekmi od 5.-8. mesta:

Torek, 19. september:

Cedevita Olimpija : Igokea Jaka Blažič
Sportal Cedevita Olimpija za uvod praznih rok

S četrtfinalnim dvobojem med Cedevito Olimpijo in Igokeo se je v ponedeljek začel superpokal. Ljubljančani so na prvem obračunu izgubili s 65:75. Tako kot v ponedeljek je Olimpija tudi danes igrala prvi opoldanski dvoboj, ki ga je s trojko odprl Jaka Blažič. Prednost Ljubljančanov pa je bila kratkega daha. Košarkarji Mege so odločneje nadaljevali in prvo četrtino dobili z 31:19. Z dvema trojkama Gregorja Glasa je Olimpija sredi drugega dela zaostala za pet točk, na tri je z zabijanjem znižal Malijec Amadou Sow.

Taka razlika je bila še nekaj časa, v zaključku četrtine pa je Mega pobegnila na 47:37 in drugi polčas začela s prednostjo desetih točk. Dve minuti in pol pred koncem tretje četrtine je prednost narasla na 15. V zadnjih desetih minutah Olimpiji - 19 točk je dosegel Blažič (11 skokov), dve manj pa Glas - ni uspelo ogroziti zanesljive prednosti srbske zasedbe. V njej je bil z 21 točkami prvi strelec tekme Nikola Topić. Na tekmi z Mego je v ljubljanski zasedbi manjkal najboljši strelec obračuna z Igokeo Karlo Matković, ki mu je v drugem polčasu ponedeljkove tekme nerodno zdrsnilo na parketu, po koncu srečanja pa je začutil bolečino v kolenu. Danes ga zato čaka pregled z magnetno resonanco, so sporočili iz ljubljanskega kluba.

Blažič je bil z 19 točkami prvi strelec. | Foto: Dragana Stjepanović/ABA Blažič je bil z 19 točkami prvi strelec. Foto: Dragana Stjepanović/ABA

Igokea je zatem v polfinalu klonila s Partizanom, v drugem polfinalu pa je Budučnost v podgoriškem derbiju morala priznati premoč Derbyju. Pred tema dvobojema je bila še tekma za razvrstitev med Zadrom in beograjsko ekipo FMP, v katerem je bil boljši hrvaški klub.

V sredo bodo na sporedu še finale ter dvoboji za 3., 5. in 7. mesto. Superpokal lige ABA je na sporedu prvič po štiriletnem premoru zaradi težav z novim koronavirusom. Na turnirju v Podgorici sicer ne nastopa podprvak Crvena zvezda, ki je svoje sodelovanje odpovedal.

Preberite še:

Jaka Klobučar
Sportal Nekdanji slovenski reprezentant se vrača v Zmajevo gnezdo
četrtfinale EuroBasket Slovenija Poljska Jaka Blažič
Sportal Olimpija z Blažičem in Glasom do zmage na zadnji pripravljalni tekmi
 
Ne spreglejte